måndag 18 augusti 2014

Rosa MC-kortege i Kristianstad 30/8 2014

Här är en film från förra årets kortege, då 124 MC-brudar. 
Den 30/8 är det dags igen än så länge är 177 MC-brudar anmälda. 
Hoppas vi ses där, alla intäkter går oavkortat till Lydiagårdens Vänner och Bröstcancerföreningen Victoria Östra Skåne.

fredag 15 augusti 2014

Moxi

Vår lilla älskling, hela släktens gullegris. Ja!! Moxi har charmat alla i sin närhet sen hon kom till oss. Hon har under sommaren fått sämre balans och har snubblat en hel del. Faller hon på sidan har hon stora problem att komma upp.
Vi har trott att en del berott på kombon mops/tax, och att hon växt i otakt. Så kom sommarens värme och mitt i den perioden löpte hon för 1:a gången. När hon fortsatte att snubbla runt blev vi oroliga....."hjärntumör? .......stroke? Så i förra veckan var vi hos veterinären i Ystad som skickade Moxi vidare till en CT-skalle på djursjukhuset i Malmö. Bilderna visade inga tecken på tumör och inte heller stroke.
Dom filmade Moxi när hon gick och har skickat filmen till en neurologspecialist nere i Europa nånstans, nu väntar vi på utvärdering och förhoppningsvis någon teori om vad det kan vara som orsakar balansproblemen. Under tiden ska hon medicinera med kortison - en riktig "hästkur", hon ska ta 4ggr starkare medicin / tillfälle  om vi jämnför med kortisonkuren Kajsa gick på. Moxi väger lika mycket/lite som Kajsa gjorde.  Nu hoppas vi det hjälper.