lördag 19 maj 2012

It's Never Too Late.mov

   Vi kom fram till rätt hotell SAS radisson Waterfront efter en liten stund, samtidigt som de andra damerna från Kristianstad. Efter registreringen då vi fick en välfylld goodiebag  gick vi till Stockholms stadshus för invigning där det bjöds på snittar och vin i Gyllene salen.
De första föreläsningarna började vid 15-tiden, tror vi hann med 3 st på fredagen, *Bröstcancer - en överblick, *Bröstkirurgi, *Metastatisk bröstcancer  alla riktigt intressanta.
Hotellet serverade 3-rätters middag på kvällen Filippa Reinfeldt höll tal, Susanne Eriksson som underhöll en stund hade 5 dagar innan föreställningen fått sin 6:e cellgiftskur, hon fick stående ovationer för de flesta i salen har haft egen erfarenhet av cellgifter. Vi avslutade med en irish coffee i baren.
Lördag morgon kl 08:00 var vi nere och åt frukost, sedan följde föreläsningarna i rask takt, *rapporter från olika internationella studier och konferanser, *Bröstcancer & diet, *Livskvalitet under och efter BC-behandling, *Lymfologi, *Patienperspektiv i vården med Svetlana Lagerqrantz, hon är onkolog och blev patient på sin egen mottagning. Läs mer här. hennes föreläsning var helt underbar!! Om jag summerar lördagen så var några riktigt bra och tyvärr var det andra som var usla.
Middagen serverades på Moderna museet dit det var ordnat busstransport, det serverades pilgrimsmussla till förrätt och kalvkind till huvudrätt. Desserten har jag glömt men man kan ju inte komma ihåg allt. Kevin Borg underhöll, och när vi senare köpte skivor av honom fick jag en puss på kinden - de ni!
Lisbet och jag försökte lära dom som bor norr om Bjärsjölagård sjunga "Ovanlär": Det gick sådär kan jag säga trots att vi bara druckit 2 glas vin eller kanske pga det.
Lika tidig söndags morgon, frukost 08:00 och efter det cden avslutande föreläsningen om KARMA-studien. Den handlar om att man kanske kan hitta de kvinnor som har en ökad risk för bröstcancer så att behandlingen kan sättas in tidigt.Det finns en studie som tar upp återfallsriskerna också Scan-B.
Under de 3 konferansdagarna fanns det utställare från de företag som har Proteser, Protes BH:ar, Kompressionsstrumpor, RosaBandet-grejer och Smycken. Vi la ut den medhavda informationen från Lydiagården på ett bord och på söndagen var bordet tomt. Jag köpte ett hängsmycke från M.Design ska beställa örhänge därifrån också.
Efter utdelandet av lunchpåse tog vi med oss Ing-Marie i bilen och körde mot Skåne





Ovanlär
Melodi: Ovan Där

Ovanlär, och sulan sidder lös,
två par tofflor, bägge udan plös
Köb sandaler och loffta dina tär,
förr du svittas mingre udan ovanlär



.

Inga kommentarer: