tisdag 31 januari 2012

Ska jobba om nån timme - var är min pyjamas???

Idag har jag varit på Kiviks Musteri och snackat lite med Caroline, om 1½ månad börjar säsongen så smått igen. Tiden går ruggigt fort. Men först är det Äppleodlarseminarium nu på fredag, om då ska jag dit. Detta är del 2, del 1 var samma dag jag blev opererad så av naturliga skäl missade jag den.
Om några timmar ska jag köra och jobba, 1:a natten sen operationen 31 oktober. Nu hoppas jag att det dröjer riktigt, riktigt länge till nästa sjukskrivning. Innan jag fick bröstcancer var jag sällan eller aldrig sjuk. Mina sjukperioder var efter planerade operationer. Har tänkt jobba full tid på min natt-tjänst 75% tills vidare. Senare i vår blir det 2 dagar/vecka i Kivik.
Visste inte hur det fungerade med sjukskrivningsregler och annat som följer med sjukskrivning. Men lärde mig eftervart och vill gärna vara "steget före". Men så är det nog med det mesta  när det gäller mig - jag vill ha koll.
 
Hittade en bild på min mamma & pappa. Tror bilden är tagen 1951 el. 1952.
Min mamma har samma bild i sin börs. Min pappa blev drygt 80 år och gick bort 16 februari 2002. Saknar honom varje dag.
Min mamma blir 83 i maj. <3 <3 <3

söndag 29 januari 2012

Snoken rinner

Efter 5 rejäla nysningar vaknade jag kl 8 i morse. Sedan dess har näsan varit som en öppen kran, så nu försöker jag kurera mig innan nästa veckas arbete. Börjar med natt mellan tis. & ons. sen ledig 2 nätter för att jobba 3 i helgen.
Tessa åkte hem till Borrby Tuvor idag, och "pappa" låg på knä utanför tåget när vi mötte upp resenärerna. Idag blev det inte någon långtur och det vet i sjutton om jag fixat det. Det är riktigt kallt och bistert ute.
Vi tycker det fungerat bra förutom att Kajsa varit livrädd, men hon har blivit modigare och modigare ju längre veckan gått.
Har inte använt mitt bröstband nu på några dagar, men det är bara att konstatera att jag behöver det fortfarande tyvärr. så nu får jag hoppas jag kan "trycka"  igen venen och få stopp på blödningen.
Nästa helg är det Öppet Hus på Lydiagården, hoppas riktigt många kommer dit och tittar på verksamheten. I morgon ska jag sätta upp lappar lite varstans i Tomelilla.
Ska skriva ett brev också denna veckan, nu funderar jag hur det ska formuleras för att kunna få ut mest möjligt av det. Måste väga orden på guldvåg. Om brevet tages positivt emot och ger resultat så lovar jag att dela med mig av innehållet. Men än så länge är det hemligt.

lördag 28 januari 2012

Lördag --> sovmorgon till 10

På min runda med Tessa kommer jag riktigt ut på landet. Inga träd och buskar som tar av på blåsten. Fredag och lördag har temperaturen legat runt -1 men det har ändå känts kallare än den dagen det var -8 och solsken.
Imorgon är det hemgång för Tessa, tror nog husse och matte vill ha hem sin lilla bebis snabbt. Idag tog jag sovmorgon till 10, men jag var uppe om en stund vid ½ 7 och tog min medicin när Tessi skulle köra till jobbet på äldreboendet i Sk-Tranås.
En av mina "Lydiasystrar" som bor i Ronneby ringde mig idag, hon planerar att komma till öppet hus nästa helg. Ser fram emot att träffa henne igen.                                          
Vi har haft årsmöte i idrottsföreningen och fått in lite nytt yngre folk i styrelsen.
Är lite rastlös om dagarna, det är bra för då är jag på väg till mitt normala jag. Psykiskt är jag väl redo att börja jobba igen, och fysiskt också på mitt nattjobb. Där ska jag ju helst göra så lite som möjligt, men det hade inte fungerat med ett fysiskt arbete med lyft och så nu pga risk för att kärlet går sönder igen. Använder "bröstbandet" när jag har ont och det lindrar bra.
Trine och jag ska ut och övningsköra en stund i morgon.

torsdag 26 januari 2012

Från D till AA

Idag har jag varit i Kristianstad på CSK och provat ut ny(a) proteser. 1 att lägga i BH:n och 1 klisterprotes. Gick från stl.9 till stl.2. På så vis har jag olika alternativ kan vara skönt att gå "topless" under linnet. Köpte en BH också. blev AA-kupa.
In till stan och 50% på reapriset , gjorde några fynd jag är ruggigt nöjd med.
Blev en långtur med Tessa, maten var serverad när vi kom tillbaka. Är riktigt nöjd med mig själv, känns gott i HELA kroppen att komma igång igen. Och "körningarna" på natten blir färre, tror absolut på ett samband.
På tisdag kl 21 ska jag börja jobba igen, ska bli riktigt GÖTT!!

onsdag 25 januari 2012

Lydiagårdens gåvokonto PG 36 89 66-8.

Jobbar du på eller äger ett företag som det går bra för?? Tror du dom/ni skulle kunna sponsra lite av cancerrehabiliterings verksamheten på Lydiagården?? Alla bidrag välkomnas med öppna armar.
 Gåvor och bidrag kan sättas in på Lydiagårdens gåvokonto PG 368966-8
På Världscancerdagen den 4 februari har Lydiagården Öppet Hus 13-16, då man visar och pratar om  verksamheten
Jacob Hellman  och Karolina Svensson bjuder på musikunderhållning. 
föranmälan på 0413-692 50.




Region Skåne tog som vi tyvärr hade på känn inte sitt ansvar för cancerrehabiliteringen för sina skånska cancerdrabbade skattebetalare, av den anledningen var jag med i dagens Ystads allehanda under "Hallå där". 


Lydiagården kommer att fortsätta sin verksamhet oavsett Region Skånes beslut, men behöver få in pengar!!!
Lydiagården är en ICKE-vinstdrivande stiftelse, så det finns inga pengar i madrasserna att plocka fram.
Så nästa gång vi träffas får du kanske en folder och ett inbetalningskort från Lydiagården av mig - Använd det!!! . Alla bidrag tages TACKSAMT emot.




Vi kan nog låta Tessa och Kajsa bo under samma tak till fam. Nilsson kommer tillbaka från Syd-Afrika. 
Vi (Tessa & jag)  tar en kort-kort morgon tur som vid lunch-tid åtföljs av ½-milen. sen blir det en kortare runda på kvällen också. Där emellan blir det lite pinkande i trädgården.
Jag har bytt batterier i min stegräknare blir mer motiverad när man vet att man ska gå långtur. Nu har jag gått minst ½ mil 4 dagar i rad. Jag har tänkt fortsätta gå även sen Tessa åkt hem. Det ska väl bli någon morgonpromenad efter jobbet också.
Sjukgymnasten från CSK ringde, jag ska upp i morgon och prova ut en ny protes och BH-ar. Det fanns ett återbud som jag fyllde, och det är lika så bra att få det gjort. 
Ikväll börjar tjejerna sin vinterträning, den STORA skillnaden från förra vintern är att man i år tränar på konstgräs och inte den räliga grusplanen i Tryde som var antingen stelfrusen och isig eller vattensjuk. I år kommer det finnas en hel stab runt töserna. Där jag är lag-mormor, och passar på spelarnas barn under träningar och matcher.





söndag 22 januari 2012

Idag föddes "Ungtuttorna" sorry!!! "ungtuttarna"

Igår var det 1 år sen sista strålningen, jag kom på det idag. Ser det som ett friskhetstecken att jag inte hade koll på det igår.
Nu har jag bara 1 hål kvar som rinner, fast bara lite. BC-sidan ser okej ut men jag behåller tryckförbandet ett tag till.
Idag har jag träffat 7 andra kvinnor som i bröstcancer-sammanhang räknas som unga, då medelåldern vid diagnos är 65 år. Vi har bildat en grupp i BRO, Viktoria Östra Skåne och kallar oss "Ungtuttorna" nästa träff är på Widtskövle cafe i mars.
Vintern eller i allafall minusgraderna har kommit till Spjutstorp, hade gärna varit utan dom. Gillar sol och värme bättre.
Både igår och idag har jag gått "Norrevall"-rundan med Tessa, hon och jag är lagom trötta och Kajsa får lite ro att äta när Tessa är ute. Det går bättre och bättre men vi håller dem isär. Kajsa är jätterädd.

lördag 21 januari 2012

Ny rond mot Region Skåne

Var uppe redan kl 5 för att hämta hem Tessi efter skidresan. Somnade sedan i soffan någon timme innan jag tog ut Tessa (hunden) på en lång promenad vi gick ca 7 km i lugn och behaglig takt. det är 1:a långrundan sen jag blev opererad. Utan pulsökning så ska väl min lilla ven hålla tätt, använder tryckförbandet än och faktum är att det hjälper på värken i  BC-sidan.
På måndag ska HsN i Region skåne ta beslut om dom vill ge Lydiagården driftsbidrag så jag har skickat lite nya inlägg till politiker och RCC. Idag ringde Sydnytt för en intervju om min roll i engagemanget för Lydiagården, och jag är bara en vanlig patient som mådde så mycket bättre efter min vistelse där. Nu ikväll har jag knåpat ihop ett pressmeddelande som ska iväg i morgon.
Kajsa är livrädd för Tessa och Tessa vill ju bara leka. Bad kombo, men vi löser det.
Morgondagen kommer nog att tillbringas till en del med huvudet i tvätthögen. Sen blir det en långtur med Tessa.

torsdag 19 januari 2012

Jag älskar fika....

Varit och klippt mig idag, min frisör upptäckte att jag hade mycket nytt hår i väldigt varierande längd. Ett tag tidigt i höstas kändes det som jag höll på att tappa håret igen, efter den vansinniga tillväxten efter cellgifterna. Håret kändes tunnt och det var ingen "fjutt" i det. Var nyklippt precis innan operationen och nu har det snart gått 3 månader sen senaste klippningen, om man säger .... infektionen hade ingen positiv inverkan på hårkvalite´n så det mesta åkte av idag.
Efter ärende i Ystad körde jag till Onslunda och fikade med en vän. Vi pratade och lång stund om ganska tunga saker innan det var dags att bege sig hemåt för att invänta vår lilla "bebis" som vi ska passa i 10 dagar.
Det är som jag nämnt innan min systers lilla rotweilertik Tessa, i passningen ingår en splitterny Volvo så vi kan ut och köra med henne vid behov. Överlåter nog den till Tor Erik eftersom det är en automatare, så jag kör Audi´n. Kajsa är lagom vettskrämd och sitter uppkrupen i min famn, Tessa har däckat i köket.
Tessi kommer hem från skidresan i morgonbitti vid 6-tiden, blir till att stiga upp för att köra och hämta henne.
Fick en kommentar på bloggen igår, -Åh, vad skönt med vanliga dagar.
Har inte tänkt på det innan, men jag älskar vanliga dagar. Jag älskar att fika och träffa människor och sitta och prata i lugn och ro, det är livskvalite´för mig.

onsdag 18 januari 2012

En helt vanlig dag

Trine är ledig idag, så det blev sovmorgon till 10.
Det är en helt vanlig dag, jag är rastlös och ser det som ett friskhetstecken.
Har min blå klänning på mig och känner mig så fin. Blir på gott humör.
I morgon ska jag klippa mig, blir snagg trivs bra att ha det superkort.
Nu sitter jag och väntar på svar på mina mail, en del av mottagarna är nog ganska trötta på mig.
Dem som inte svarat på mina tidigare får en knäpp på näsan i det nya mailet, utan svar
då skickar jag det till partierna.
Börjar jobba igen den 1 februari, kommer att funka trots tryckförbandet.
Övningskörning om en stund.

Nu blir det tryckförband!!!

Började min Kristianstads tripp idag med att hitta en söt smaragdgrön klänning på Indiska - på rea, gick vidare till Lindex för att kolla om de rutiga klänningarna fanns kvar. Hittade dem inte först men där hängde de på en ställning köp 2 betala 1. Hallå, kan det bli bättre??
Träffade Ing-Marie som avtalat, vi gick till Duvanders och fikade.
 Efter några timmars prat styrde jag kosan mot CSK och mitt läkarbesök.
Den envisa blödningen ger inte med sig, idag var det 50 ml - igen troligen är det en ven som läcker i sårhålan. Nu ska vi prova med "tryckförband" som jag ska går med några veckor. Fortsätta vara försiktig med lyft och inga sträckningar i ytterläge. Tur jag inte ska vara i Kivik nu.

         

Läkningen av tutten har gått bra fast det är en bit kvar innan jag är i mål, bilden till vänster är från 111207.









Så här ser det ut idag 120117, nu kan jag snart sluta spola. Har inget återbesök inplanerat utan ska höra av mig vid behov.









Maken vann på dagens-Dubbel igår 2600 kr dom investerade han i ett gåband så nu ska det brännas kalorier.

Har skickat ett nytt mail till HsN idag - I am a pain in the ass.

måndag 16 januari 2012

Nu känns det att jag är på gång - uppåt, Äntligen!!!

Det känns tomt när en unge inte är i boet. Men hoppas hon har riktigt bra dagar där i Kläppen.
Städade och röjde undan en del igår men höll mig inomhus.
Idag har jag bakat 3 sockerkakor till Trine som hon ska ha med till skolan. Blev en amerikansk äppelkaka till oss av bara farten.
Det händer inte så ofta att jag bakar men när jag väl gör det så är det rätt roligt.
Får dåliga vibbar av bakning!!!
En gång när Therese var 4 och Trine 3 så bakade jag rulltårta och var i köket, samtidigt lekte töserna "cirkus" i vardagsrummet. Tessi skulle ha Trine stående på axlarna, hon trillade naturligvis  och Trine bröt både armbågsbenet och strålbenet. Det blev ambulansfärd till sjukhuset för gipsning, Tessi var kvar hemma med pappa och i total chock - stackars liten hon forstod ju inte. Tror inte det var förrän hon träffade Trine igen som hon blev lättad. Efter det bakade jag inte rulltårta på säkert 10 år.
 Mina töser har en MYCKET nära band och Trine saknar sin syster mycket den här veckan Tessi är borta.
I morgon ska jag till CSK, vi får se vad dom säger - har kvar nån blödning i BC-sidan eftersom jag har "blåmärken" som fylls på hela tiden även om det är mindre nu. På den reduserade sidan har jag fortfarande 3 hål som spolas dagligen och detta blir nog en långdragen läkning.
Innan läkarbesöket ska jag träffa Ing - Marie en glad BC-kvinna som jag "gjorde" radio inför Rosa Bandet  tillsammans med. Ska kolla om mina klänningar finns kvar på Lindex :))

Igår fick jag papperna från Skånetrafiken och har nu uppfyllt högkostnadsgränsen på 1980 kr,  och får tillbaka varje utlagd krona för resor till sjukvården fram till 13 september 2012.


Ska även lämna ut lappar om öppet hus på Lydiagården under Världscancerdagen 4 februari. Inbjudan tittar ni här. Medverkande är bl.a Karolina Svensson och Jacob Hellman.



lördag 14 januari 2012

jaha då är det lördag igen.......

Nu har jag använt båda mina nya kompressionstrumpor, lite irriterande att  dom gjort 4 fingrar till knogen och  ringfinger-grejen 2 cm längre.  Räknar med att klara mig på 2 strumpor under vinter halvåret, när jag kommer igång med utejobbet krävs ett 3:dje set.  Det känns att dom är nya, stramar en del men då gör ju dom effekt.


Tessi  åker på skidsemester till Kläppen nu ikväll, åter på fredags morgon.
Hon ska åka buss hela natten, sen blir det skidåkning imorgon innan dom får stugorna kl.18.

Känner mig bättre, men inte  helt bra - vågar/kan inte lyfta utan att det  smärtar.

