måndag 7 mars 2011

Effektiv CSK-tur, Åkte hem utan port-a-cath men med 1 strumpa/handske, 5 BH:ar och 1 högerbröst.

Jag satt och kollade på utbudet av protes-BH:ar på internet igår eftersom dom 2 jag har börjar bli slitna.Ville ha en sport-BH nu när jag  tränar på Rehabhuset. Det lilla som finns är hutlöst dyrt, finns i stort sett inget under 500 kr - ingen rea där inte.Vet att det finns lite att välja på hos sjukgymnasterna på CSK men man måste beställa tid ringde dit och som tur var hade hon ett återbud idag kl 15. När jag åkte buss upp till CSK ringde Kerstin från Rehabhuset, hon hade ringt strumptillverkaren för att efterlysning av min strumpa och.....dom hittade ingen beställning. Miss nånstans helt klart FAN, FAN, FAN !!!!
 Så innan jag gick till min träff med "den lille dansken" tog jag en runda till Bröstmottagningen och bad dom kolla upp vad som hänt med papperna jag lämnade till läkaren ifyllda och klara för 1 månad sen den 7/2,  bara att fylla i fakturaadress och kostnadsställe...... Och dom låg kvar i min journal, men Nu är dom iväg faxade.
Gick till Kir.1 och kom in till Sören, en dansk kärlkirurg med glimten i ögat. Lite eller nja rätt mycket bedövning och 20 minuter senare var jag befriad från porten, och det gjorde inte ont trots både kniv och sax.
Efter min lilla operation hade jag 2 timmar ledigt som jag tillbringade på stan för att kolla BH:ar. resultat: Lindex - hade en sort, vit med enl. personalen alldeles för små fickor för protesen 499kr.
Sportaffärerna hade ingenting - lite märkligt när ett stort märke som börjar på Rön.....dessutom har särskilda rosabandet-BH:ar, att man inte gör dem med ficka i. Designern har missat nåt väsentligt där.
gick vidare till en underklädesbutik på stan och där fanns två sorter - 685 kr Tack!!- men nej tack.
När jag kom till sjukgymnasten på CSK för att kolla på BH- utbudet så blev jag glatt överraskad 10-12 olika modeller och priser på 250-350 kr, får väl anses som okej. Hittade 5 olika modeller som jag köpte.1495 kr fattigare, men önskar mig pengar  när jag fyller år. Har även provat en ny protes som är lite lättare än den jag provade ut i somras, tänker använda den när jag tränar badar osv. Protesen kostar ingenting man har rätt till 2/år. Så nu har jag 1 äkta hängigt vänsterbröst och 2 fina fasta högerbröst i silikon, Känn på det!! eller nä - gör inte det - inte bokstavligt.
Berättade för sjukgymnasten om missen på bröstmottagningen och för att jag skulle slippa vänta ännu längre på strumpan så togs lite mått och nu har jag fått en standardstrumpa & handske + att det är 2 st på gång som är måttsydda. Även "strumporna" är kostnadsfria-gott.
När jag skulle åka hem med surnade busschauffören till för att jag inte visste nr på zonen jag skulle till (312,tror jag)  precis som jag inte haft annat att tänka på det sista året än busszoner, sicket jävla pucko!!.
Har haft strumpan på nu i några timmar och det känns faktiskt ganska bra, så länge jag håller armen rak.

Inga kommentarer: