fredag 27 september 2013

Äppelmarknadsvecka!!

En intensiv vecka som avslutas med Äppelmarknad hela helgen. Veckan som gått har det varit både stora och små arbetsuppgifter som skulle lösas.
Alla grönområde har putsats till, visningsträdgården fått ett ansiktslyft
Finns en del bilister som kanske borde ha mer koll på husvagnen eller släpet.
Att putsa rostvinet har varit en av arbetsuppgifterna.
Vårt mastodontprov hade vi igår, träden som brukar flyttas och stå borta i Kivik har under året växt och blivit större och otympliga att flytta. Igår (torsdag) fick vår trädgårdsmästare på "sitt bord" att fixa nya träd innan lördag. Hon är en fena på att fixa och ½ 3 levererades det 35 nya träd. Dessa skulle planteras i de stora blåa tunnorna som de gamla träden stod i, tunnorna skulle kläs med säckväv. 200 äpplen skulle plockas och träs på metallpinne för att sedan fästas på träden. Kan ju bara säga att det ser ut som ett bombnedslag i plantskolan nu men det får vi reda ut i nästa vecka. Hur som helst så stod träden klara när klockan var 4 och vi kunde köra hem i vanlig tid. Idag har det mest varit pilleri med försäljningsytorna och ompackning av äpple. Så nu är vi redo för invasionen, ska jobba i äppleförsäljningen både lördag och söndag.


På måndag har vi träff med Lydiaambassadörerna, då ska jag ta med den speciella Lydiaängeln som Lisbet gjort. Vi tar 100 kr för dom + en 10:a för portot.
Efter vart kommer vi att ha fler grejer till försäljning så håll utkik.

Inga kommentarer: