lördag 28 juli 2012

Sommarvärme

Efter mammografibesöket på CSK körde jag till C & S för att kolla på deras äppelträd. Det fanns en del gammalt och risigt som vi sågade ner.
Hela veckan har bjudit på strålande sol och högsommarvärme, har varit mycket inomhus på mina lediga dagar.
Kom på i onsdags att mitt pass inte är giltigt längre. Och vi ska ju på bröllop på Island om en dryg månad.
Körde därför till polisen i Ystad i onsdags och fixade ansökan, fick sms igår att det var klart för avhämtning.
Igår kom kallelsen till bröstmottagningen, ska dit den 15 augusti.
Jag har börjat sticka igen, bebismössor som liknar en tutte.  Har gjort en klar än så länge, det går snabbt. Gör en sån på några timmar.
Ska göra en "vuxenmodell" att använda på ROSA STEGET i Göteborg den 18 augusti.


Kajsa är dålig och ligger för närvarande på djursjukhuset i Malmö, har problem med andningen.  Ev. astma eller nån hjärtåkomma. Hon har förhöjda värde av vita blodkroppar så det kan vara nån infektion också. Blir ultraljud av hjärtat på måndag. Stackars liten. Vi hoppas ju få hem henne på måndag.

tisdag 24 juli 2012

7 mm

Hemkommen från Kristianstad, mammografi + utlraljud. Knölen är 7 mm stor och sitter ytligt, ska få tid för biopsi. Så nu är det bara att vänta igen.....

måndag 23 juli 2012

Har inte tid att blogga



Drygt 1 vecka  sedan senaste inlägget, det är väl ett sundhetstecken eller?? Klippte mig i onsdags det var verkligen välbehövligt. liknade ju en trollunge.  Marknadsvecka här i vårt sydöstra hörn men jag är ingen marknadsfreak, blev bara Tomelilla marknad på torsdagen.Men då som "knalle", Lisbet och jag sålde Rosa Bandet-produkter och informerade om vår BC-förening. Man kunde även testa om man kunde känna knölarna i bröstproteserna vi hade med oss. -Ja, ibland måste man bjuda på sig själv. Visst var det någon som rynka på näsan och fnös nåt om opassande  FUCK YOU!!! & FUCK CANCER!!! , men väldigt många tyckte det var bra information. 

Både torsdagskväll och fredagskväll träffade jag mina gamla tjejkompisar. Vi försöker att åtminstone 1 gång / år att träffas och fika.
I  lördags var det dags för min systerdotters bröllop, vigselakten skedde ute i sädesfältet på gården där hon är uppväxt i Borrby. Festen hölls i logen och det var klackarna i taket hela natten lång. Jag la huvudet på kudden kl. ½ 5 efter en super-rolig bröllopsfest. 
I morgon ska jag på mammografi i Kristianstad, ska kolla upp "ärtan" ......håll tummar & tår.


söndag 15 juli 2012

Slappt och slött

Tog en lång sovmorgon efter jag lämnat yngsta på jobbet. Det var loppis i byn igår. Jag gick in en runda och kollade lite men hittade inget som var värt att trängas för. Det blev istället fika på terassen och att vi satt och kollade alla märkliga varianter av lastning av möbler. 
Sorterade foldrar och skannade in dokument i datorn inför torsdagen. Har varit och köpt ett tapetserarbord som är enkelt att fälla ihop och ändå stadigt samt ett rosa parasoll, sen kan det regna hur mycket det vill.

Idag är en riktig slapparedag,  orkar inte starta några nya projekt just nu. Veckan som kommer är ganska inrutad så det blir svårt att hinna avsluta dom. Sådana här dagar fastnar jag lätt framför datorn  men ska göra ett ryck och tvätta undan lte.


Om solen hade visat sig hade jag garanterat legat i hammocken och småslumrat till fågelsången.






fredag 13 juli 2012

Vi har länge sagt att vi skulle köra till  Spannstallet på Kronovalls slott för att äta deras stenugnsbakade pizza, igår blev det av. Härligt god pizza med supertunn botten och en  Williams cider från Kiviks musteri  till, mumsigt!!
Idag har Lisbet och jag varit i Kristianstad och hämtat grejerna vi behöver nästa vecka på Tomelilla marknad. Bl.a. "knölbröst" . 
I morgon är det loppis i byn, hela Spjutstorp står stilla under några timmar. Som vanligt hoppas jag kunna sitta på 1:a parkett på terassen för att se när möblerna ska lastas.

onsdag 11 juli 2012

Pysslat idag.

