måndag 29 april 2013

Lite energibrist ju nu....

Den här veckan är jag inte uppbokad på någonting mer än mina 2 jobb. Tänk jag är hemma på kvällarna, i alla fall till kl 21:00
Vi får vara tålmodiga och hoppas på att ett mirakel sker så Lydiagården kan fortsätta med sin verksamhet. Det ligger viktiga beslut i konkursförvaltarens händer. Utfallet efter stämningen ska komma nu i Maj, hoppas det blir många sköna miljoner i skadestånd.
Äppelträdens blad och blomknoppar växer så det knakar nu, snart är det så underbart vackert som det bara kan bli bland blommande äppelträd.
Jag har inte hunnit väga mig på några veckor men senast jag gjorde det hade det försvunnit 12,4 kg sen i julas. Försöker hålla mig runt 1300 kalorier /dag. Men när jag jobbar som jag gör blir det inte havregrynsgröt så ofta som jag önskar. Eller det kan det ju bli om jag kokar det på jobbet.
Jag känner att jag behöver booooosta energi, ha några dagar utan ett enda krav. Bara ligga o slappa i soffan hela dagen.




söndag 21 april 2013

kort uppdatering

Vilken härlig vecka det varit, sol och värme.  Har jobbat i kortärmat och 3/4-byxor flera dagar. Naturen fullkomligen exploderar nu när värmen kommer. Har jobbat mycket, men efter den här veckan som kommer ska det lugna ner sig - tror jag!!
Det blir en intensiv vecka av icke arbetsrelaterade verksamhet, men ska försöka andas lite då o då.
Vi ska ha ett konstituerande möte på tisdag för att bilda den ideella föreningen "Lydiagårdens Vänner".
Onsdag är det styrelsemöte i BCF Victoria Östra Skåne, ska besiktiga polo´n och ett läkarbesök på CSK ska hinnas med tidigare på dagen.
Det är en del på gång med "manifestationer" för att stötta Lydiagården .
På fredag  d.26/4 kl 13:00 samlas vi på Dockplatsen i Malmö, utanför Skånehuset. För att markera vad vi tycker om "felklöverns" hantering av den internatbaserade cancerrehabiliteringen. Hälso och sjukvårdsnämnden har möte kl. 14:00
På söndag d. 28/4  kl. 13:00 blir det en "manifestation" på Möllevångstorget av samma anledning.





måndag 15 april 2013

Det är mycket nu!!!!

JA!!! Det är mycket nu!!!

Lydiagårdens konkurs ger efterdyningar i hela cancerrehabiliterings Sverige. Arbetet med att kunna fortsätta verksamheten är i fullgång.
Sydsvenskan och Skånskan är de tidningar som skriver om de helt  osannolika turerna,  LÄS DESSA TIDNINGAR!!! Dom har utmärkta nätupplagor, som Lydiagården på resp. tidnings hemsida.
cancerstiftelse-kan-ateruppsta
/transmedica-erbjod-lydiagarden-patienter
ett-osmakligt-och-girigt-agerande
/skane/toppolitiker-kande-till-inviten/

Spenshult vill sälja avtalet för 2 miljoner till Lydiagården och tycker dom sträcker ut en hand, medan regionpolitikerna är informerade och inte lyfter ett finger. Detta plus allt som varit innan är en riktig "SÅPA".   Det finns massa material för vilken TV-kanal som helst.

Vi i facebookgruppen "CANCERREHABILITERING I SKÅNE TACK!!!  Om du inte är med i gruppen - gå med. Vi lägger ut länkar till de tidningsartiklar vi hittar. Vi  jobbar febrilt, det kommer att vara 2 manifestationer  26 & 28 april.
26/4  utanför Skånehuset  i Malmö där Hälso och Sjukvårdsnämnden har sitt möte. Vi kommer att blåsa såpbubblor utanför för att markera vilken "såpa" detta är.
28/4 kl 13-16 blir det en manifestation på Möllevångstorget i Malmö. Vi kommer då att informera och ha böss-insamling. Ett och annat tal kommer det nog att bli. :-)

Vi är några stycken som håller på att bilda en förening "Lydiagårdens Vänner", föreningens huvudsyfte kommer att vara att samla in pengar och informera om cancerrehabiliteringen på Lydiagården.
Det är än så länge "bara" en interimstyrelse tillsatt, men ansökan om organisationnummer hos skatteverket är inlämnad och när vi har det i vår hand kommer det mer information.

Våren har kommit och idag var det premiär för sandaler och bara fötter, åh vad jag längtat!!
Annars är det mycket jobb, både natt och dag. Men jag tar mig tid att andas ibland. ;-)
 Over and out.  Uppdaterar när jag hinner.

lördag 6 april 2013

Oj, oj, oj nu är det turbulens!!!

Det var tungt att få telefonsamtalet från Maud att Lydiagården lämnat in sin konkurs ansökan. Nästan som en nära vän var död.
Konkursförvaltarna verkar vara vettiga typer och så länge man kan visa på ett inflöde av remisser vill dom driva verksamheten vidare. Om Lydiagården måste stänga kommer det att innebära att patienter i behov av cancerrehabilitering inte får den högkvalitativa rehab som dom så väl behöver. Det är en katastrof!!
I fredags blev jag telefonintervjuad i Sveriges Radio " Hallå Skåne", lägger in en länk HÄR.1.13 in i programmet börjar inslaget om Lydiagården.
Det har under veckan som gått tillkommit intressenter som vill driva verksamheten vidare,  Hoppas! Hoppas!


Det har också framkommit hur illa Transmedica hanterat upphandlingen.  Dom erbjöd dagen efter de fått avtalet Lydiagården att köpa avtalet för 2 miljoner, med vissa förbehåll.
För vilka pengar då?  Pengar som Lydiagården  fått i gåvor och som blivit testamenterade till Lydiagården.
Lydiagården är en non-profit stiftelse, dom avböjde, man uppmärksammade politikerna på det men utan respons från regionen. Det är olagligt att sälja avtal.
Den här byken blir smutsigare ju mer man tvättar den.
De som kan gå med huvudet högt trots konkursen är styrelse och personal på Lydiagården.

Lägger ut länkar till de senaste dagarnas tidningsartiklar.

 Skånska Dagbladet och Sydsvenskan är de tidningar som  skriver mest om affären




onsdag 3 april 2013

Pressmeddelande


Styrelsen för Stiftelsen Lydiagården
PRESSMEDDELANDE

Styrelsen för stiftelsen Lydiagården har idag fattat beslut om att inlämna en ansökan om konkurs till tingsrätten i Lund. Därmed upphör all verksamhet i stiftelsens regi.

Det är med tungt hjärta som styrelsen har tvingats fatta beslutet som innebär att 21 år av framgångsrik rehabilitering av cancersjuka personer nu är till ända.

Under 2012 har 205 personer fått rehabilitering på Lydiagården. Deras vistelse har finansierats dels via landstingen i Halland och Kronoberg och dels via bidrag från CTRF, Cancersjuka och trafikskadades riksförbund. Patienterna via CTRF har i stor utsträckning haft sin hemvist i Skåne, totalt 126 patienter. Utan bidrag från Region Skåne har det emellertid inte varit ekonomiskt möjligt att klara verksamheten.

- Vi är naturligtvis mycket olyckliga över att tvingas lägga ner vår verksamhet. I första hand tänker vi på de patienter som önskar få sin rehabilitering hos oss, men också för att vi inte längre kan erbjuda arbete åt vår personal. Lydiagårdens framgång har under åren byggts upp av en professionell, erfaren och hängiven personalgrupp som vi är mycket tacksamma mot, säger Britt-Marie Lundqvist, ordförande för Stiftelsen Lydiagården.

- Det är självklart att vi känner en bitterhet mot Region Skåne som inte har ansträngt sig mer för att ge oss möjlighet att upprätthålla verksamheten. Vi har också känt att vi har saknat uppbackning från ansvariga inom Cancercentrum Syd trots deras målsättning om olika former av rehabilitering för alla personer som drabbas av cancer, säger Lydiagårdens VD Chris Christensen.
För ytterligare kommentarer var vänlig kontakta Lydiagårdens VD Chris Christensen,
0702-6 6 92 50  eller Stiftelsens styrelseordförande Britt-Marie Lundqvist, 0705-17 0010

Tingsrätten i Lund har utsett jur. kand Peter Öfverman, Ackordscentralen, Lund, direkt tel046-33 34 85 som konkursförvaltare.


Region Skåne beslöt 2010 att upphandla verksamheten Cancerrehabilitering och då fick det danska aktiebolaget Transmedica uppdraget. Verksamheten har bedrivits på Spenshults sjukhus utanför Oskarsström i Halland. Spenshults sjukhus bedriver främst verksamhet inom reumatologi och ortopedi.



För Dig som är inbokad på en rehabvecka i april, vänligen kontakta Lydiagården, 0413-692 50, då konkursförvaltaren initialt kommer att driva verksamheten vidare.


tisdag 2 april 2013

Sommardäcken på - check!!

Idag har vi fått nya sommardäck på bilen, sen punkteringen i onsdags har jag kört med 3 vinterdäck och 1sommardäck (reservdäcket). Dåliga vinterdäck dessutom. Nu får det banne mig vara slut med snön, solen faktisktvvisat sig från sin bästa sida nu i 3 dagar även om det är kallt.
Med förhoppning om fortsatt fint väder blir det nog jobb i Kivik i slutet av veckan. I morgon har jag tänkt beskära mina 2 äppelträd här hemma, rensa gammalt skröffs i rabatterna och förbereda krukorna  så jag kan plantera i helgen.
2012 planterade jag pense'er den 25 mars samma dag klippte vi gräsmattan, i år dröjer det nog till 25 april innan den torkat upp tillräckligt. Jag såg det när jag kollade i förra årets kalender när jag gjorde min deklaration.
Idag på Livslust var det bl.a. dans, alltså det är inte min grej. armar och ben i total otakt till musiken, - nja, nej!!
I samtalen efter lunch pratade vi om olika faktorer som spelar in för att vi ska må bra, att de flesta av oss bär på en "sorgsenhet" som gör att vi inte kan känna den där totala lyckokänslan vi kunde känna innan herr C kom på besök i våra liv.
Att "de e som de e, - gör det bästa av det" .
Att det ibland kan vara lättare att vara cancersjuk än anhörig i allafall på det känslomässiga planet.
Livslust i Ystad har startat upp en anhöriggrupp till cancerberörda, det är tänkt att träffarna ska vara 1gång / månad på Ystads teater.
Jag har 0,5 kg kvar innan påskens delmål i min viktminskning är i box. Har slarvat i påsk , nu får det bli skärpning!! Så det går nog en vecka längre innan 10 kilosvallen sprängs.
Imorgon är det träff i Kristianstad  "UngaKvinnor" , ska bli kul att träffas igen. Jag blev ju innesnöad förra vecka och missade både årsmöte och styrelsemötet.

måndag 1 april 2013

Sov i ro Malin

Ibland stannar livet till nån extra sekund. Igår förlorade en av tjejerna som stöttade mig när jag var sjuk kampen.
Idag är jag sorgsen, rädd och arg. Många känslor som är i omlopp just nu.
Har svårt att hitta orden idag :-(    Fuck you herr C !!