onsdag 3 april 2013

Pressmeddelande


Styrelsen för Stiftelsen Lydiagården
PRESSMEDDELANDE

Styrelsen för stiftelsen Lydiagården har idag fattat beslut om att inlämna en ansökan om konkurs till tingsrätten i Lund. Därmed upphör all verksamhet i stiftelsens regi.

Det är med tungt hjärta som styrelsen har tvingats fatta beslutet som innebär att 21 år av framgångsrik rehabilitering av cancersjuka personer nu är till ända.

Under 2012 har 205 personer fått rehabilitering på Lydiagården. Deras vistelse har finansierats dels via landstingen i Halland och Kronoberg och dels via bidrag från CTRF, Cancersjuka och trafikskadades riksförbund. Patienterna via CTRF har i stor utsträckning haft sin hemvist i Skåne, totalt 126 patienter. Utan bidrag från Region Skåne har det emellertid inte varit ekonomiskt möjligt att klara verksamheten.

- Vi är naturligtvis mycket olyckliga över att tvingas lägga ner vår verksamhet. I första hand tänker vi på de patienter som önskar få sin rehabilitering hos oss, men också för att vi inte längre kan erbjuda arbete åt vår personal. Lydiagårdens framgång har under åren byggts upp av en professionell, erfaren och hängiven personalgrupp som vi är mycket tacksamma mot, säger Britt-Marie Lundqvist, ordförande för Stiftelsen Lydiagården.

- Det är självklart att vi känner en bitterhet mot Region Skåne som inte har ansträngt sig mer för att ge oss möjlighet att upprätthålla verksamheten. Vi har också känt att vi har saknat uppbackning från ansvariga inom Cancercentrum Syd trots deras målsättning om olika former av rehabilitering för alla personer som drabbas av cancer, säger Lydiagårdens VD Chris Christensen.
För ytterligare kommentarer var vänlig kontakta Lydiagårdens VD Chris Christensen,
0702-6 6 92 50  eller Stiftelsens styrelseordförande Britt-Marie Lundqvist, 0705-17 0010

Tingsrätten i Lund har utsett jur. kand Peter Öfverman, Ackordscentralen, Lund, direkt tel046-33 34 85 som konkursförvaltare.


Region Skåne beslöt 2010 att upphandla verksamheten Cancerrehabilitering och då fick det danska aktiebolaget Transmedica uppdraget. Verksamheten har bedrivits på Spenshults sjukhus utanför Oskarsström i Halland. Spenshults sjukhus bedriver främst verksamhet inom reumatologi och ortopedi.



För Dig som är inbokad på en rehabvecka i april, vänligen kontakta Lydiagården, 0413-692 50, då konkursförvaltaren initialt kommer att driva verksamheten vidare.


Inga kommentarer: