söndag 27 oktober 2013

776 dagar - glömde fira igår 777!!

Igår borde jag firat!! Jag passerade 777 dag kvar med antihormoner. Jag glömde det - brukar fika med Lisbet men hon är Danmark på kattutställning i helgen så det får bli mer när det är 666 dagar kvar.

lördag 26 oktober 2013

.Boops & Balls , Änglar, Rosa Band, Äpple........- det går i 110.

Det har varit fulla arbetsveckor på musteriet nu i Oktober, jobbar mina nätter.  Plus att vi  är ute och kampanjar från bröstcancerföreningen, det blir inte så mycket tid hemma, men det får jag ta igen under vintern.
Men i onsdags plockade jag de sista äpplena tillsammans med de andra plockarna. Nu är det lite grann kvar inne i kulturodlingen som ska ner och in i kylen. Sen är det dags att bädda in trädgårdarna i vintervila.
Jag kommer att jobba några veckor till i Kivik fast då blir det "bara" 2 dagar/v.

Tänk vad smidigt det är med webb-tjänsten "mina vårdkontakter" - skickade ett fråga till min doktor sent en kväll, typ 23:00 och dagen efter kl 12:30 ringer doktorn upp mig. Snabbt och lätt, gillar när det går smidigt.
Doktorn som opererat mig vid alla bröstoperationerna och som är min bröstdoktor i kontakten med bröstmottagningen var med i ett reportage om bröstrekonstruktioner efter bröstcancer i vår lokaltidning idag. läs mer här. har bara gott att säga om honom. :-)

Efter försäljningen på den allsvenska fotbollsmatchen KDFF -Vittsjö blev vi kontaktade av Vittsjö som frågade om vi kunde vara på deras sista hemmamatch. -Javisst ville vi det!! Är viktigt att komma ut på lite nya arenor och informera om oss som bröstcancerförening, och vikten att känna igenom brösten samt gå på kontrollerna. Så förra söndagen var Ragnhild , Ann-Katrin och jag i Vittsjö. I veckan som gick avverkade vi Tomelilla Mikaeli-marknad, dit vi bjudit in Provite - prostatacancerföreningen. Tror att dom knöt en del bra kontakter och så sålde dom massor av blåa pins och blå-bandreflexer. Idag har det varit långlördag i Ystad, där var vi ett järngäng som stod på gågatan och sålde grejer. Nästa vecka har jag 1 alt. 2 dagar med försäljning sen är det över för den här gången.

Vi börjar få snurr på försäljningen av änglar samt boops & balls, där allt överskott går oavkortat till Lydiagårdens Vänner. Ska lägga in bilder imorgon så att man kan beställa  via nätet.

I morgon är jag ledig.....på dagen, ......nätterna  jobb-sover jag.

onsdag 9 oktober 2013

härligt höstväder - men nu regnar det :-/

Vi har haft en fantastisk vår - sommar och höst. Lagom väder med lite regn, regnat har det gjort på mina fridagar ;-) så vädret kan jag inte klaga på. Inte förrän nu - Jag ska jobba imorgon, just nu spöregnar det, jag hoppas verkligen det har regnat av sig tills imorgon.
Har en ny arbetsgivare från 1 oktober, det är lite inkörningsproblem om man säger så.....men det blir väl bättre.
Imorgon ska jag på snackekväll på Nybromölla-kliniken, BCF Victoria har förlagt höstens Österlenträff där. Ingrid kommer att prata om lymfödem.
Oktober betyder RosaBandet försäljning, närmast i tur för min del är den allsvenska matchen mellan Kristianstad DFF och Vittsjö GIK. Vi finns på plats och informerar om bröstcancer och vår bröstcancerförening, säljer RosaBandet grejer och njuter av matchen. Nästa vecka blir det försäljning på CSK på onsdagen sen är det några tillfälle till som jag ska delta i  bl a  Citygross i Staffanstorp och Mikaelimarknaden i Tomelilla. På Mikaelimarknaden kommer herrarna från prostatacancerföreningen Provite också också att delta.

fredag 4 oktober 2013

Idag är det 799 dagar kvar med Letrozol.


Då är äppelmarknaden över för det här året, vi har flyttat ut äppelförsäljningen nära Stinas café och parkeringen och efter nästa veckas försäljning blir det väl en utvärdering om det var bra eller dåligt.

Tog en fin bild på min kollega M när hon plockar Rubinola i kulturodlingen.

Var hos optikern och kollade ögonen och precis som jag misstänkte han min syn försämrats, mest på höger öga så det blir nya briller. Ska hämta dem i veckan.Valde en båge som i form påminner mycket om den jag redan har, trivs jättebra med den så varför byta. Den nya bågen är dock lite mörkare än den jag har nu. 
I måndags träffades en del Lydiaambassadörer på Lydiagården. Information från de nya ägarna och sedan fick vi berättade lite om hur vi vill fortsätta arbetet ute i våra patientföreningar och andra verksamheter för att sprida information om Lydiagården. Har gjort ett ställ att hänga våra änglar och boops and balls i, blev till att plocka fram borrmaskinen.Igår skickade jag iväg 2 änglar. 
Söndagen den 13 oktober ska vi i BCF Victoria vara med vid Kristianstads DFF:s hemmamatch mot Vittsjö och informera om Bröstcancer och sälja rosa bandet grejer.

Dagen gick nästan obemärkt förbi rundade 800-strecket idag och är nu nere på 700-talet med mina antihormoner. Märker av värken i fötterna och händerna men den är hanterbar.
Bullen & Bönan som är ett lokalt fik i Tomelilla har under hela september sålt kanelbullar och skänkt en del av förtjänsten till BCF Victoria och Lydiagårdens Vänner. B&B har nu beslutat att fortsätta kampanjen hela oktober + att dem skänker hela sin dricks till ovan nämnda föreningar.

I morgon blir det äppelförsäljning  mellan 10-17, kom till Kiviks Musteri om du känner för det.