fredag 6 april 2012

Har jag gjort bort mig nu igen?!? Bjuder på det!!


Ibland har jag mina "ljusa stunder" när dom där kognitiva besvären som man kan få på grund av tamoxifenen slår till med full kraft. Det blir bara tomt och jag kan inte tänka klart.

En gång i höstas skulle jag tanka bilen vid en automat med 4 pumpar i Tomelilla, 
körde fram till nr:4 men hittade ingen kortläsare -->gick diagonalt över till 1:ans pump --> sätter i kortet och ser sen att det bara funkar på pump1 & 2. upptäcker att jag står vid en E85- pump (4:an)--> Avbryter.  Ser att det finns en kortläsare på  3:an --> flyttar bilen till 3:ans pump och sticker i kortet --> upptäcker då att bilen står på fel sida, för det finns kortläsare på både 3a & 3b. Jag står på 3b och har naturligtvis satt i kortet i 3a --> så jag avbryter köpet igen och vid 3:dje försöket fick jag bensin. Det satt några killar i en firmabil kan tro dom hade roligt åt mig.

Jag åkte till Malmö med tåget för inte så länge sedan, fixade biljetten i kortautomaten allt var frid och fröjd. Men när jag skulle hem stod det still i hjärnkontoret igen. Gjorde enligt instruktionen på pekskärmen helt till det står "håll jojo-kortet mot kortläsaren", finns en bild på kortläsaren på pekskärmen. Vad händer ja jag sätter upp kortet mot pekskärmen och vad händer då?? - Absolut ingenting!! jag upprepar mina försök att få en biljett inte 1 eller 2 gånger, nä 7 gånger provade jag innan det rasslade i maskinen. Och då hittade jag inte luckan där man hämtar ut biljetten --> backade och sneglade på "grannen" vid automaten sidan om. 
Blev nästan rädd för mig själv ett tag, föredrar att åka buss, där kan man fråga chauffören.

På jobbet har vi en plafond i taket och uttag för fönsterbelysningar, alltså 3 st. till/från- knappar.En kväll behövde jag ordentligt ljus och tryckte på knappen ingenting hände, då var min slutsats att glödlamporna var sönder --> alla 4. Klev upp på en stol och fick efter mycket besvär av glödlamporna. När jag skruvar ur den sista kom jag på att jag kanske tryckt på fel knapp --> i med glödlamporna igen --> tryckte på knappen och ljuset tändes.   

Ja,ja det är bara att skratta åt eländet, fast det är jävligt frustrerande när det händer. Vet ju att den kognitiva förmågan påverkas av medicineringen.
Behöver använda rättstavningsprogrammet också, bokstäverna lever sitt eget liv annars. Har varit hyfsat duktig på stavning tidigare.

Sover bra fram till 03:00, sen "svittas" jag i 15 minuters intervaller till det är dags att stiga upp.

Nu är jag påskledig till måndag 21:00



3 kommentarer:

Anonym sa...

Otroligt av Dig att komma ihåg så i detalj vad det var för misstag JAG gjorde vid exakt samma tre tillfällen och ställen.JA JISSES/ kram Anita Ses vi på torsdag?

Carin sa...

Nu sviker minnet, torsdag ska jag "bara" jobba i Kivik. fredag ska jag på LivslustYstad.

Karin sa...

meeen.. det var väl inte så farligt ? Så kan man väl vara av alldeles vanlig stress också - iallafall var jag det även innan jag fick BC.. Nu tappar jag lite fler ord och namn men annars är det nog lika virrigt som förut ; )

Kram