onsdag 28 november 2012

Jag njuter så länge jag varar

Erik Ståhl 26 år och så jävla bra!!!!!
Om ni ska lyssna på någon riktigt bra så lyssna på Erik Ståhl om ni får möjligheten. Igår var jag på Ystad Teater, Livslust hade höstavslutning, mingel och föreläsning för nästan 200 pers. Sparbanken Syd:s stiftelse kom och lämnade över en gul och fin check på 100 000 kr för att stötta Livslust Ystad. Nätverket vänder sig till cancerdrabbade kvinnor, män och inte minst de anhöriga. Eriks vän Dennis Camitz spelade och sjöng.
Det blev en kväll med massor av skratt, lite eftertanke och några tårar.

Tror han ska dyka upp i Kristianstad i januari, då ska jag dit!!!!

här är länkar till andra som bloggat om Erik Ståhl på Ystad teater :
http://perabl.wordpress.com/2012/11/28/inspirerande-foredrag/
http://blogg.skanskan.se/natverksambassadoren/2012/11/27/omtumlande-kvall-pa-teatern/
http://www.skanskan.se/article/20121127/YSTAD/711269889/1018/-/ett-medicinskt-mirakel
http://www.ystadsallehanda.se/ystad/article1757591/Nakna-kanslor-pa-teatern.html

söndag 25 november 2012

1111 dagar kvar, det ska man kanske fira?!?!

Idag har jag 1111 dagar kvar av min antihormonella behandling, jag har stoppat i mig 714 Tamoxifen tabletter  sen 12 december 2012 med den jag tar idag.
Plus att jag stoppar i mig diverse piller för att motverka biverkningarna  dessa "helvetespiller" har. (samlar på mig vätska, har värk i lederna,)  Samtidigt är det kanske det som räddar mig från att få ett återfall.
I juni ska jag byta till Letrozol som är en aromatashämmare den ska jag ta till 12 december 2015, undrar vad jag behöver ta för mediciner mot biverkningarna av Letrozol??  Vet att de allra flesta får ledvärk och det skrämmer mig eftersom jag redan nu har värk sedan jag började med behandlingen, Dock kan man få utskrivet morfinliknande medicin för smärtorna. Beskörhet är en annan bieffekt av behandlingen med aromatashämmare.
Totalt 1825 dagars efterbehandling, jag ska skifta "preparat " efter halva tiden. Eftersom det anses ha bättre effekt mot återfall om man har en switfbehandling.
Men  visst ska jag väl fira alla jämna dagar 1111, 999, 888, 777, 666, 555, 444, 333, 222, 111, 99, 88, 77, 66, 55, 44, 33, 22, 11????
Det blir ett jäkla firande i slutet av behandlingen.

lördag 24 november 2012

Jul på Högestad 2012 & hur mitt liv var 24/11 -10,-11.

Idag ska jag köra till Jul på Högestad och hjälpa Livslust att sälja KORT  & KNAPPAR.  Ni hittar mig hos Hjärtekviltarna.
Förutom nattjobb händer det nog inte så mycket i helgen. 
Städningen får stå lite stilla i helgen.blir kanske putsning av fönster i början av veckan och då följer ju gardinbyte och advetsstjärnor med av bara farten. Men först ska jag nog sortera alla skåp och lådor i köket, sen är alla "dolda" utrymme sorterade under 2012, så dom jag började sortera behöver kanske en omgång igen. 


Mycket har hänt de sista 2 åren, hade gärna varit utan de erfarenheterna. Men man kan göra något gott av allt hur illa det än är, jag försöker vara en person som kan stötta andra som blivit drabbade.

  Nu tittar jag framåt  - det är 1 månad till julafton.


Men om jag gör en tillbakablick så är det ca 2 år sedan jag fick min sista cellgift, mitt blogginlägg då:  


Igår var det vågrätt läge - Idag känns det som lodrätt.

