torsdag 28 februari 2013

Envis som en gammal get!

Ibland är det bra att vara envis och "egen" som vi säger i Skåne. När jag vägde mig i tisdags visade vågen på 8,1 kg mindre än i julas.  Det känns SÅ BRA!!. Har reviderat mitt mål och siktar på -12kg till påsk och -20kg till midsommar.
Frukosten består oftast av havregröt m. färsk frukt.
Lunchen 2 knäckisar med ägg + frukt och grönt (inget mjukt bröd)
Middagen är det resten av familjen äter, fast mindre portioner.
Dricker mineralvatten och vanligt kranvatten.

Det är inte lätt, men inte heller speciellt svårt bara man bestämt sig.
Min personliga uppfattning om "fetmaoperationer" - njä, men det är ju i "ropet" nu men jag tror att många (inte alla) hade klarat att att gå ner i vikt utan operation. Med rätt inställning så går det, det är jag övertygad om.
Viktnedgången har helt klart haft inverkan på lymfödemet som är lite mindre i bröstkorgsregionen. Det gör att jag blir än mer taggad att fortsätta kämpa på.

Och det är faktiskt så att efter 6 månader med cancerbesked, operation, cellgift och strålning så är detta en "piss i Missisippi".

Jag behöver det här positiva att fokusera på eftersom jag trots att jag inte är synsk har en dålig magkänsla för 2013. Ingen blir ju gladare än jag om magkänslan har fel när året är slut.

Nästa vecka ska jag till Kiviks Musteri och hjälpa till med beskärningen i sortiment och kultur-odlingen. Längtar!!!

lördag 23 februari 2013

FUCK YOU HERR CANCER!! FUCK YOU !!

En av mina bröstsystrar kommer att förlora kampen mot Herr C. När vet hon inte, men hon har fått besked att det kommer att bli så. En make och 3 tonårsbarn kommer att förlora något av det käraste dom har.

Jag har så mycket mer att skriva, men finner inga ord...............

Malin som skriver bloggen "Gladilivet" blev sjuk ungefär samtidigt med mig. Vi hade olika typer av bröstcancer. Jag en ER+/Pgr+ och hon en HER-2 +.  Hon fick liksom jag lymfödem och stöttade mig otroligt mycket under våren -11. Vi har följt varandras bloggar, och peppat varandra när det mörka cancermolnet tornat upp sig på vår himlen. Men nu....varför kan inte himlen alltid vara blå?+

torsdag 21 februari 2013

Stötta Lydiagården!!! Köp Vykort 50 kr eller Plansch 100 kr




Stötta Lydiagården!!!
Köp Vykort 50 kr eller Plansch 100 kr
Akvarell målad av Cecilia Smith speciellt till Lydiagården. Önskar någon köpa vykort A5 el plansch 30x40 cm är detta möjligt. 50 kr för vykort och 100 kr för plansch. Sätt in pengarna på gåvokonto PG 36 89 66-8 så skickar vi hem kort/plansch.Glöm inte skriva namn och adress på din betalning till Lydiagården. På bilden finns bl a huskatten Baily avbildad och i kvinnans kropp finns ljusträdet vid receptionen(bekant för er som varit här). Gör en beställning tillsammans på din arbetsplats/ förening eller liknande.

Promenerade hem i måndags morse, kunde konstatera att det tog lika lång - kort tid som vanligt. 6,2 km på ca: 1 timme. Hälen kändes okej, men jag fick nya stora skoskav. Funderar på att skippa inläggen nästa gång för att se om det blir bättre. Nu får jag gå i "pissetofflor"och då kan jag ju inte ut och röja....
Mitt jubel över viktnedgången har kommit av sig. Har inte gått ner något den senaste veckan. Jag håller fortfarande mig till 12-1400 kal/dag och ostmackor , godis & läsk är inte längre i min meny. Men jag inbillar mig att det går trappstegsvis, så bara jag inte ger upp för suget så kommer det att ordna sig.
Nu har näsan börjat rinna och halsen känns sådär, det är väl dags för den årliga förkylningen kan jag tänka.
Maken har diabetes typ 2, han har klarat sig bra på tabletter i  flera år men nu måste han börja med insulinsprutor. De närmaste veckorna är det täta kontroller för att ställa in rätt dos.
Igår var jag på medlemsmöte i BCF Victoria, vi hade en föreläsning om ärftlig bröstcancer - intressant.


