lördag 30 oktober 2010

Ryggläge 30/10

Igår knaprade jag citodon mot värken som vandrar runt i kroppen ända ut i naglarna och det ser ut att bli repris idag. Det är bara att gilla läget och vänta tills det vänder och försvinner så jag återfår energi´n, Jag har sluppit undan illamåendet även denna gång och det är så skönt.
Ystad har långlördag idag - en Rosa då en del butiken skänker 1% av behållningen till bröstcancerforskningen. Jag hade gärna varit där idag men tajmingen är dålig. Låga blodvärde - mycket folk. Nu väntar höstlov för mina töser, blir nog sena kvällar och ännu längre sovmorgnar för deras del under veckan.

fredag 29 oktober 2010

Dags för fredagsmys

Efter en natt med lite småvärk tar jag det lugnt. Har varit ute med Lisa gick väl lika snabbt som en pigg 100-åring med rullator. Har rejält ont i mina leder men väntar med värktabletterna så länge som möjligt, tar dem när jag ska sova. Tittade på Rosa Bandet -galan igår, 50 miljoner vilket fantastiskt resultat.

onsdag 27 oktober 2010

88 av 100 drabbade bröstcancersjuka botas, och 99 dagar av 100 är jag övertygad att jag finns bland de 88. men visst tänker man på de som tillhör de andra 12.
 En fin sång av den norska gruppen Vamp - Denne uro
http://www.youtube.com/watch?v=Zh8UZeSYrNA

tisdag 26 oktober 2010

NR 5 är avklarad - 1 kvar.

Läkarbesöket idag gick bra, min doktor är så lugn och man känner att hon verkligen har tid att prata.

Så var då dags för min 5:e och näst sista cellgiftskur, fick mina tabletter mot illamåendet och sen dags för Taxotere´n att droppas in vilket tar ca 1 timme. Med spoldropp före och efter är behandlingen klar på ca 1½ timme. middagen idag bestod av korv forsell m. ris, helt ok.

 Strålningen kommer att påbörjas tidigast 3-4 veckor efter sista cellgiftsbehandlingen som är den 16 november. Vet inte om jag hinner starta innan jul. Remiss är skickad och behandlingen kommer att ske i Lund eller Malmö, för min del kvittar det eftersom avståndet nästan är detsamma. I vilket fall som helst blir det sjukresor som gäller. Det blir en del förberedande besök innan 1:a rundan. Strålningen består av 25 strålningar fördelat på 5 dgr i veckan i 5 veckor. Samtidigt som vi kör igång ska jag påbörja min 5 år långa hormonbehandling,

Strålbehandling hindrar tumören att återkomma
Bröstcancer är känslig för strålning. Strålbehandling efter operationen minskar risken för att cancertumören ska komma tillbaka i bröstet.
Strålbehandlingen skadar cellernas arvsmassa, DNA. Kroppens friska celler skadas samtidigt som tumörcellerna, men de har bättre förmåga än tumörcellerna att reparera skadorna mellan strålbehandlingarna. Därför får man en serie strålbehandlingar för att öka chanserna att alla tumörceller dör samtidigt som de friska cellerna kan återhämta sig mellan varven.

Hormonbehandling minskar östrogenets inflytande
Ibland kan man få hormonbehandling mot bröstcancer som har effekt på hur östrogenet påverkar cancercellerna. Man får ett läkemedel i form av tabletter som gör att det östrogen man har i kroppen förhindrar att cancercellerna förökar sig. Ett annat sätt är att behandla med ett läkemedel som kallas aromatashämmare. Detta läkemedel hindrar att östrogen överhuvudtaget bildas i kroppen.
kommer troligen att behandlas med Tamoxifen till att börja med och fortsätta med Femar .

måndag 25 oktober 2010

Måndag 25/10 ,Gnälliga YSTAD

Skrev följande mail till Radio Active efter deras specialprogram om bröstcancer idag:
Hej !
jag är en kvinna boende strax utanför Tomelilla med bröstcancer diagnos sedan 20 maj - operation 8 juni 2010. och nu efterbehandlingar med cellgifter imorgon nr 5 av 6 cellgiftsbehandlingar. senare väntar strålning i i Lund 25 behandlingar.
Jag blev diagnostiserad via kallelse till screening i Ystad (Hamngatan ) och senare kompletterande utredning i Kristianstad .
Ni borde nog kollat upp vad som gäller med resorna lite bättre  Resorna i samband med mina undersökningar har skett med sjukresor som beställs via Skånetrafiken. Personalen råder mig att inte
köra själv ( man kan om man behöver ha medföljande med.)  eftersom det är en tuff behandling. När man kommit upp i 1980 kr ( Från Tomelilla -Kristianstad är det mindre än 10 resor )
har man rätt till kostnadsfria resor under återstoden av året . mitt frikort gäller till 20 maj 2011. Väljer jag att köra själv får jag återbetalt från 1:a kilometern. 228 t/r T-la till K-stad. Men nu vet ju inte jag hur er gäst mått i samband med sina behandlingar hon har kanske besökt city också?!?  Vilket då inte räknas som sjukresa.
Vid långvarig sjukdom dit vi cancerpatienter räknas har man rätt att samla kvitto från sina besök tills man kommer upp i högkostnadsbeloppet. dessa fakta kommer inte fram i ert program. tidigare var väl behandlingsresor gratis för cancer och dialyspatienter??
Finns ingen info om gladornas verksamhet i Ystad på  Bröstcancerföreningens RiksOrganisations- hemsida. Är därför med i Kristianstadgruppen Viktoria
  Har bara positivt att säga om mitt bemötande i Kristianstad. Vill även påminna att kvinnorna i Tomelilla kommun blev bortglömda under några år och inte kallade till mammografi,
MVH CARIN LÖKKEN 0734132975

