söndag 30 september 2012

Lång arbetshelg och många äpplen.

Då var äppelmarknaden över för den här gången. Det var 25-årsjubileum i år. Vi har putsat och fejat de senaste veckorna för att allt skulle vara klart i helgen. Hackat ogräs vid parkeringarna, lagt ut ny singel i alla gångar, rensat rabatter - ja, listan kan bli hur lång som helst.
De mest intensiva äppelförsäljningsdagarna har varit den här helgen. Men imorgon och de närmaste veckorna invaderas musteriet av turistbussar. Och i bussarna sitter resenärer som är sugna på äpple. Tror det kommer att bli ett mindre kaos den kommande veckan.
Tavlan då vad föreställde den?  Se själva:



I morgon åker Trine på besök hos Theresé i England, hoppas dom får det riktigt bra.
Rosa Oktober är i antågande och vi i bröstcancerföreningen som jag är med i kommer att vara ute och sälja grejer lite varstans i Östra Skåne.

torsdag 27 september 2012

positivt svar från CSK

Fick äntligen svar på provet i ärrområdet. Man hittade inget tumörmisstänkt.  Uppföljning senare i höst med läkarbesök.
Varit och lyssnat på Heitti Teder på vårt medlemsmöte i BCF Victoria. Plockade hem några vinster som vanligt.
Och idag har jag packat om äpple från binge till smålådor hela dagen, imorgon ska jag plocka Santana och Belle de Booskop inför äppelmarknaden.

tisdag 25 september 2012

Mina barn är stora

  Ikväll la Tessi upp en sång som Mikael Wiehe skrev till sin "vapenbroder" och vän Björn Afzelius när han blev sjuk.  "Den jag kunde va"

Jag har genom året lyssnat mycket på dessa två artister, säkert spelat musiken när töserna var små. Och nu lyssnar dom  på texterna och budskapet som är lika aktuellt idag.

Jag gillar Björn Afzelius  sång  "På egna vingar"  han sätter nog ord på alla föräldrars tankar och undringar.




Trine åker med kompisar till Ullared i morgon och på måndag åker hon på ett 10 dagars besök hos Therese i England. Annars jobbar hon och står i på Kvantum i Tomelilla. 

Har en ledig dag imorgon, vi har medlemsmöte i BCF Victoria på kvällen, Heitti Teder som är chefsläkare på bröstcentrum på CSK ska ha en föreläsning  om Bröstcancer - diagnos och behandling. 

Torsdag är det full rulle igen, det är mycket att förbereda innan äppelmarknaden i helgen.

lördag 22 september 2012

jobba, jobba, sova, jobba, jobba, sova..........

Jaha. så glömde jag igen......den här gången var det tiden hos sjukgymnasten. :(   Var 100% övertygad om att det var på torsdagen jag skulle dit. Kollade kalender när jag körde från Kivik , och tiden var på onsdagen. Ringde och bokade om och var där igår.  Har den senaste tiden bara använt stramt linne och ingen protes när jag jobbar, märker skillnad. Är mindre svullen, men när jag är "ute" bland folk brukar jag vara "påklädd".  Så igår behövdes ingen massage, vi kunde därför ta mått på nya strumpor. 1 caramell & 2 svarta  från Medi.
Fick avslag från FK på min ansökan om "särskilt högriskskydd" - hade inte varit sjuk tillräckligt ofta. Ska ansöka om "förebyggande sjukpenning" istället, då kan jag vara hemma och få behandlingar för lymfödemet utan karensdag. Naturligtvis ska det ett nytt läkarutlåtande för det, har mailat Bröstcentrum via mina vårdkontakter idag, har även efterlyst svaret på "sticket".
Egenremissen för min hälsena som jag skrev om i förra inlägget har blivit snabbt behandlad. Ska på läkarbesök i Malmö 9/11.
Förra helgen tog vi hem svärmors campingvagn, eller inte hem till oss utan till vinterförvaringen. Till våren ska den ut igen, på samma plats med vi snurra den 1/4 varv så hon får mer soltimmar.
Har jobbat i trädgården på musteriet hela veckan, nästa helg är det Äppelmarknad så det är en del som ska förberedas. I onsdags var vi på Balsgård och hämtade ca 250 olika äppelsorter och 35 päronsorter, dessa läggs upp i alfabetisk ordning inne i kulturodlingen.
Vi har haft möte i BCF Victoria, Lisbet har gjort en ny logga och uppdaterat hemsidan den hittar du här.  Nu är det snart Oktober - den ROSA månaden, hoppas många stöttar oss i kampen mot bröstcancer.
Idag är den där dagen som jag undrade om i förra inlägget "nästa dag med en tom kalender",- idag är min kalender tom. Tvättat lite och ska köra ner en sväng till Tomelilla ett ärende men sen är det till att bara lata mig.
Har skickat iväg ett nytt politikerbrev ang. Lydiagården idag. Det gör så ont i hjärtat om verksamheten där inte kan fortsätta. Jävla Region Skåne och korrupta politiker!!!


tisdag 11 september 2012

När kommer den där dan när kalendern är blank?.....