fredag 15 februari 2013

Snart e de vår, de har jag bestämt. :-)

Hälen känns faktiskt okej nu, hoppas det håller i sig. Men nu har jag lite ont i vaden, - är det inte det ena så är det de andra sa flickan som fick näsblod. Men det går väl över, hoppas jag.
Igår var jag och tränade på Rehabhuset, hade bara käkat en banan innan så jag blev lite yr en stund. Jag köpte ett äpple och sen kändes det bättre igen.
Jag mår oförskämt bra nu, visst poppar de mörka tankarna upp lite varje dag det är ju inte så konstigt.
Men det här att ändra riktning och byta fokus hjälper mig mycket. Jag känner mig gladare och mer tillfreds än på länge.
Håller mig på 12-1400 kalorier /dag, tycker det funkar bra.  Av någon konstig anledning har jag slutat bita på naglarna också, märkligt vet inte varför. Nu har Tessi gjort dom fina till mig :-)
Nu hoppas jag att jag är i mål med -12 kilo till påsk och tänker redan på nästa mål ytterligare 8 kg innan midsommar. Då har jag bantat lika länge som jag gick på cellgifter 20 v, klart jag klarar det.
Då är det dags att byta från Tamoxifen till Letrozol också.
Har varit i Kivik och planerat uppstarten för våren, om 1 månad är jag igång där igen. JIPPIEA!!!
Såvida vi inte får mer snöhelvete.
Båda töserna jobbar på och tjänar sina egna pengar. Skönt för Tessi att hon snabbt kom in i "rullorna" med jobb och så.

tisdag 12 februari 2013

Vintervitt!! - inga promenader utomhus!!

sen den 17 januari håller jag igen på läsk, godis och ostmackor.  När jag vägde mig härom dagen hade 6 kg försvunnit sen i julas. 
Jag är sjukt fokuserad på att klara mitt mål -12 kilo innan midsommar och jag tror jag fixar det. Ska kanske höja ribban till -20 kilo innan midsommar :-) . 
Det har inte blivit så mycket motion som det borde men i torsdags var jag i Lund på SUS och fick hälen skleroserad. Hade 5 stora kärl som växte in i hälsenan, man ska inte ha några alls. Fick 5 -6 injektioner som gjorde lite ont, men bara lite mer ont än akupunktur. Nu är det vila i ca 1 vecka som gäller, sen ska jag kunna börja promenera igen.Tar gå-bandet på Rehabhuset samtidigt som jag tränar resten av kroppen. Eventuellt behöver jag göra om behandlingen 3-4 gånger med några månaders intervall. 
I natt har det snöat, och vi har ett snötäcke på  25-30 cm, men när det är borta blir det landsvägspromenader också.

tisdag 5 februari 2013

Länkar till tidningsartiklar, upphandlingskandalen i Region Skåne


2 000 patienter kan ha behov av eftervård

Ungefär 8 000 skåningar får varje år besked om att de har drabbats av cancer. Det finns en norsk studie som visar att cirka 25 procent av patienterna behöver rehabilitering på internat efteråt. I så fall handlar det om cirka 2000 patienter om året i Skåne.
Regionen har handlat upp 260 platser på Spenshults sjukhus. Cirka 100 patienter använde sig av avtalet förra året.
126 patienter valde Lydiagården, trots att stiftelsen saknar avtal med regionen. De fick ekonomiskt stöd av en fond. Därmed sparade regionen 2,1 miljoner kronor på cancerrehabilitering under 2012.