-------------------------------------------------------------
Det var det, ibland behöver man skriva av sig.
Idag har jag lämnat blodprov på Nova inför morgondagen.
Imorgon bitti 07.50 kommer Sjukresor och hämtar mig för en för mig kostnadsfri resa till CSK. 9.45 ska jag träffa doktorn och efter det få  min näst sista cellgiftsbehandling. Hoppas mina prover är ok, min förkylning är förresten som bortblåst.

måndag 18 oktober 2010

måndag 18 oktober

Det halsonda är borta med snuvan är kvar. I normala fall är jag förkyld i 3-4 dagar sen är det full rulle igen, nu är jag inne på dag 10 och näsan rinner fortfarande.
Förra veckan hände inte så mycket, orkade inte göra nåt så det blev soffan och datorn för det mesta. I tisdags fyllde "Gubben"  ett släp med skräp från garage och källare som vi åkte iväg med till återvinningen och Herrestads-begoniorna finns numera på vinterförvaring i källaren.
Prio 1 denna veckan är att bli av med förkylningen så jag kan få min 5:e behandling av 6 tisdagen 26/10. Då ska jag träffa min doktor också.

tisdag 12 oktober 2010

Är på benen igen - Tisdag 12 oktober

I söndagskväll körde vi upp till CSK eftersom jag fick feber igen på eftermiddagen, Togs blodprover som var "acceptabla" fick själv välja om jag skulle hem eller sova över, så jag åkte hem med en ask pencillin på fickan. Smärtan i händer och fötter har gett med sej så nu tror jag det är över för denna gången, och metallsmaken i munnen börjar ge med sig, drygt när vanligt kranvatten smakar  #%¤&#¤.
 Idag har jag och en fd. arbetskamrat  varit och besökt Farmen, Bollerup , det är en daglig verksamhet för funktionshindrade personer inom LSS. Det var riktigt roligt att se hur Farmen utvecklats sen jag var där sist för typ 3 år sen. Besöket gav mej positiv energi, kul.
Ikväll är det landskamp mot Holland, FORZA  SVERIGE!!! då blir det pizzamys och chips m. dippa

söndag 10 oktober 2010

20101010 magiskt datum

den dåliga formen håller min kropp i ett järngrepp, förutom de vanliga biverkningarna som brukar uppträda efter sådär 5-6 dager med såriga slemhinnor, metallsmak i munnen, och allmän trötthet så har jag ont i mina händer och fötter mestadels när jag är stilla. Inte så kul när man lägger sig och ska försöka sova, har "lånat" av makens värktabletter eftersom mina egna inte räcker  för att dämpa smärtan tillräckligt. Hoppas det ger med sig i veckan. Som lök på laxen har jag blivit förkyld med halsont och feber som följd. Var dock feberfri kl 8.00 i morse. Har varit i kontakt med sjukvårdsupplysningen på morgonen men dom tycker jag ska avvakta om jag får  feber igen under dagen ska jag åka in. Så det blir nog lugna gatan idag skulle jag tro.

fredag 8 oktober 2010

har ont i kroppen

I natt har jag inte sovit speciellt mycket, har ont i hela kroppen ända ut i lilletårna. Känner också att jag är på väg ner i värdena, inte den piggaste i byn. Tillbringar dagen i soffan och så blir det nog ikväll också. Inget upplyftande inlägg men vissa dagar är väl så här.

torsdag 7 oktober 2010

Vet inte riktigt hur jag mår ????

Jag har mått hyfsat bra sedan i måndags, fick Neulasta på tisdagen. men idag torsdag känner jag mig lite "uggen" i kroppen. Det är förvisso surt och kallt ute men jag sitter ju inne i värmen. Vet inte heller hur den nya cytostatikan påverkar mina blodvärde, det är bara att åka med på resan. Ibland är det uppförsbacke och ibland är det nedförsbacke. Så länge jag slipper illamåendet så är det ok.

tisdag 5 oktober 2010

5 oktober, Det känns helt okej.

Igår var min 4:e behandling, får fortfarande medicin mot ev. illamående de första dagarna efter. Samt utskrivet medicin mot ev. värk som är en av biverkningarna av Taxotere. Eftersom jag har ett uselt knä så är det bättre att vara förberedd och ha grejer hemma. Har varit i Tomelilla en sväng på morgonen, bara för att upptäcka att vårt personalmöte var inställt.=(. Så jag hälsade på en av mina tidigare arbetsplatser istället, mycket har förändrats om det är till det bättre eller sämre får andra bedömma. Kl 13 är det dags för ett besök på Nova för min Neulasta-spruta. Igår mådde jag så bra att jag körde med tjejerna till matchen, det blev förlust och 1 skadad. =(.  Åkte till match med 11 st som blev 10 efter 35 min,  men tjejerna kämpade på. Ny match på torsdag, den sista för säsongen.

söndag 3 oktober 2010

söndag 3 oktober

I morgon är det dags för min 4:e behandling av 6. nu är det Taxotere som ska droppas in i min kropp. Undrar hur den påverkar mig? men det lär jag ju märka. Åker upp ½8 för blodprovstagning och sen börjar behandlingen nån gång vid 10:30.
U-laget ska spela i Harlösa i morgon-kväll, då har jag bestämt mig för att stanna hemma.
Helgen har varit hur bra som helst , serieseger för damerna se film nedan.
och idag vann herrarna sin avslutande match. =).

OIF Serieseger