fredag 28 februari 2014

Säsongen är igång !!

Den här veckan har jag varit och jobbat 2 dagar i Kivik, vi vårstädar besöksmålen, tar bort granruskorna som skyddat rabatterna och andra växter, vi räfsar upp en massa löv.. Det blir många vändor för vår traktorförare att tömma de äpplebingar som tillfälligt tjänstgör som lövsamlare.
Trots tidiga morgnar och hårt arbete mår jag bra av att vara igång igen.
fredag blev en sorgens dag, Kajsa blev inte bättre i sin andning och vi beslutade när vi var hos veterinären idag att hon skulle få somna in. ett mycket tungt beslut men nödvändigt. Vi hade kunnat köpa kanske 1 eller 2 månader genom att öka kortisondosen ännu mer - med alla de biverkningar det skulle gett.
Kajsa kom in i mitt liv strax efter jag avslutat mina behandlingar och har betytt otroligt mycket för mig.
Tor Erik är hemma mycket dagtid, saknaden blir om möjligt ännu större för honom.
Älskade lilla Kajsa

Kajsa 20061219 - 20140228














lördag 22 februari 2014

Sju år och åtta bedrövelser.

 När vi bytte fönster i huset för sju år sedan, plockade vi ner skivorna som satt i fönstersmygarna. i hallen uppe. vi bor ju i ett gammalt hus från 1930 och mycket är "billigt" gjort bl a ytterväggen i hallen uppe. Det var mer grus än cement i murbruket som byggaren använde. när vi lossnade skivorna hörde vi hur putsen rasade bakom trätex-skivorna och projektet blev större än tänkt från början. Det var 2007, jag hade ambitionen att vi själv skulle göra vid väggen.  Jag har svårt att släppa kontrollen och vill göra allt själv.
Så kom cancern emellan, jag skulle bli frisk sen så......men orken fanns inte riktigt, väntar så blir det bättre.....till slut insåg även jag att vi kanske behövde hjälp att fixa till väggen. Men det behövde "värka" fram i nästan 7 år.  Vi tog hjälp av en "tusenkonstnär"som är en fena på det mesta,  så det som är kvar att göra nu ska vi nog kunna fixa själva.
Imorgon ska jag ut på vinden och leta upp spontade brädor till undergolvet, tror där är så det räcker. Sen lägger vi nog nåt lättstädat ovanpå. men det får vänta till efter semestern på Fuertoventura.

Jag sover dåligt, hittar ingen bra sovställning med min arm. Just nu känns det lite "mög". Jag dippar ofta när jag har för lite att göra. Har i dagarna haft lymfödemet i 3 år, och önskar så att jag bara för en enda dag kunde slippa det. Men det är en del av bagaget jag bär med mig.

fredag 21 februari 2014

Våren har anlänt till Österlen, solen blev försenad.

Sen sist jag skrev har våren officiellt kommit till Österlen och Skåne. Det finns massor av vintergäck och snödroppar i gräsmattan. Det enda som fattas är den härliga vårsolen, för det är ganska grått och disigt om dagarna.
I lördags var vi på 20-årsfest, det märks att man börjar bli gammal och grå men man minns ändå hur det var....då en gång för länge sen. På min 20-årsfest var det en kille som åt upp alla tulpanerna som stod på borden,  jag hade dålig koll på det på kvällen men undrade dagen efter vad som hänt det stod ju bara blad och skaft i vaserna?  I söndags var det nog bara jag som var pigg, jag körde eftersom penicillinkuren  inte avslutades förrän måndag.
Maud och Lisbet
I måndags hade vi medlemsmöte i Bröstcancerföreningen Victoria, Maud Svensson från Lydiagården var och pratade om Cancerrehabilitering.
Vi i Lydiagårdens Vänner passade på att överräcka en check på 12 000 kr
till finansiering för en patient som är i behov av rehabilitering på Lydiagården.









Har börjat måla i hallen uppe och ska tapetsera i helgen. Sen är det lite fix och trix med sned-väggen och golvet innan möblerna ska flyttas och det förhoppningsvis ska bli klart.
Nästa vecka är det styrelsemöte i BCF på måndag och på torsdag är det dags för mätning, utprovning och beställning av nya kompressionstrumpor.
Om 10 dagar väntar 1 v. semester, hoppas på vacker väder.

tisdag 11 februari 2014

Manlig förkylning!!

Jag tror att jag har fått den - den manliga förkylningen. 
Planerna nu under OS var annars att jag skulle fixa färdigt i hallen upp. Maken vid TV:n och jag pillande med målarburkar och tapeter. Men jag joinar maken i soffan, orken finns inte där just idag. 
Infektionen i bröstet ser ut att ge med sig, skam vore det annars med den hästkuren jag fått nu. 
Om 3 veckor sitter jag förhoppningsvis vid en varm och härlig pool -på Fuertoventura, Julklappen från svärmor!
 Har därför börjat kolla badkläder, shorts/capribyxor och klänningar. 
Kajsa sliter med sin astma, vi har påbörjat en ny kortisonkur på henne - lilla hjärtat!

fredag 7 februari 2014

operation = infektion , på mej alltså!

Japp! Måndagen började med Kristianstadsbesök på protes-utprovningen, den här gången fick jag ett bröst som känns riktigt bra. Provade även 2 BH:ar. Tisdag var det Kristianstad igen och information på Världscancerdagen 4/2, i år är fokus på rehabilitering. Vi i BCF Victoria var på plats tillsammans med PCF Provite och träffade under dagen många människor.
har haft lite planer på att måla hallen där uppe men kom på att jag opererats i förra veckan, så det har varit mest soffa o dator de senaste dagarna.
Med facit i hand ett bra val, för igår kväll upptäckte jag att ett av mina op-ärr ser inflammerat ut. Nu har jag avvaktat bröstsköterskan, som precis hörde av sig - min bröstdoktor är inte på mottagningen i em och inget penicillin utan att någon kollat på såret. Därför blir det Novakliniken kl 15:20.
Efter besöket på Nova som gick ovanligt smidigt blev det ett besök på apoteket för att hämta ut penicillin som förhoppningsvis tar kål på stafylokockerna. Dom där stafylokockerna är några envisa rackare som dyker upp varje gång kniven har varit  framme. Surt men sant!!  Får nog ta en kur i förebyggande syfte om jag ska opereras nån mer gång.