torsdag 30 januari 2014

Bort med konstigheterna på bröstet

Har besökt Kristianstad 2 gånger den här veckan, båda gångerna åkte jag med regionbussen.  Inte helt gratis men billigare än att köra själv.
Vintern har kommit, vi har än så länge inte varit innesnöade fast det blåst rejält några dagar.
I måndags var jag och några andra i föreningslokalen och packade  necessärer till nyopererade, vi delar ut ca 250 st om året.
Igår tog min doktor på bröstcentrum bort två hudförändringar som har "poppat" upp i mina operationsärr. dessa är nu skickade till analys. Jag intalar mig själv att dom inte hittar något konstigt. Hade lite ont igår  men det blev bättre med lite värktabletter och idag har det inte varit nån märkbar skillnad.
Har fyllt kvoten för att få frikort inom sjukvården, - ett sådant är utfärdat och gäller till september.
Jag hade tänkt måla i hallen idag, men kom på att det kanske är smart att vänta till såren läkt litegrann. Det får bli nästa veckas projekt.
Nu blir det nattjobb i helgen men utan inplanerade aktiviteter på dagarna, har 2 böcker jag ska läsa så kanske det blir lite av det i helgen.

torsdag 23 januari 2014

vad händer det här? ....inte mycket!

Här händer det inte så mycket, jag monterade lamporna där uppe i helgen och idag har jag röjt undan en del grejer.
I måndags köpte jag nya kängor, när det är 50% avdrag på dom är det helt okej att köpa lite dyrare märke. Dom blev min för 599 kr.


Lämnade in Saaben på verkstan idag - dom beräknade skadorna till 23 500. Tack för den du ännu så länge okände smitare. Det suger att jag ska behöva betala 2500 när jag hämtar ut den.
Har gått med i en fb-sida där man kan skänka/byta bort eller byta till sig olika saker. Jag behöver en cirkelsåg, och fick napp ganska omgående. När jag har fått den så fortsätter reparationen med sned-väggen vid trappan.

torsdag 16 januari 2014

Elektrikern varit här...så det rör på sig....

Nästa snäpp i renoveringen uppe är klar, i morse kom elektrikern eller elektroinnan, för det var en tjej.
Satte dosor och flyttade kontakten till lampan, hon satte även några nya kontakter i köket. Nu kan vi fixa det mesta själv och vi har det mesta materialet hemma :)
Har väntat både länge och väl men igår satte jag mig och räknade på min lön som assistent. Så länge jag har den gamla lönen tjänar jag hyfsat bra, men när vi går över till G-avtalet sänks min lön med 10 000 per månad. det är 120 000 om året. Vet ärligt talat inte hur jag gör efter 1oktober.
Ska på en föreläsning i Kristianstad ikväll, "Patientens pris" med Johan Sällström. Vi är inbjudna av Provite och ska diskutera gemensamma aktiviteter med dem.
Men innan dess ska jag ner till Köpingebro och bli klippt, börjar bli långhårig nu så det är välbehövligt.

måndag 13 januari 2014

Bizzy day!!!

Man vänjer sig snabbt vid att ha sovmorgon, det blir senare och senare på kvällen/natten när man lägger sig.
Jag hade tid för mammografi 9:50 och skulle innan dess hämta och lämna lite informationsmaterial från BCF.
Det blev mammografibilder, ultraljud  och sen träffa min bröstdoktor, har haft några hjärnspöke som stört mig men nu är jag ordentligt undersökt och lugnare.
Har 2 återkommande småsår som inte vill läka ut riktigt, ska därför ta bort dessa konstigheter i slutet av månaden.
Efter samtal med försäkringsbolaget är bollen i rullning angående Saaben, hann med besök på verkstan som fotograferade och dokumenterade skadorna. Bilen rullar in på verkstan den 23:e januari om försäkringsbolaget bedömmer att den ska repareras.
Vi har hämtat Hyundai´n idag, har ännu inte hunnit köra den men den ser fin ut.
Nu är det lite datasittande och sen bär det iväg till nattjobb.
Den första snön har kommit - det finns dom som gillar det - men inte jag.

lördag 11 januari 2014

Uppdatering - smitningen!