Hoppas på fint väder imorgon, utejobbet jag tänkt göra idag blev inte av. Nytt försök imorgon.

fredag 13 januari 2012

Fotografering för familjer med barn under 13 år, där någon i familjen drabbats av en livshotande sjukdom

Min systerdotter är fotograf och bad mig sprida informationen vidare.
Fotograferingen är gratis för alla familjer med barn under 13 år, där någon i familjen drabbats av en livshotande sjukdom. Förutom fotograferingen får varje familj en skiva med de högupplösta bilderna, en fotobok och en förstoring.
Ansökan för att få vara med i projektet Essence Vitae sker via vår hemsida.
Läs mer om projektet på: www.essencevitae.com

Vi har rätt att SJÄLVA välja fast vi är cancerdrabbade.

Har pratat med Anders Åkesson (MP) en lång stund idag. Han tycker man hamnat i ett moment 22, med Spenshult. Spenshult får som han säger och faktum är - inga remisser från sjukvården och kan därmed inte uppfylla den upphandllade och ”vunna” psykosociala rehabiliteringen. Fyller man inte kvoten görs ingen ny upphandling.
Min kommentar: Men sjukvården skickar remissen dit patienten vill, och patienterna vill ha kvalitet efter att i de flesta fall bokstavligen gått genom ”a living hell” . Även om många av oss drabbats av det vi drabbade lite slarvigt kallar ”cytohjärna” så står vi inte under förmyndare och kan ta egna beslut. Vi tänker själv och vill ha möjlighet att själv välja det som känns bra för oss, tror faktiskt att vi lägger största vikt på att kvalite´n är hög precis som det är på Lydiagården. Och som också genom åren visats med positiva utvärderingar från patienterna.
Valfrihet är något som jag trodde den styrande 5-klövern hade högt på sin prioriteringslista, om jag minns rätt var det i mångt och mycket det man pratade om under valrörelsen. Nu vill man tvinga cancerdrabbade till Spenshult och inga alternativ ges, så är det med den valfriheten.
Att det sen inte är samma personer som sitter i HsN nu som tog beslut när upphandlingen gjordes är en väldigt klen tröst.
Man kan genom att ge Lydiagården driftsbidrag för specifika veckor rätta till en del av sitt misstag.
Det hjälper inte hur mycket politikerna än beklagar att det blev som det blev, att upphandlingen skulle ha gjorts enligt LoV (lagen om valfrihet) och inte LoU ( lagen om upphandling). Det visar återigen att man ”missat” från politiskt håll , men gör ingenting åt det – hela tiden är det vi patienter som drabbas.

Jag är rädd för att ”Spenshults-affären” kan bli för cancerrehabiliteringen vad ”Carema” blivit för äldrevården. Kanske man skulle kolla med socialstyrelsen .
Läser man på Spenshults hemsida så är veckoindelningen antingen –har cancer . eller - har haft cancer. Troligen tror dom att dom likt krokodilen kan ligga med öppet gap och att bytet själv kryper in, vi cancerpatienter är smartare än så.
Vi fortsätter och kämpa!!

torsdag 12 januari 2012

Vågar jag hoppas att det läker?? Ja, det ser så ut just nu.



Verkar som om blödningen gett med sig och ingen är gladare än jag. Fortsätter dock att undvika lyft och att sträcka mig i ytterläge. Om det nu inte blir fler bakslag så kommer jag att börja jobba 1 februari.




Sist jag var i Kristianstad gick jag inom Lindex och kollade på klänningar. Den här sorten var på rea för 179 kr, men jag hade bråttom till bussen och tänkte att jag kunde köpa dom i Ystad istället. Var inom där idag men där var dom inte på rea utan kostade 299 kr. Lite snål är jag så nu hoppas jag dom finns kvar på tisdag när jag ska tillbaks till CSK.

onsdag 11 januari 2012

lite upp och lite ner.

