måndag 7 juli 2014

Sommar och sol & Upphandlingsdax

Livet rullar på, jag jobbar mer än någonsin och mår bättre efter medicinbytet. Det är ju lite att välja mellan pest eller kolera. Ingen av sorterna (Tamoxifen & Letrozol) är speciellt snälla mot mig, men så ska ju medicinen hålla "trollen" borta så länge som möjligt eller allra helst för alltid.
Slipper den intensiva värken i händer och fötter. Men har fått tillbaka vallningarna och en del kognitiva problem (minnet & initiativförmågan). Men det är nog värst för andra ;-)
Har problem med en del av mina fingrar (4 st) som låser sig, men mest höger tumme. Ska till ortopeden på måndag och hoppas då på en kortisonspruta i de leder som behövs. Sen är det full rulle igen. Har definitivt inte tid med några dåligheter nu. Den mest intensiva perioden för oss trädgårdsfolk på Kiviks Musteri är nu på sommaren, då ska allt vara fräscht för våra besökare. Sista helgen i september är det äppelmarknad som  avlöses av äppelplockning till långt ut i oktober. I år har Kivik blivit "årets ljusby" under Österlen Lyser som inträffar 1:a helgen i november. Så det blir en lång säsong i år.

Upphandlingen för cancerrehabiliteringen i Skåne är igång:  Måtte Lydiagården vinna den här gången.
PubliceringsstatusPågående
RubrikRehabilitering av patienter med tumörsjukdomar
Upphandlande enhetRegion Skåne, Koncerninköp, Kristianstad
Typ av dokument / förfarandeMeddelande om upphandling - Under tröskelvärdet
Förenklat
Referensnummer1302831
Sista anbudsdag2014-09-01
Leveransorter
Skåne län
Beskrivning
Upphandlingen omfattar rehabiliteringsprogram för vuxna personer med tumörsjukdom samt ett familjeprogram, med fokus på psykosociala faktorer och fysisk aktivitet. Rehabiliteringsprogrammet ska syfta till att ge ökad kunskap om sjukdomen, kunskap att hantera reaktioner i samband med denna samt ge verktyg och hjälp för att hantera livssituationen.
Kontaktuppgifter
I.1 Namn, adresser och kontaktpunkt(er)
Region Skåne, Koncerninköp
Att. Sofie Arebom
VÄSTRA STORGATAN 12
SE-291 89 Kristianstad

E-post sofie.arebom@skane.se