Vaknade vid 4-tiden igår natt av att alltig snurrade, hade sen skov hela dagen och en stund ut på kvällen. vid 19:30 var jag så pass att jag kunde sitta uppe soffan en stund, det blev en tidig kväll för min del. Behöver jag nämna att det var fruktansvärt obehagligt. Tankarna far och man tänker på att det kan vara nåt som inte borde vara där... Men idag har jag fått lugnande besked eftersom jag ringde till mottagningen och pratade av mej lite. Ingen yrsel idag.
Idag har jag hunnit vara ute med Lisa, betalt räkningarna och kört dottern till bussen och klockan är bara 10:30. Känner mig dock ganska låg idag också så det blir nog en stillsam dag


och 1 år sedan jag hade en väldigt infekterad tutte. 


Ont ska med ont fördrivas

Lördag kväll blev det först blått sen gick det hål vid bröstvårtan där det hela tiden innan sett riktigt bra ut. Det läckte ut var och jag försökte hålla rent med sterila kompresser. Det kvittade var på bröstet jag tryckte vid armhålan eller vid nyckelbenet så kom det ut rejält med gul gegga. Fick rådet av en kär vän att åka upp till akuten om det fortfarande var rött och geggigt söndag morgon. Sov kanske 3 timmar inatt och när jag vaknade var det lika illa. Så det blev en ny Kristianstad tur, efter några timmars väntan på doktorn så blev det bestämt att såret skulle öppnas upp och spolas rent. :(  Det var riktigt jävligt!!!! fick en snabbverkande morfinpilla men vet i tusan om den hjälpte på smärtan men blev snurrig en liten stund. Det kan vara att jag höll på att svimma för huvudändan åkte ner  och fotändan upp. Tydligen var där rejält med gojja, - och det finns mer. Spolades rent och såret omlagt. Så tydligen måste jag utstå samma smärta igen - fy fan!! Doktorn kom inom och beklagade att han hade plågat mig, samtidigt sa han att man ibland gjorde sådana här behandlingar under narkos, vågar man hoppas på det??
Återbesök på mottagningen måndag morgon. Efter morfinpillan fick jag inte köra bil så min tanke var sjukresa hem idag och sjukresa upp i morgon bitti. Men servicen på sjukresor är inte den bästa, skulle vänta 3 timmar för en bil hem.(19:00) och bli hämtad i morgon 04:35. Avbokade hemresan och Tor Erik och Tessi kom och hämtade mig, resan upp i morgon blir 06:35 istället eftersom jag inte godkände den 1:a tiden jag fick.
Nu ska jag bara överleva till i morgonbitti så jag kan träffa de läkarna och sköterskorna jag är van vid. Har tatt en Tramadol, tänker hoppa in i duschen sen ska jag lägga mig. SKIT !!!!

torsdag 22 november 2012

Emporia är gigantiskt!!!

Då har jag också varit där!!! Alla skåningars måste, det nya STORA köpcentrat Emporia. Det ligger på lagom avstånd från Malmö, vid Hyllie och pågatågen stannar jämte.
Det var stort, stort, stort man skulle nog kunna gå där i flera dagar :)
Och gå vilse också dessutom, men det gör jag ju ändå ;)






Vi ska byta ut bild & text på föreningens Roll-Up, Lisbet har gjort en ny förenings-logga och valet av den  som skulle synas på bilden var den när jag plockar äpple 2011. Det är väl okej, men blir nog konstigt att stå sidan om mig själv.
Det är samma bild som var med i Cancerfondens Rosa Bandet kampanj 2011. Trädgårdsmästare Caroline tog bilden.

Frslag Rollupp2

Nu avvaktar jag svar från ortopeden i Malmö om vad som ska hända med hälen. Så länge jag inte vet nåt ska jag avvakta sjukgymnastiken också.
I morgon är det dags för klippning, det har väl inte växt så supermyvket sen 30 augusti men tillräckligt för att fixa det lite.


onsdag 21 november 2012

Blir det en spruta med skleroserande polidokanol ??


Då var det stora skåpet/garderoben i hallen rensad och sorterad. Tror inte jag använder mig av manualer till Windows -97, det och mycket annat åkte i soporna. Maken får återigen gå igenom gamla CD-skivor/spel för att se om nåt ska sparas. Trine har fått på sin lott att sortera sminkbordet, än så länge är det intakt.

Läkar us 1:   Idag har jag varit i Malmö och röntgat/ultraljud av hälen, och precis som det misstänktes har jag ganska mycket kärlinväxt i min ömmande häl. Det kan åtgärdas med
1/ Excentrisk vadmuskelträning
2/ injektioner med skleroserande polidokanol, 
3/ mini kirurgisk ”skrapning” alt. större op.
Nu inväntar jag svar från ortopeden inom de närmaste dagarna, så får vi se vad han föreslår.


Efter tågresan mot Ystad var jag på Läkar US 2: "hälsokontroll" för nattarbetare.  Blodtryck, blodvärde, kolesterol, blodsocker visade på perfekta värden. Ett  besök hos doktorn, vi pratade om de "besvär" jag har.  Dessa  hänger i sort sett ihop med BC-behandlingen, både de fysiska och psykiska. Så jag passar ypperligt för nattarbete. Sicken tur!!!

I Skåne har vi en sjukvård i sönderfall, chefen på RCC som hotar personalen med repressalier när dom går till media. Han "sitter" hellre i knäet på politikerna som styvnackat vägrar höja landstingsskatten med de nödvändiga örena för att vi patienter ska våga lita på att vården vi får är den bästa. Nu bränner personalen runt om på de skånska sjukhusen och då SUS i synnerhet ut sig. Undrar var denna soppan slutar.

I morgon blir det en utflykt till Oxie. 

måndag 19 november 2012

I sakta tempo rullar det på .......

I veckan som gick hann jag med "Livslust träff i måndags. Det var "prova-på" -dag.  Som så ofta när vi träffas är egentligen innehållet för dagen oväsentligt, det är så roligt att träffa de andra kvinnorna och bara prata. Precis så blev det idag också.
I tisdags körde jag till Kristianstad, efter en sväng bortom Sjöbo och Bjärsjölagård där jag hämtade upp Petra och Lisbet. Alla i styrelsen och kontaktpersonerna var och käkade kinamat på en restaurang i närheten av Sommarlust. Jätte trevligt!!
Har hunnit med ett tandläkarbesök också, men som tur var så vat tanden som gått sönder redan rotfylld, hade lite ångest ett tag innan jag visste vad som skulle göras.
I fredags fick jag behandling på hälsenan "Friktioner", fy fasen vad det gjorde ont. Har varit på återbesök idag men eftersom den är så öm ska vi avvakta vidare behandling tills jag varit på ultraljudet. Det ska jag göra på onsdag :) här går det undan. Fick lymfmassage idag det var välbehövligt, min kropp (över delen) tycker bäst om när jag rör mig. Fötterna (hälen) tycker att jag ska vara stilla. Det är inte helt lätt.
Har varit på Bio Rio i Tomelilla två kvällar i rad, i lördags såg jag konsert med Timbaktu och igår blev det sista delen av Twilight.


söndag 11 november 2012

Jag blir starkare för varje dag som går....