Artiklar i Sydsvenskan med flera tidningar som rör upphandlingsskandalen av cancerrehabilitering i Region Skåne:
http://www.sydsvenskan.se/skane/vem-ar-vem-av-aktorerna/
http://www.sydsvenskan.se/malmo/lobbyist-tackade-for-miljonerna/
http://www.sydsvenskan.se/sverige/inga-lagar-styr/



Lydiagården:http://www.sydsvenskan.se/skane/kansla-av-att-nagot-var-fel/
http://www.sydsvenskan.se/sverige/samtals--grupper-ger-friskare-patienter/
http://www.sydsvenskan.se/sverige/hoppet-halls-uppe-pa-lydiagarden/
mail adress: lydiagarden@lydiagarden.se



Carl Sonesson (M): ordförande i arvodesberedningen
Under regionstyrelsen finns arvodesberedningens som bereder ärenden om tolkning och tillämpning av Region Skånes bestämmelser om arvoden och andra ekonomiska förmåner till förtroendevalda
http://www.sydsvenskan.se/skane/m-topp-jobbade-for-vardbolag/
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/regionpolitiker-var-bolagsradgivare_7879540.svd
http://www.dagensmedicin.se/nyheter/politiker-jobbade-at-vardbolag/
http://www.sydsvenskan.se/skane/jag-har-aldrig-salt-nagot/
mail adress: carl.sonesson@moderat.se


Liliana Lindström (M): ordförande i upphandlingstrategiutskottet
Utskottet ska följa den generella utvecklingen inom upphandlingsområdet och göra regionstyrelsen uppmärksam på nyheter och förändringar som är av vikt eller kan vara till gagn för Region Skånes upphandlingsverksamhet. Utskottet ska arbeta med och utveckla regionövergripande och strategiska upphandlingspolicyer bland annat genom att kontinuerligt följa upp Region Skånes egen upphandlingsprocess. 
Upphandlingsstrategiutskottet bereder även enskilda upphandlingsärenden utifrån den av regionstyrelsen fastställda upphandlingsplanen. Detta kan handla om upphandlingar av privata vårdtjänster (vård som finansieras av, men inte utförs av, Region Skåne).
http://www.sydsvenskan.se/skane/jag-tycker-att-det-ar-trams/
mail adress: liliana.lindstrom@skane.se



Carl Johan Sonesson (M): ordförande i hälso och Sjukvårdsnämnden 
http://www.sydsvenskan.se/sverige/politiker-vill-lata-patienten-valja/
mailadress: carljohan.sonesson@skane.se

Anders Åkesson (MP): 1:e vice ordförande Hälso och Sjukvårdsnämnden
mail adress: anders.akesson@mp.se


Henrik Fritzon (S): 2:e vice ordförande i Hälso och sjukvårdsnämnden
Mail adress: henrik.fritzon@skane.se

Länkar till Hälso och sjukvårdsnämnden
http://www.skane.se/sv/Demokrati/Politisk_organisation/Halso-__sjukvardsnamnden/
http://www.skane.se/sv/Demokrati/Politisk_organisation/Halso-__sjukvardsnamnden/Etiska-radet/
http://www.skane.se/sv/Demokrati/Politisk_organisation/Halso-__sjukvardsnamnden/

fredag 1 februari 2013

korrupta politiker i Region Skåne!!!

Nu äntligen tar M-politikerna Swanstein och Hammar av munkavlen och berättar hur det gick till när Lydiagården förlorade upphandlingen . Läs Sydsvenskans artikel, har försökt sen i somras att förmå uppdrag granskning nysta i detta.  I morgon dagens sydsvenska kommer Lydiagården att berätta om konsekvenserna av regionens tjyv och rackarspel.
Nån som känner nån riking??  Eller som äger nåt  företag som kan sponsra verksamheten??