Jag ringde inte CSK igår, det ser stabilt ut idag och så länge det inte blir värre än så här orkar jag inte bry mig. Bläää!!  Har en läkartid på tisdag.
Har problem att somna pga värken i min "lymf-arm" inte så konstigt med värken för systemet har gått i 190 knyck ett tag nu. Men ska börja med värktabletterna på kvällen igen.
Ibland undrar jag och troligen är det så att jag aldrig någonsin kommer att känna mig 100% frisk igen, om inte annat sätter lymfödemet P för den känslan. Vissa dagar känner jag mig full av liv, oftast om jag kunnat vara igång fysiskt. Nu ska jag försöka vända min nedåt-gående spiral uppåt igen.
Har varit på utflykt med K idag det blev en baguette-fika, så nu får jag väl strama in och leva på havregrynsgröt ett tag. Nästa fika är inte planerad förrän på tisdag vid mitt besök på CSK. Vill komma igång med mina powerwalk-rundor också, förhoppningsvis blir det så när jag börjar jobba igen.
Ska ta tag i mitt liv i morgon eller åtminstone tvätten, och sen om väder och vind tillåter röja och städa upp lite lätta grejer runt huset.

tisdag 10 januari 2012

Go´fika

Tog en MEGA sovmorgon men hade svårt att somna igår , skäms nästan för hur länge jag sov. 
Men gjorde färdig papperna till Folksam och fick iväg dom.
 Tar alla chanser till en go´fika och när Lisbet föreslog en träff var jag inte sen att hänga på. 

Blev Bullen & Bönan och kladdkaka m. after eight.
Hann med att hämta mina nya strumpor på rehabhuset innan fikat, nu ger det sig hur dom känns. Vissa mått är mindre nu än på de gamla. 1 set "bajsbeige" och 1 set svarta.
Har även fixat med töserna telefoner som behöver skickas in på reperation, den ena laddar inte och mikrofonen är kass på den andra och så länge det finns garanti kvar så.
Blir utflykt och go´fika imorgon också, tar tillvara tillfällena som ges.

måndag 9 januari 2012

Åsse tror jag att jag blir "smårar"

Dagens jakt på mat till Kajsa gav utdelning - 5 lådor x 4 askar, så nu räcker det nog en månad ungefär.
Försäkringspapperna som jag väntade på kom idag, under morgondagen ska jag fylla i dem och skicka iväg dem igen.
Läkningen rullar på utan större problem på min "lilltutte" , och det har sett bra ut på BC-sidan också, tills ikväll.....................................Jävla skit!!! Ska ringa CSK imorgon.

söndag 8 januari 2012

Träff med "Lydiasyster"

Idag har jag träffat K, hon är min  "Lydiasyster" det var några härliga timmar med god fika och mycket prat. Efter hennes flytt ut till Österlen kommer vi nog att träffas oftare. Vi ska försöka få till en återträff med hela gruppen lite senare i vår.
Nu är vardagen i antågande efter alla helger och för Trine´s del börjar skolan i morgon, Sista terminen - sista rycket innan vuxenlivet tar vid.
Har en del försäkringspapper som ska skickas in, hoppas intygen kommer i posten snart.

Den här maten gillar Kajsa, nu verkar det omöjligt att få tag på den.
Vi får ut och leta.

Åsse blir jag varm, åsse blir jag kall.....

När jag började jobba i våras/somras hade jag ganska mycket värmevallningar. Jag vet ju att det är en väldigt vanligt förekommande biverkning på Tamoxifen-behandlingen jag är ordinerad sedan 1 år tillbaka och 4 år framåt. Tar vätskedrivande tablett eftersom en annan biverkan av Tamoxifen är att man samlar på sig vätska.
 Men när jag  kom igång och kunde ta i mer fysiskt minskade besvären avsevärt. Om detta var en tillfällighet vet jag inte men..... har sen jag blev opererad 31 oktober inte varit ett dugg fysiskt aktiv och vad händer???
Jag svettas och fryser om vart annat dagarna och nätterna igenom. Så nu längtar jag till jag kan ge mig ut på  powerwalk, har inte velat dra igång ev. infektion nu när den börjar ge med sig. Hoppas att vallningarna lindras med fysisk aktivitet.
Nu är maken hemma från sjukhuset, lite seg i kroppen men han får ta det lugnt några dagar så rättar det kanske till sig igen.
Ska träffa en av mina Lydiasystrar imorgon söndag, -Åhh det ska bli så kul, vi har chattat lite och pratat i telefon flera gånger sen i våras men inte blivit färdiga att ses. Det blir väl så när man är igång med jobb och andra aktiviteter.

