måndag 19 december 2011

Kajsa 5 år!!

Idag fyller vår "lilla bebis" 5 år. När vi hämtade henne på Polisens hundstall 14 februari 2011, hade hon varit omhändertagen och i polisens förvar sedan slutet av september 2010. Det som pga olika orsaker blev  4½  månaders förvaring gjorde Kajsa´s redan dåliga tandstatus ännu sämre. Vi betalade 500 kr till polisen och fick henne med oss hem.
Hon fick sin mun sanerad på djursjukhuset i Malmö när hon bott hos oss i 3 veckor. Då försvann de flesta av hennes tänder, hon har nog max 8 av 30 kvar. Vår del av behandlingen kostade 500 kr, resten 11 300 stod hundhjälpen för.
Det blev en Stockholms-tur i slutet av mars när jag fyllde 50, och hon fann en själs-frände i Wilson, dessa två fyrbenta familje-medlemmar i familjerna Lökken & Wallman har en sällan skådad respekt för varandra.
I början av april fick Kajsa en akut inklämning av ett navelbråck som hon hade när vi fick henne, efter samtal med hundhjälpen var det fixat en tid i Skivarp på Gamlegårds djurklinik så hon kunde bli opererad. Man gjorde även vid det sista med hennes tänder, och efter det har hon hållit sig kry.
Hon är dock inte rumsren, eller hon är det halvt om halvt. Lägger vi en tidning så är hon "klockren" på den, glömmer vi blir det på mattan.  Vi vet inte hur hon haft det innan troligen har hon fått göra på tidning, det spelar ingen roll hur många gånger vi går ut med henne hon gör så ändå.
Hon sover i vår säng, antingen huvudet på min kudde eller Tor Erik´s. En annan egenhet hon har är att hon ska gå ner ca 20 minuter efter att alla lagt sig, då snusar hon runt äter lite kulor, kollar så att skålen med den mjuka mosade maten är slut.
Hon tillbringar nästan lika mycket tid som jag framför datorn, liggande över datorn med halva kroppen. Har hänt mer än 1 gång att hon skickat meddelande på facebook. Hon har sin favoritstol när vi tittat på TV, när hon är ensam hemma ligger hon i trappan till ovanvåningen för där har hon koll på det mesta.
Från att vara väldigt skygg och "rädd för sin egen skugga" så har Kajsa växt och blivit en ganska självständig dam som vi har så mycket glädje av, GRATTIS KAJSA PÅ 5-ÅRSDAGEN!!

 Jag fick en paket med julhälsning från "Lydianerna" en godisbox.  http://www.godisboxen.se/. i posten idag, ÅHH så glad jag blir när något oväntat dyker upp.

1 kommentar:

Karin sa...

Grattis till Kajsa och till er som har en hundkompis !