Förra veckan glömde jag att jag skulle jobba på natten, satt i godan ro med en öl när kvällspersonalen ringde och undrade var jag blev av???? Var övertygad om att jag hade semester, men det löste sig ändå. Vi har bra vikarier som rycker in på kort varsel.
I fredags åkte vi till Island för att vara med på mitt "gudbarn" bröllop.  Vigseln var ute i en hästhage några mil utanför Reykjavik. Det blev fest på kvällen , lite väl tuff för min del PUH!!! Nåja det är 20 år sen det snurrade till senast. Vi var och tittade på Gesyr och Gullforsen också men sen hann vi inte med så mycket mer. Återresan på söndagen gick bra, trots att jag var bakis.  Men jag "fastade" hela söndagen.
Trine kom också hem i söndags hon har varit på semester i Grekland 1v.
Nu jobbar jag full vecka i Kivik, vi har plockat måndag & tisdag, resten av veckan blir det trädgårdsarbete.
Min jäkla hälsena gör skitont hela tiden, har skickat en egenremiss till ortoped. Det enda som hjälper är nog att sitta stilla och det vill jag inte.
Lägger in bilder från Island när jag har lite bättre tid, kan kanske bli till helgen.
Den 1 oktober åker Trine till England och hälsar på Therese. Tror båda längtar lika mycket.


tisdag 4 september 2012

Kan vi öka antalet timmar/dygn???

Det kändes konstigt att inte ha Tessi här hemma på födelsedagen, vi blommograferade henne och hon fick en jättefin bukett.
Jag plockade äpple både måndag & tisdag, onsdag & torsdag var det jobb i med trädgårdstjejerna.
Hann med klippning i tisdags och lymfbehandling i torsdags med tejpning och massage. Kollade hälsenan också, har fått en kronisk inflammation eftersom jag inte sökte för det direkt för sådär en 6-7 år sedan. Vi får se vad behandlingen av den ger, har inte så stora förhoppningar.
Fredag åkte jag tåg  till Stockholm för att delta i BRO:s introduktionskurs i helgen.Tågresan upp gick enligt tidtabell,hade sällskap med en annan dam som också sitter med i styrelsen så tiden gick fort. 1:a natten sov jag hos min kusin på Ekerö. Stockholm bjöd på ett riktigt skitväder. Blev hämtad på centralen av S. för vidare färd ut till Ekerö. Efter god mat och dricka gick jag till sängs.
Innan S. körde mig till hotellet hann vi med en tur till Kyrkornas Loppis. Skulle egentligen inte ha något men hittade en väska som visade sig var ett riktigt kap. :) En äkta PRADA för en spottstyver. :)
Utbildningen var intressant men tung, är ju så när lagar och § ska betas av. Vi hade några timmar fritt innan middagen, då passade jag på att bada  skumbad. Efter 2 glas rött till maten och trötta kursdeltagare så blev det en tidig kväll. Tror jag var i säng 22:30
Klockan ringde 06:45, frukostbuffe´n var inte så dignande som när vi var på nordiska BCkonferansen. Saknade havregrynsgröten...
Trine gav sig iväg till "Zante" i söndags morse, hoppas hon får kul.
Dagen avslutades med att en proffessor/forskare via SKYPE föreläste för oss och  BRO:s grupp närståendestödjare om "Hur en svår sjukdom eller dödsfall även drabbar närstående" . Fick lite tankeställare där , ja!!!
Så då var det dax att åka hem igen. Tåget skulle avgår ,och avgick också mycket riktigt 16:14. men sen var det stopp. Det tog 2 timmar från Stockholm C till Södertälje - Signalfel. Sen nånstans lite länge neråt blev det stopp igen för att invänta mötande tåg. Detta upprepade sig med jämna mellanrum hela resan ner. Vi skulle varit i Malmö 22:55 men kom inte dit förrän 00:30. Då hade ju alla tåg mot Ystad slutat gå eftersom Skånetrafiken måste spara pengar och har dragit in de senare avgångarna. Så min snälle söte gubbe var i Malmö och hämtade mig och en tjej som var med på tågen som också skulle till Ystad.
Något försenad var jag på jobb i måndags morse,vi plockade Katja, Oranie & Gullborg.
Hem i duschen och sen vidare till Ystad för träff med LivslustYstad, Härliga människor som alla är cancerdrabbade.
Idag har jag gått och rensat jävligt många träd från Monilia, i morgon & torsdag blir det trädgårdsjobb. Fredag åker vi till Island för att vara med  på bröllop på lördag, Spännande!!
Har ännu inte fått besked på "sticket".