fredag 6 januari 2012

Inget nytt

Tor Erik är kvar på sjukhuset i Ystad. Har fortfarande ont och dom fortsätter leta efter orsaken till smärtorna.
Kan vara njursten/grus men dom vet inte än. Han lär ligga inne under helgen.
Var och hämtade tjejgänget på Tingvalla i natt.  Satt sen uppe och kollade småkronorna, GRATTIS!!
Kom upp i ganska ordentlig tid idag,  nu är det tvätt och städning en stund.  Solen skiner från en klarblå himmel, det är så härligt när man märker energin solen ger oss.
Nu ser bägge tuttarna bättre ut, men vågar inte ropa hej än - det har ju varit några bakslag.

torsdag 5 januari 2012

Förmiddag på CSK, eftermiddag på Nova och kväll på Ystads lasarett

CSK, CSK, CSK låter som en hejaramsa men det är det inte. Var där idag igen, blev tappad på 50 ml blod i BC-tutten  och fick sedan en kortison spruta direkt där blödningen satt. Håller tummarna att det funkar. Min lilltutte ser bättre och bättre ut men den  vinner ju inget skönhetspris. Tror min doktor får gråa hår pga mig, läkningen går inte enligt hans planer och inte enligt mina heller.
Efter läkarbesöket fikade jag med ordföranden i BC-föreningen jag är med i , årets 1:a semla är uppäten.
Maken blev dålig i eftermiddags och befinner sig just nu på Ystads Lasarett, provtagning och röntgen är gjord, och nu får vi avvakta tills imorgon.
Ute har det regnat och blåst småspik i några dagar, men det är bättre än snö.

tisdag 3 januari 2012

Jaha.......

Jodå jag kom i säng sent som sören men kom mig upp i tid  till mötet i morse, har inte somnat i soffan idag vilket jag brukar göra, så det ser hoppfullt till natten.
Vädret idag har blivit blötare och blåsigare ju mer dagen har gått, men det kunde varit värre - det kunde varit snö, och då hade vi varit rejält innesnöade vid detta laget. Nä tacka vet jag en grön vinter.
Mina resor till CSK är en följetong blir en resa till i morgon bitti, så jag behöver lägga mig i rimlig tid ikväll.
Min förminskade tutte läker sakta, sakta men säkert och blir lite bättre varje dag. Det rinner fortfarande och jag spolar fortfarande de 3 hålrummen varje dag med koksalt. Men det ser lovande ut.
Förra vecka (tisdag)  tappades min BC-sida på blod ca. 70 ml., det kändes bättre efteråt och det röd/blåa området försvann. YES!!!!    Skulle jag äntligen börja se slutet på strulet?? Allt såg lovande ut tills i söndags och nu är jag lika röd/blå som i julas. Helt uppenbart har jag inte så bra läkekött.
Trots det känner jag att jag orkar mer nu, men fortfarande inga lyft och är stram i BC-sidan och ont i armen.
Lilla Kajsa blåste nästan bort när hon skulle ut och kissa för en stund sen, en sån här kväll är hon ursäktad om det blir en fläck på golvet.

måndag 2 januari 2012

sjuk och efterlevande försäkring via facket.

Nu har jag haft sovmorgon i en hel vecka, sen sitter jag uppe halva natten.Det blev så också idag men i morgon är det MIA-möte 08:00 och på onsdag ska jag vara på CSK 09:30. Förhoppningsvis vänder jag rätt på dygnet igen så jag kan ta tillvara dygnets ljusa timmar lite bättre.

Vi ska vara "barnvakt" till min systers lilla bebis, rottweilern Tessa under 10 dagar i slutet av januari, tror nog att Kajsa kommer att "platsa" henne. För Kajsa är en "rottis" i litet format.
Det blir nog Tor-Erik som står för det mesta av passningen, han har så fin hand med djur och är hemma mycket.






När jag blev sjuk våren 2010, kollade jag upp mina försäkringar. En av dem som jag har via min fackförening läs här , och heter sjuk och efterlevandeförsäkring läs här.Det är en försäkring väldigt många fackföreningar erbjuder.  Den faller ut vid vissa dödsfall, diagnoser, och efter långvarg sjukskrivning.
Jag fick ut en summa för vissa diagnoser på sommaren 2010 och lite grann i somras när jag varit sjukskriven 1 år.
Idag ringde jag och kollade om min nuvarande sjukskrivning räknas som ny eller jag kan hänvisa till min BC-sjukskrivning. Det räknas in i min tidigare sjukskrivning och mitt "skadeärende" öppnas igen. Detta innebär att jag kommer att få 1500 kr/månaden så länge jag är helt sjukskriven dock högst i 13 månader. Så nu är det lite papper som ska skickas in igen.

söndag 1 januari 2012

Så blev mitt 2011

Januari:
Började 2011 precis som jag avslutade 2010. Med tidiga resor till strålningen i Lund. Sista gången 21 januari - fick rosfeber den 23:e  och 10 dagars penicillinkur. Tog farväl av Lisa.

Februari:
Min arm blev svullen och jag "trillade" ner i ett djupt hål med många frågor och få svar.
Hämtade hem Kajsa från polisens hundstall.
Träffade Lisbet för 1:a gången.





Mars:
Konstaterat Lymfödem i höger arm.
Träffade Cancertjejer i Torekov.
Hade underbara dagar på cancerrehabilitering på Lydiagården.
Blev "bonusfarmor" till Mathea.
Fyllde 50 år och firade dagen med familjen i Stockholm.



April:
Fick mina specialsydda kompressionsstrumpor.
Gick kursen "lära sig leva med cancer".
Började jobba 25% efter 11 månaders sjukskrivning


Maj: 
Hamnade på 1:a sidan i Ystads Allehanda i ett reportage 
om cancerrehabilitering och Lydiagården.
Var frustrerad över min glömska. 
Ökade till att jobba 50 %.

Juni: Therese tog studenten.
Var på mammografi och lungröntgen - UA.
Försökte förstå meningen med cancer när Anna 25 år
förlorade kampen midsommarafton. Kan fortfarande inte förstå, varför hon och inte jag??

Juli: 
Var i Norge på Mathea´s dop.
Började jobba heltid igen den 18 juli
Träff med cancertjejer i Höör
Utöya 110722

Augusti: 
Började kriget mot Region Skåne och för Lydiagården.

Jobba, jobba, jobba - bromsade själv.

September:
Fortsatte med skrivelser till politikerna i Regionen.
Startade namninsamling för att behålla cancerrehabiliteringen i Skåne.
Var på ultraljud efter att jag känt "något" - UA
Jobbade, jobbade och jobbade men kunde inte bromsa själv - tur man har arbetskamrater som gör det till mig.

Oktober: 
Var med i direktsändning i Radio Kristianstad inför Rosa Bandet-galan.
Var med i Cancerfondens nationella utskick inför Rosa Bandet.
Visade löstutten på Mikaelimarknaden i Tomelilla.
Jobbade som en galning denna månaden också.
Ännu mer brev till politiker och RCC
Operation ärrkorrektion på bröstcancer-sidan och reduktion av bröstet på vänster sida.

November:
Äntligen opererad
Penicillin från 11 november som blev mer penicillin som blev mer .....
Öppen infektion som varar
CSK-besök 3gånger / vecka
Sjukskriven.

December:
Lämnade över 7500 namnunderskrifter och lista med 2000 facebookmedlemmar till politikerna
Var med i nyhetssändningarna i Sydnytt och TV4
Fortsatte med täta besök på CSK
Köpte månadskort Tomelilla - Kristianstad
Glädje över en grön jul
Slutar med penicillin 13 december
Har en tutte som har "varat" hela december
Sjukskriven

Har under året blivit "vän" med min strumpa eftersom jag märker att den hjälper.
Har träffat många nya underbara människor som jag troligen inte hade gjort utan cancern.