onsdag 10 december 2014

Jag fyller mina dagar

Blir ett och annat inlägg, livet rullar på.
Nu har jag snart gått på den antihormonella behandlingen i 4 år, ursprungsplanen är 5 år. Det har sedan jag startade kommit nya riktlinjer, en del kvinnor fortsätter behandlingen i 10 år. När jag startade med pillerna 13 december 2010 kändes det som min "livlina" som skulle förlänga mitt liv med några år. Jag känner likadant nu, kan jag få några ytterligare år så står jag ut med biverkningarna. Jag vill fortsätta till 2020 om jag får, ska kolla med min doktor hur planen ser ut för mig. Mår hyfsat bra med Tamoxifen, inte alls som helvetesvärken jag hade när jag tog Letrozol.
Sedan senaste inlägget har vi haft hela byn på fötter, detta sedan en liten papillon som bor i andra änden av byn rymt. Hon hade flyttat in 7/11 och bara två dagar senare stack hon iväg från sina ägare med koppel hängande efter sig.  Eftersom jag var ledig om dagarna så gick eller körde grannen och jag ut och spanade efter henne. Hon var rädd och snabb som en vessla. Husdjurshjälpen engagerade sig i letandet och det vandrade många människor över åkrarna och i hagarna några veckor när hunden var borta. För hon höll ut i några veckor, vi såg ett visst rörelsemönster och ordnade en "viltfälla" för att försöka fånga henne. När hon varit på fri tass i 19 dagar och vi inte sett henne på 2 dagar var vi säkra på att räven varit framme, trots det gillrade vi fällan på ett nytt ställe utan någon större tro på att hon skulle gå i den. Kl 04:00 den 28/11 ringde telefonen - hon hade gått i fällan. Eftersom vi var de ända i sökteamet med stor bil där fällan fick plats ringde "nattvakten" till oss. Vi hade på förhand bestämt att ta in fällan inomhus innan vi öppnade den, så maken körde och hämtade fällan, hunden och en lättad hundägare. Hunden var i förvånande gott skick men naturligtvis väldigt mager enligt veterinären som undersökte henne.
Vår lilla Molly har "bestämt" att hon är en papillon. Hon har Papillon och Phale-linjer i sin stamtavla och en del av hennes syskon har hängande öron. Hon är ett energiknippe utan dess like. Strular dock fortfarande med renligheten inne.