söndag 29 december 2013

Nytt år - Nya löften - Nya mål.

Väggen uppe är spacklad, fönstersmygen vävad. Tapeten inköpt. Så nu ska jag kolla om det finns någon vit färg hemma så vi kan måla innan vi sätter elementet på plats. Vi är en bit på väg men ännu återstår en hel del.
Har aktiverat mitt medlemskap på www.viktkoll.se så nu satsar jag på - 8 kg innan påsk. Bara jag bestämmer mig så......jag är envis som en gammal get. Det finns inga ursäkter för att inte ta den där långpromenaden när vädret är hyfsat, om det är dåligt vädret får man anpassa kläder efter väder.

torsdag 26 december 2013

Mellandagstrött!!

Mellandagarna!! Det händer inte så mycket. Tar en och annan "höneblund" i soffan och slappar resten.
I morgon när det är vanlig dag igen blir det ett besök på Bo Ohlsson eller Rusta för att köpa spackel, tapet och lite annat som behövs till hallen uppe. Ytterväggen är reglad, isolerad och gipsad nu ska det spacklas och vävas i fönstersmygen. Alla skarvar ska spacklas och slipas innan tapeten ska upp. Kliar lite i fingrarna, renoveringen av den väggen har stått stilla i flera år men det blir inte tapetserat innan nyår. Ska även till apoteket för att fylla på med Letrozol och Celebra. Blir ett mail i "mina vardkontakter"  till min doktor för att förnya ett annat recept - så är den delen av hälsan under kontroll - tror jag.
Vid den här tiden för 1 år sedan bestämde jag mig för att gå ner i vikt, mitt mål då var -10 kg på 6 månader - det klarade jag med råge för efter 6 månader visade vågen -16 kg  lagom till midsommar.
Jag har hållit vikten med + - 1 kg den andra halvan av 2013 och har man lyckats undgå att gå upp igen inom 3 månader är utsikterna för att lyckas med viktnedgången större, allt enligt min doktor. Är faktiskt ganska stolt över mig själv, för väldigt många som har den antihormonella behandlingen med Tamoxifen och aromatashämmare lägger på sig både 15 och 20 kg. Men jag är taggad och nu funderar jag på att kämpa bort  7-8 kg till innan midsommar 2014. Vi får se hur det går :-) . Tar hjälp av www.viktklubb.se när det går tungt.
Lillejulafton firades i Skurup med mina syskon och en del av syskonbarnen. Julafton firade vi här hemma med traditionell norsk julmat. Tydligen hade jag varit snäll för det blev en och annan klapp till mig med.
Kajsa fick en jobbig julaftonsnatt med 2 kraftiga astmaattacker det blev till att ge henne puffar vid 2 tillfälle under natten.Nu tar hon det lugnt - vilar mycket men har god aptit och sköter magen som hon ska. Vår lilla bebis.
Idag är det boxingday i England vilken innebär en massa fotbollsmatcher på TV, ungdomarna är hemma och kollar. Har 2 tuppar i ugnen så det ska bli mat om nån timme.


onsdag 18 december 2013

Jul i vårt hus.

Jag går hemma och skrotar det flesta dagarna nu, jobbar ju bara mina nätter (75%) så tiden kan ibland bli lång och jag har lätt att bli rastlös.
Vi har haft Julmarknad  i Onslunda IF, som vanligt hölls den i Odenslundshallen 2:a söndagen i December. Lydiagårdens Vänner var på plats och sålde änglar , armband och andra smycken. Jag vann ett pepparkakshus på de amerikanska lotterierna som jag skänkte vidare till Bröstcancerföreningens julfest. Massor av fina bilder hittar ni på Lasse´s sida www.onslunda.com
Yngsta dottern har fyllt 20, hon hade öppet hus i söndags totalt ett 40-tal personer som minglade och åt smörgåstårta.
Jag hade en "dipp" på Luciadagen, det var den datumet för 3 år sedan (2010) som jag påbörjade strålningen i Lund. Blev några flashback och jag insåg återigen att den känslomässiga återhämtningen tar lång tid och väldigt mycket kraft. Lucia är också Anna´s födelsedag, hon förlorade kampen midsommarafton 2011. Tände ett ljus och samlade kraft.
Idag kom flickorna & Rasmus hem, vi har klätt granen och julpyntat.  Julklapparna finns på plats under granen så nu inväntar vi tomten.
Vi har hur otroligt det än låter sålt den gamla WW Polon och köpt oss en SAAB 9-5  -2004. Att vi skulle skaffa en bil var planerat sen en tid  men att vi skulle slippa köra polon till skroten var otippat. Än så länge verkar det bra, hoppas att vi gjort ett fynd :).



Jag är inte så bra på att uppdatera men behåller bloggen och skriver när andan faller på, behöver ventilen ibland.