fredag 27 september 2013

Äppelmarknadsvecka!!

En intensiv vecka som avslutas med Äppelmarknad hela helgen. Veckan som gått har det varit både stora och små arbetsuppgifter som skulle lösas.
Alla grönområde har putsats till, visningsträdgården fått ett ansiktslyft
Finns en del bilister som kanske borde ha mer koll på husvagnen eller släpet.
Att putsa rostvinet har varit en av arbetsuppgifterna.
Vårt mastodontprov hade vi igår, träden som brukar flyttas och stå borta i Kivik har under året växt och blivit större och otympliga att flytta. Igår (torsdag) fick vår trädgårdsmästare på "sitt bord" att fixa nya träd innan lördag. Hon är en fena på att fixa och ½ 3 levererades det 35 nya träd. Dessa skulle planteras i de stora blåa tunnorna som de gamla träden stod i, tunnorna skulle kläs med säckväv. 200 äpplen skulle plockas och träs på metallpinne för att sedan fästas på träden. Kan ju bara säga att det ser ut som ett bombnedslag i plantskolan nu men det får vi reda ut i nästa vecka. Hur som helst så stod träden klara när klockan var 4 och vi kunde köra hem i vanlig tid. Idag har det mest varit pilleri med försäljningsytorna och ompackning av äpple. Så nu är vi redo för invasionen, ska jobba i äppleförsäljningen både lördag och söndag.


På måndag har vi träff med Lydiaambassadörerna, då ska jag ta med den speciella Lydiaängeln som Lisbet gjort. Vi tar 100 kr för dom + en 10:a för portot.
Efter vart kommer vi att ha fler grejer till försäljning så håll utkik.

söndag 22 september 2013

Höst!!

Nu har jag varit och köpt salivia,en salivstimulerande karamell, hoppas det blir bättre i näsa & hals. Förra veckan plockade jag äpple 3 dagar,  tillbringade 1 dag i Kristianstad och har slappat resten.
Tisdag, onsdag och fredag tillbringade jag i äppelodlingarna vid Kiviks Musteri. Hösten har kommit och det märker man på morgonen när daggen fortfarande ligger kvar i träden. Man börjar dagen med vinterjacka och  slutar den i linne. Gäller att ha på sig kläder och skor för alla väder med sig så bilen är ganska full. 
I  torsdag var jag i Kristianstad och förberedde inför ROSA BANDET, kollade på lagret och  beställde grejer. 
I helgen har jag bara slappat och tagit det lugn, ska fixa en folder till BCF men det får bli i måndag kväll.
Nu blir det jobb med trädgårdsgänget hela veckan, det ska vara tipptopp till helgen när det är Äppelmarknad. Väderprognoserna är väl sådär men....





lördag 14 september 2013

Gnäll!! blää!! Värk försvinn nu, Tack!!

Snustorr i näsa och hals, tur det finns nos-oil. Händer och fötter värker, men bara när jag är stilla.
När jag bytte medicin för 2 månader sen var jag medveten om att Letrozol har en del andra biverkningar än Tamoxifen. Till att börja med kände jag inte av några nämnvärda biverkningar utan mådde riktigt bra.Om min torra näsa beror på förkylning eller medicinen lär ju visa sig inom några dagar. Nu börjar jag märka av värken i lederna, men bara i viloläge. Det är ju lite jobbigt att vara i rörelse hela tiden, hmm. Nu behöver jag ta värktabletter på kväll/natt också, alternativet att byta tillbaks till Tamoxifen eller sluta med medicinen finns inte för mig. Så jag biter ihop.

onsdag 11 september 2013

Bullen & Bönan!!!

Igår var vi på Balsgård och plockade äpplen till äppelutställningen på Äppelmarknaden i Kivik. 
Idag har vi sorterat de 282 sorterna i bokstavsordning och numrerat påsarna för att underlätta när äpplena ska placeras ut.

Jag blir så varm i hjärtat när jag tänker på Bullen & Bönan i Tomelillla. 
Förutom att det är ett mysigt fikaställe så har dom jättegoda sallader, baguetter, toast och kakor, och nu skänker Bullen & Bönan 1 kr för varje såld kanelbulle 1 september - 4 oktober (kanelbullens dag) till


Så åk dit och käka massor av kanelbullar!!





söndag 8 september 2013

Här är det tomt på ideér

Sitter här och vet inte riktigt vad jag ska skriva om....
Kanske att jag "bara" jobbade 2 dagar & 2 nätter förra veckan, så nu har jag varvat ner rejält en hel vecka med flera sovmorgnar.
Eller att vi hade vår 1:a  träff i höst för "Unga kvinnor" i Kristianstad i måndags 2/9.
Eller att Trine genomförde den 1:a fotbollsträningen på över 1 år utan att få ont i knäet, tror nog hon längtat.
Eller att värken i händer och fötter tyvärr fortfarande gör sig påmind när jag är i stillasittande och att jag vaknar på natten av den.
Att värken troligen är en biverkning av Letrozol, liksom en del andra biverkningar som medicineringen för med sig.
Att jag ibland har dåliga dagar och tror jag ska bli sjuk igen - hmm.
Eller att vi hjälpt svärmor på campingen, nu är säsongen där snart slut.
Kanske att jag planterat om mina orkideér i nya krukor.
Kanske att helgen har tillbringats i soffan i slapphetens tecken.
Men imorgon börjar plocksäsongen på allvar, då är det gul Gravenstein som gäller.
På tisdag åker vi till Balsgård för att plocka de ca 300 äppelsorterna som ska ingå i utställningen på Äppelmarknaden den 28-29 september.
Livet tuffar på, mmmmm det gör det......nu ska jag gå och ta en pilla för värken.

onsdag 4 september 2013

måndag 2 september 2013

Snabba inlägg!!! Livet rullar på....

Har inte tid, eller rättare sagt så tar jag mig inte tid att sitta framför datorn så mycket nu. Jobbat mycket nu men var på Lydiagårdens återinvigning 23 augusti.
Vi var nog ett 50-tal personer som hittade vägen till Höör denna vackra augusti-fredag.
Många vackra tal och lyckönskningar till de nya ägarna. Det är inplanerat 6 - 7 rehabveckor under hösten.
Lydiagårdens Vänner har kommit igång med sitt gåvokonto som är Stiftelsen Lydiagårdens gamla konto.

Min  älskade Therese fyllde 21 år i tisdags, hon bjöd på smörgåstårta och cider i sin nya lägenhet.
Therese 21 till vänster, Trine snart 20 till höger.






I fredags (30/8) var det invigning av Kunskapscentrum på CSK ,Lydiagårdens Vänner var inbjudna till invigningen.









Sen blev det firmafest på Kiviks Musteri på kvällen, go mat och mycket dricka. Själv höll jag mig till de alkoholfria alternativen eftersom jag skulle köra till Kristianstad tidigt lördag morgon.





För i Kristianstad var det MC-kortege. Vägbulorna samlade in pengar i centrala Kristianstad till BCF Victoria och Lydiagårdens Vänner. 120 rosafärgade MC-tjejer som sen körde i kortege till Åhus. Kortegen lämnar Kristianstad vid 3-tiden och då passade jag på att filma dem. Man får ståpäls!!!








Ikväll blir det en ny Kristianstadstur, vi i "unga Kvinnor" ska ha träff. Sen rullar resten av veckan på, kanske inte lika intensivt men.....