Tor Erik ringde hem igår vid 23:15 någon hade kört på vår bil när han jobbade - och stuckit.
Polisen kör inte ut en fredags kväll för en smitning, idag körde vi till Ystad och anmälde skadan. 
Vi hittade rester av lister tillhörande en BMW och har fått namn på några som kör  sådana. Nu får vi hålla ögonen öppna och se om vi hittar nån med krockskador som överensstämmer med vår bil.  Tror tyvärr inte på nån hjälp från polisen, dom ska väl jaga nån cyklist utan ljus. 
Men surt är det - vi har bara haft bilen sen 2 december, + audi´n som kraschade i mellandagarna och blev för dyr för reparation. Nu vet vi inte hur dom bedömer skadorna på Saaben. kanske den blir skrot. 
Har ganska fullt upp på måndag. -Kristianstad och mammografi på morgonen, -träffa doktorn nån gång på fm,     - ringa försäkringsbolaget, - till polisen, -till bilverkstan för bedömning av skadan, - hämta Hyundain. Sen nattjobb!!
Nu dricker jag vin och äter kanelbullar - tycker synd om mig själv. 
Jag borde fira idag, eller så gör jag det i morgon! 700 dagar idag - 699 imorgon det går neråt med pillerna.
 Ett steg i taget, en dag i taget................





fredag 10 januari 2014

Det blev en Hyundai Matrix!


Hittade lite rester i kylen och frysen, det blev en mix av äpple, tomat, gurka, kokt ägg och tärnad salladskyckling.
Jag har slarvat och ätit en del sötsaker och kakor  under helgerna, det har triggat igång sockersuget.  så det är bara till att bita ihop och ta sig förbi det. Tänker festa till det i helgen med grönsaksdippa.
Hoppas på bra väder i helgen så det kan bli långpromenad någon av dagarna.
Om det blir dåligt väder ska jag fixa lite informationsmaterial till bröstcancerföreningen.



När vi köpte Saaben i november hade vi ingen tanke på att vi skulle behöva göra ytterligare ett bilinköp på lång tid. Nu visade det sig att Audi´n inte är lönt att reparera såvida man inte skruvar själv, - och det gör vi ju inte. Vi är jättenöjda med saaben än så länge :)





Svärmor hittade en bil i Ystad som hon tyckte vi skulle titta på, en Hyundai Matrix -05
Egentligen har/hade vi inte dom pengarna att köpa bil för eftersom vi håller på och gör vid i hallen uppe. Men tack vara sponsring från henne blev det inköp idag. TACK svärmor!!


På måndag ska jag till Kristianstad på mammografi!! Hoppas allt ser bra ut...fjärilar i magen.

torsdag 9 januari 2014

Bilar är skit!!

Strax innan nyår gick vår Audi sönder under en biltur till Tomelilla. Vi trodde det skulle gå att fixa till en någorlunda rimlig peng. Men nu har det visat sig att det 1:a felet startade en kedjereaktion som gjort att det skulle innebära en stor och mycket kostsam reparation. Vi skulle vida överstiga bilens värde bara i materialkostnader det är surt med sant.
Nu är vi på jakt efter bil igen, vi behöver 2 bilar när jag är i Kivik och jobbar så det var ju tur vi fick tag i Saaben.

lördag 4 januari 2014

Då är jag igång!! promenad hem imorgon bitti.

Har en nära vän som har det jobbigt just nu, stora förändringar som förändrar hennes liv. Förhoppningsvis kommer hon ur tunneln mycket starkare och fler erfarenheter rikare.

Jag har varit på bio och sett "100-åringen" av de 120 platserna var det nog inkl. mig själv 119 som hade passerat 50-sträcket. Var nästan lite komiskt :)
Maken har bytt schema så numera jobbar vi samma helger, ikväll sätter jag bilen vid hans jobb sen går jag hem imorgon bitti. Det är ju bra nu när kilona ska väck, enda problemet är att vädret kan ändra sig mycket från 21:00 till 08:00. men tar med regn/vindställ för säkerhetsskull.
Jag har städat ut julen idag, eller nästan grejerna står kvar på matbordet men ska förpassas upp till vinden i morgon.
"Tutteträff"!! Den här gången blir det i Bjärsjölagård hos Lisbet, vi är ett gäng "cancertjejer" som träffades på internetforumet och som sedan träffats vid olika tillfälle. Ska bli så kul att träffa alla igen. :)

onsdag 1 januari 2014

Nya tag!!

Nu tag jag nya tag mot en lättare vår. Ska försöka bli av med 7-8 kilo innan påsk. Det blev en spontanpromenad med herr & fru W på drygt 6 km, nu ska jag bara försöka hålla mig ifrån kylskåpet innan jag lägger mig.