Vi gjorde lavendelgömmor igår, jag blev inspirerad och gjorde en med svenska band idag.
Har gjort lite jobb på datorn, får se vad det blir av det längre fram.
Tvättat lite och nu blir det snart korvgrillning med "Gladorna" i Ystad.
Efter det jobb inatt och vidare på nästa i morgon bitti.

tisdag 10 juli 2012

mitt 501:a inlägg blev djuuuupt!!!!

Vi körde inom och kollade på Tomelilla auktionshall  på söndagsförmiddagen, utbudet hade legat ute på internet några dagar och det var lite grejer vi lagt bud på, inga höga men nån 50-lapp hit o dit. Vi lade nya bud på en låda med gamla linnelakan som vi fick - ska nu tvättas och blekas efter många år i nån gammal låda.

Tor-Erik fick en hög med utländska mynt, kan vara bra att ha.




En dator med skrivare/kopiator/fax + bord som blev vår till rövarpris - den är snabbare än min gamla dator och jag är inte knusslig.







Detta är mitt 501:a inlägg i bloggen sedan jag skrev det 1:a den 17 juli 2010. Inte trodde jag då att jag nu 2 år efter fortfarande skulle dela med mig av mitt liv. 
Jag har via mitt bloggande kommit i kontakt med många fina människor som jag sedan också träffat irl. En del bloggar som jag följt har tyvärr avslutats för att cancern segrade, jag blir lika ledsen varje gång, JÄVLA SKITSJUKDOM!!
När jag startade bloggen var det för att informera människor i min närhet om mitt mående under behandlingstiden, och på så vis slippa ta det negativa när vi sågs. Jag trodde i allafall att det var så!!!!  När jag var på Lydiagården i  mars -11 kom jag till insikt. Jag startade bloggen för att inte "krascha"  inför ögonen på någon annan. Jag ville berätta men kunde inte göra det öga mot öga och jag har alltid haft lättare att skriva.
Jag är den som ALLTID varit stark ALLTID, det finns INGEN som trampar på mig - inte ens en livshotande sjukdom som FUCKING CANCER. Alla sa till mig att jag var stark - det var jag och jag delade upp allt i etapper.Jag kraschade inte......jag överlevde.
Jag fokuserade på att överleva tills barnen avslutat sina gymnasieutbildningar och blivit vuxna på riktigt. Det har dom gjort nu. Therese flyttar till England i augusti och är borta i 1 år.
Jag börjar inse att även jag får vara svag, världen går inte under för det. Det som hänger efter nu är nog att jag inte "vågar" tro att jag är botad, och när jag blir sjuk igen ska jag vara beredd. Vet att det är knasigt att tänka så för vem vet vad som ska hända i framtiden. Ska kanske boka in det där kuratorsamtalet trots allt.
Jag vill ju kunna sänka garden......

Ikväll är det  Lavendellvandring  på Österlenkryddor, det är en av de saker jag tar mig tid till för att öka mitt välbefinnande. Ska bli spännande att se om jag får till det med pysslandet.

söndag 8 juli 2012

Ormar i paradiset



Efter besöket hos Tina min bloggkompis som den här veckan varit på Lydiagården för cancerrehabilitering körde jag inom till Lisbet i Bjärsjölagård. Jag hittade dit men inte hem. Hur svårt kan det vara att hitta ut ur Bjärsjölagård???

Tina och jag hade aldrig träffats tidigare, jag träffar så många nya fantastiska människor pga min BC, så något gott har den fört med sig.




Finns det ormar i paradiset??

Jo, det finns ormar i paradiset. När vi i jobbade i torsdags fick min kollega syn på en orm inne i nationalparken Stenshuvud. Det var en snok ca: 120 cm lång som var på upptäcksfärd. Plötsligt ser vi att den slingrar sig bort till vår trädgårdstraktor "MULE" och upp vid högra bakhjulet.

Åh Åh!! Vem vill sätta sig på en orm?? Ingen av oss som jobbar i trädgård i allafall. Den kröp runt i bland rören och under sitsen Hmm!! Samma kollega som såg ormen hämtade en 2 m. lång bambukäpp och efter mycket möda och besvär ringlade ormen tillbaka till Stenshuvud. Vår orm hade inte läst det här: Snoken är den ormart som är mest skygga, den flyr genast när den känner av markvibrationerna från våra fotsteg. Huggormen däremot flyr inte lika snabbt undan, utan stanna gärna kvar ett tag och man kan fotograferad den i lugn och ro.


Vårt projekt i Hasselmuslunden växer för varje dag, så kul att vara en del i byggnadsprojektet. Vi klipper och böjer armeringsmattor så "svitten" rinner längs med ryggen på oss. HÄRLIGT!!!!

Vår trädgårdsmästare har startat en blogg: http://fragatradgardsmastaren.wordpress.com/

Välkomna till oss på Kiviks Musteris Plantskola och vårt växtfönster i cyberrymden!


Här kommer lite inblick i vår vardag, lite tips, lite vad som händer under året i trädgårdarna på Kiviks Musteri. Du kan också skicka in frågor om växter, trädgård och kanske framför allt – om fruktträd och andra växter som havtorn, prydnadsapel, kryddor…dvs de typer av träd och växter som andas Kiviks Musteri.
Vi kommer även att visa bilder och lägga ut information om våra ymp- och beskärningskurser, som vi har här på Kiviks Musteri varje år.
Och så klart – om det tema vi väljer att ha i vår Visningsträdgård och som är nytt varje år. I år är temat “Skönhet & Hudvård”




I fredags var det dags för LivslustträffBackagården vid Löderup. Jag hämtade G. vid tåget och trots att det var första gången vi träffades IRL hade vi så mycket att prata om. Jag tar till mig av hennes klokskap och ska ta tag i det .... - när vi satt och pratade körde vi ju naturligtvis fel och hamnade på Backåkra ;) . Nåväl vi hamnade på rätt ställe till slut. Det var en härlig stund i cafe´t med go äppelkaka och kaffe , har ni vägarna förbi titta gärna in.

Vi åkte/gick vidare hem till E. där hon visade sin underbara trädgård - jag blev helt betagen. WOW!!!

Efter trädgårdsvisningen styrde vi kosan vidare mot Österlenkryddor eftersom jag ville visa G. några av mina smultronställe på Österlen. Nu på tisdag återvänder jag dit för Lavendelvandring. Jag hoppas hon upplevde dagen som positiv, "en dag som ger ny energi" för det gjorde jag.


Igår åt vi färska räkor och havskräftor hos min kusin, mums!!!
Idag "lyfter" jag på stenar i ett annat paradis, mycket mer kommer kanske om det senare.

tisdag 3 juli 2012

Fina möten IRL

I lördags morse åkte jag till rean hos Sahlins där jag  hittade byxor, klänning, tunika och linnen som jag betalade 600 kronor för - totalpris innan rean var 3500 kr.  Egentligen skulle jag köpa nya arbetsskor men det får bli en annan gång. Vid 11-tiden åkte hela familjen Lökken in till Ystad och lunchade, strosade runt i sta´n och hade det mysigt. Nu när tjejerna är vuxna (men inte utflugna) känns sådana stunder så bra långt in i hjärteroten. Jag hittade nya walkingskor med 50% avdrag -600kr, en ny prickig baddräkt - absolut ingen rea på den nä!! 900 kr bara för det är "ficka" i den.  Jag var ändå nöjd med mina inköp. Nu får jag hålla igen ett tag. Eller nä förresten!! för idag kom klänningen jag ska ha på mig när jag ska på bröllop. Den är riktigt fin och jag blev så nöjd.

Igår var det dags för den årliga kontrollen hos tandläkaren, ofta väldigt ofta bokar jag om tiderna för att "skjuta" på eländet. Men inga ombokningar den här gång.  Isch!!! vad jag ogillar att gå dit. Jag har världens bästa tandläkare på Österlentandläkarna , med hade en gammal tysk tandläkare en period när jag var barn samtidigt som jag hade tandställning. Dessa minnen ger mig rysningar än idag. Det blev en "billig" runda inga hål bara pyttelite tandsten. Nu är det 1 år till nästa gång.
Efter tandläkaren blev det bortforsling av skräpet efter morgonens häck-klippning, ett gallersläp fyllt till bredden.
Idag har jag fått lymfmassage och blivit tejpad hos min lymfterapeut på Rehabhuset  i Tomelilla..
Fick besked på MVK (mina vårdkontakter) att remiss är skickad för mammografi nu i sommar, -skönt.
Men det bästa av allt idag var ändå när jag äntligen fick träffa Tina, en pigg smålänska som också bloggar. Klicka in på hennes blogg, http://gaellagaella.blogspot.se/ och läs om hennes cancerresa. Den här veckan är hon på Lydiagården och som alltid känns det så gott att komma dit. Är så roligt när man kan träffa nån på "riktigt" och inte bara via bloggen. :)
Körde in till Lisbet och fikade på vägen hem, det är bara att hålla med henne - Hennes man Leif har Bjärsjölagårds grannaste häck.
Nu väntar 2 dagars arbete i Kivik, hoppas på uppehållsväder med lite svalka.