Förra fredagen var jag och Lisbet i Malmö på "tutteträff". Vi är ett gäng kvinnor som träffats på internetforumet: Cancertjejer.  Det är ett stängt forum för de med någon cancerdiagnos, man ansöker att komma med i gruppen och blir sen godkänd av administratörerna. Man kan skriva under användarnamn och kan därför vara helt anonym på Cancertjejer. Det var ett stort stöd för mig när jag var i behandlingsperioden, nu är jag inte där inne så ofta. Nåväl, på forumet lärde jag känna några stycken som jag sedan träffat på riktigt.
Vi är inga "Pantertanter - vi är Cancertanter" det är sällan jag skrattar så hjärtligt en hel kväll som när vi träffas. Det brukar vara någon som ska ha eller precis fått en rekonstruktion, ja då måste vi ju titta på den hihi. Vi har varit med om samma skit och genomgått så mycket som ingen annan kan förstå. Vi har styrkan i varandra.
I helgen fortsatte jag med städningen och att röja och sortera, blir nog klar lagom till advent - men vad gör väl det.
Arbete i Kivik i måndags när vi stängde visningsträdgården och flyttade växter.
Vi hade personalmöte i tisdags med efterföljande medarbetarsamtal, det är ett standardformulär som man fyller i varje år och man går igenom förra årets svar. Då hade jag precis börjat jobba och hade många ???? som surrade, provade mig fram och testade mina förmågor. Fy vad jobbigt det blev!!! Både jag och min chef bölade när vi satt där, det var så många känslor som kom upp. Jag kan konstatera att MYCKET har hänt med mig det senaste året, jag är nog starkare än någonsin, även om jag dippar och vaklar till ibland.
På onsdagen var det först utbildning i kommunen och på kvällen träff med Lydiaambassadörerna , känns skönt att sitta ner och "brainstorma" hur vi ska få ihop verksamheten.
Hasselmuslunden är klar, eller så klar den kan bli. Nu väntar vi bara att gräset ska växa i amfiteatern.
Det var sista arbetsdagen för detta året om inte något oväntat inträffar, så nu har jag tid över till annat. Städning bl.a.

Jag var och kollade min häl i fredags, blir skickad på ultraljud för att se om det finns ärrvävnad. Det går i så fall att operera. Om inte så är det stretching av hälsenan som gäller - stretchat har jag gjort några år nu utan att det hjälpt. Annars finns tydligen inte något att göra åt det mer än att knapra värktabletter.

För att "kolla" hur mycket belastning den ömmande hälen tål så gav jag mig igår ut på en lång powerwalk.
11,4 km på 1 timme & 45 minuter. Tidsmässigt samma tid som innan, men problemen och värken började redan efter 3 km, då är vägen hem ganska lång. Men GE UPP finns inte i min hjärna. Idag har jag fortfarande ont  men det ger väl med sig.
Imorgon ska jag på Livslust Ystad, det blir min 1:a träff  har haft dåligt med tid innan i höst, ska bli så roligt.

torsdag 1 november 2012

November redan - vart tog 2012 vägen?

Nu när jag är ledig några dagar ska jag rensa ut gamla papper och annat skrafs som bara ligger och tar plats. Igår rensade jag i högen med papper som jag fick i samband min cancerdiagnos våren 2010, den och de efterföljande behandlingarna innebar väldigt mycket papper. När jag hittade katalogen över olika peruker och mitt schema för premedicineringen inför cellgifterna så kändes det sådär. Snacka om att vara full av kortison. Hittade även kallelsen till den kompletterande mammografin på CSK 100503, då var jag tillbaks i US-rummet.
Jag följer bloggen Gladilivet och har gjort det länge. Malin var den som "peppade" mig mest när jag fick lymfödemet. Hon peppade mig att använda strumpan och inte ge upp. Malin blev sjuk samtidigt med mig men hade en annan typ av tumör, Her-2 positiv och icke hormonkänslig. Hon började må sämre i våras/somras och cancern har kommit tillbaka. Tänker mycket på henne. 
Så var det ju RB-gala igår, det var mycket känslor, och jag blev  livrädd att cancern ska komma tillbaks. De dagarna är det inte så kul, som tur är så går det längre o längre mellan gångerna. Nu får jag försöka skaka av mig känslan och göra positiva saker istället. 
Min kompis Lisbet har fått en ny "magtutte", ska träffa henne på fredag. Spännande!!
Jag tycker om att städa och rensa ut gammalt skräp, det kommer att bli en del till loppis också. Det kommer nog att ta nån dag innan jag är klar.