måndag 17 mars 2014

Lite om Lydiagården

har suttit och filat på en ansökan till en stiftelse i helgen. Lydiagårdens Vänner har en önskan att kunna finansiera en Familjevecka på Lydiagården. det är mycket pengar som behöver komma in, vi hoppas att den här stiftelsen nappar på vår ansökan.
Den här veckan ska nya riktlinjer för den skånska cancervården tas upp i hälso och sjukvårdsnämnden i Region Skåne. Kan vi hoppas att förnuftet segrar den här gången och att en eventuell upphandling sker på kvalitetsmässiga grunder.
Vissa saker blir offentligt idag, beslut ska tas på fredag.
Sydsvenskan  har en bra artikel om det idag, fortsättning följer........

lördag 15 mars 2014

Det blåser på Österlen idag!

Planerade för att klippa gräset men eftersom det regnat inatt och blåst rejält hela dagen så blev det soffa, filt och laptop istället. Nu är himlen ganska blå men det blåser fortfarande så jag avvaktar till i morgon. Klipper bara för att gräset ska se jämnare ut, har en del partier som växt mer än andra. Fruktträden ska beskäras och gammalt visset ska rensas från rabatterna.
Blir kanske lite penseer i krukorna nästa vecka, det är inte omöjligt.

fredag 14 mars 2014

Semester Fuerteventura

Det var en sorgesam helg, vi saknar Kajsa fruktansvärt mycket.
På ett vis var det kanske bra att semestern var inplanerad. Klockan ringde 03:00 måndag morgon. när klockan var 05:00 hade vi checkat in på Sturup. Efter ombordstigning och en omväg till Göteborg för att hämta upp fler resenärer landade vi på Fuerteventura kl 14:30.
Vi gick ner till restaurangen och maten satt bra efter den ganska långa resan. Alla solstolar var var upptagna så vi la upp planen att lägga handdukar där vi ville ligga tidigt på morgonen. Det blev en tidig kväll efter middagen kl 19.00 och jag somnade redan vid 20-tiden.
Tisdag var vi uppe redan kl 7:00, lika bra att lägga beslag på bra solstolar :) frukost och sen informationsmöte. Vi fick lite tips om vad som var sevärt. Vi gick en lång promenad på nästan 1 mil, sen tillbringades resten av dagen vid poolen. De ända avbrotten var för måltider och besök i baren.
Resten av veckan såg ut ungefär som tisdagen. Vi gick nog 4-5 mil den här veckan, oftast på morgonen då det var lite molningt. Resterande tiden tillbringades i restaurangen - poolen - baren.
Inte en droppe regn på hela veckan bara slappat och tagit det lugnt, och vi har mått så bra. Jag blev väldigt förtjust i Mojito, mums!!
Blev lite förfärad när jag vägde mig vid hemkomsten, - isch!!! Nu måste jag strama in rejält. :(
Huset var tyst och stilla när vi kom hem - ingen Kajsa - nu måste vi vänja oss vid det.