fredag 11 mars 2016

Att vända blad

I hela mitt yrkesliv har jag jobbat inom "omsorgen" det är snart 35 år sedan jag började som praktikant på Simrishamnshemmet.
Mina arbetsplatser har efter det varit Hemhult i Kristianstad, Simrishamnshemmet igen, Gruppboende i Gärsnäs, Kapellveien Habiliteringssenter i Oslo, Ystad kommun, Kooperativet Lila, Tomelilla kommun och Frösunda LSS. När jag började jobba var jag yngst i arbetsgruppen - nu är jag äldst. Har många fina minnen från alla dessa år, med alla varma och fina människor. Har haft många fina arbetskamrater, inte minst dom som stöttade mig när jag blev sjuk.

På hösten 2008 började jag plocka äpple och hjälpa till så smått i trädgårdarna på Kiviks musteri. När jag blev sjuk 2010 var arbetskamraterna och miljön i Kivik viktig i mitt tillfrisknande. Ibland försöker jag "springa ifrån mig själv" genom att jobba tokmycket. Då har C & G varit där och dragit i nödbromsen när jag inte själv förstått bättre. Har jobbat 2 dgr / v i flera säsonger.

Nu har jag fått möjligheten att jobba heltid i trädgårdarna under säsongen 2016. Jag är tjänstledig från nattjobbet till 1 november. Jag kommer nog att sänka lönen en del - men å andra sidan tror jag att jag kommer att må bättre.

Grubblar i perioder. - mer när personer i min omgivning blir sjuka, återinsjuknar eller förlorar kampen. Just nu har det varit mycket, osökt börja tankarna på  - hur länge klarar jag mig?

Då är det skönt att räfsa gräsmattor eller hacka ogräs en heldag. Jobba sig skit-trött och somna på studs när huvudet hamnar på kudden.

Ser så fram emot att jobba i Kivik denna säsongen. Det läker min själ.