måndag 21 april 2014

Det har snart gått 4 år.

I dagarna närmare bestämt 24 april är det 4 år sedan mammografi undersökningen, blev sen kallad till x:a undersökning  på CSK  d. 3/5 då det även blev ultraljud och biopsi. Den 20/5 -2010 fick jag mitt bröstcancerbesked och blev opererad 8/6 2010. Tänk att det gått 4 år , - jag kommer kanske (nog)  att tillhöra de 85% som har en 5-årsöverlevnad. Det trodde jag inte när jag fick cancerbeskedet.
Jag upptäckte härom dagen att det närmade sig 100 000 besökare på min blogg sen jag installerade räknaden för "unika besökare" . När jag startade bloggen för nästan 4 år sedan var det för att ha ett forum där jag kunde skriva av mig min oro, ångest och lämna min information om hur jag mådde under min sjukdomstid för att slippa folks spekulationer.
Idag har jag 600 dagar kvar att ta antihormoner såvida man inte ändrar rekommendationen om 5 års behandling till 10 år. Förhoppningsvis försvinner en del av biverkningarna den dagen jag kan sluta med tabletterna, alternativet att avbryta behandlingen tidigare och hoppas det går bra ändå vågar jag inte ta.
Besluten att upphandla nya rehabiliteringsplatser med start 1/1-2015 är nu tagna i regionstyrelsen . Mer info hittar ni Här Hoppas att LYDIAGÅRDEN  vinner den upphandlingen så vi kan få högkvalitativ cancerrehabilitering via vårdavtal i Skåne igen.
Påskafton var vi på campingen och satte alla grejerna på plats till svärmor, nu bor hon där fram till september när det är dags att packa in allt igen. När allt såg som värst ut kom lokaltidningen och skulle göra reportage om campare och campinglivet. Oftast när dom kommer är allt på plats så vår röra var ett guldkorn för fotografen som tog en massa bilder.
Resten av påsken har vi träffat familj o släkt, med lagom mycket påskmat.  Vi köpte en jättegod varmrökt lammfiol från Åsgård, ett litet familjeföretag som har lamm o får i alla dess former. 
Vår lilla nykomling i familjen, mopstaxen Moxi har funnit sig väl tillrätta. Det är mycket fart och fläkt i henne, med mycket personlighet. Hon charmar alla som träffar henne.

lördag 19 april 2014

Påskhelg & bloggtorka

Det är drygt en månad sedan förra inlägget. Vad har hänt sen dess?
Vi har haft personalmöte, Det 1:a på 3 månader som vi kuppade oss till. Men nu vet nog vår chef vem vi är.
Jag har jobbat jättemycket under en period, känner det i kroppen emellanåt med värk i de flesta leder. Därför har jag börjat med smärtstillande även till natten.
Nu i påsk har vi hjälpt svärmor att installera sig på campingen. Med bra väder funkar det mesta riktigt bra när vi grejar med tält o möbler.
ska försöka bli bättre  med uppdateringar  . Det börjar närma sig 4 år sedan diagnos med allt vad det innebär av flashbacks till våren -10.
Min blogg har haft över 100 000 besökare sen starten, det är stort.