fredag 29 juni 2012

Jag vill sänka garden

Mitt fortsatta liv efter cancerdiagnosen för 2 år sedan känns som en boxningsmatch. Efter att ha gått flera tuffa ronder med mycket stryk under behandlingarna  reste jag mig igen, varje gång. Nu känns det som jag tröttat ut min motståndare så mycket som jag orkar och maktar med. Men den här boxningsmatchen varar inte i 15 ronder och man kan inte vinna den på K.O.
Jag vill så gärna sänka garden. Vila armarna, skåla i champagne och fira segern. 
Men vågar jag? 
Om jag vänder ryggen till och slappnar av, vad händer då?
Har kommit på mig själv att när jag upplever något som bara inträffar 1 gång/år så undrar jag om jag får uppleva det igen. Naturligtvis hoppas jag att jag får göra det.
Oftast kan jag skaka av mig den negativa känslan men det är inte alltid det går.....
Idag har vi fortsatt sätta plantor i Hasselmuslunden, i hällande regn. Men man kan inte bli mer än våt. Nåja, lite "skitt" blir man ju också om man ligger på knä och planterar i en jordbacke.

När jag körde hem idag spelades den här på radion, den gör mig glad.







torsdag 28 juni 2012

Sov gott Lisa!!

Tre lediga dagar hör inte till det vanliga, när kalendern dessutom är blank känns det lyxigt. Tvättberget är borta och nu är högen med papper som hamnat över Lisas urna också borta.
Idag fick Lisa sin sista vila under äppelträdet, jag har inte orkat skiljas från henne förrän nu.
Min fina Lisa som blev 14½ år, pigg och kry som få innan hon strax efter nyår 2011 blev dålig och fick somna in. Eftersom det var smällkalla vintern blev hon kremerad och sen har hennes urna blivit stående. Det var många känslor idag också trots att det gått så lång tid.
Just nu mår jag bra och känner inte att det är nån elak cancerjävel som flåsar mig i nacken.
Kollade upp varför jag inte fått någon kallelse till mammografi - OCH jag var inne i det vanliga screnningprogramet igen och skulle inte bli kallad förrän december -13?!?  Skickade en förfrågan till min bröstdoktor via "mina vårdkontakter" eftersom jag fortfarande känner "ärtan" och förhoppningsvis får jag en remiss för tidigare mammografi.
Har bokat biljett till Stockholm 30 augusti för BRO´s introduktionsutbildning, jag och en annan dam från styrelsen ska gå den.

måndag 25 juni 2012

Hasselmuslunden börjar arta sig

Jag skriver inget om vädret, det gör så många andra. Men igår tände vi värmeljus och kröp ner under filten i soffan för att få upp värmen.
Idag har vi gjort ett ryck med planteringen i Hasselmuslunden, nu börjar det arta sig. Idag har vi planterat massor av havtornsplantor och mer är på gång. Här ser ni före och efter bilder, nu ska det växa till sig lite. Vattna behöver vi inte, annars har det varit en bristvara en tid.


Det var dags för U-lagets sista match ikväll men trots bra spel blev det förlust. Veckan är blank utan något speciellt inplanerat.
Nu är jag helt ledig till onsdag kl.21, så blir det 2 nätter och jobb i Kivik på fredag.
Lydiagården har den här veckan "Familjevecka" - någon av de vuxna är kroniskt sjuka och har barn 2-18 år,
förra veckan lyckades jag få både Bo Olsson AB och Alfs Leksaker att sponsra med leksaker till barnen.

söndag 24 juni 2012

Midsommar -12

Tiden går, idag är det 1 år sedan Anna förlorade kampen mot cancern. Midsommarafton blir aldrig sig riktigt lik, det är inte rättvist att man dör när man är 25.
Vi har tillbringat helgen i Snogeholms strövområde, inga mobilsignaler i världen når ut till stugan i Raftarp.
Mat och dricka enligt traditionen på midsommarafton och rester igår. Vi städade och körde hemåt ganska tidigt idag.
Nu tvättas det och imorgon är det jobb i Kivik igen. Gillar inte värderleksrapporten för morgondagen - regn!!!

tisdag 19 juni 2012

Jag vill fortfarande ha "CANCERREHABILITERING I SKÅNE, TACK!!!!"

Tror jag frös lite (mycket) i torsdags för förkylningen kom som ett brev på posten. Klädde på mig väl i helgen under loppisen  men tydligen inte tillräckligt, näsdroppar var 4:e timme funkar någorlunda.
Beslutade när vi körde hem från Spenshult idag mig för att stanna hemma från jobb inatt, nattsömnen har inte varit den bästa den senaste veckan.

Flickorna kom hem från semestern för en stund sen, blir tvätt och städning i morgon men först sovmorgon, alla är lediga.
Tavlan vi fick in på loppisen som var signerad Zorn visade sig vara en förfalskning. Får säljas på nästa års loppis istället.



Men idag har jag varit på studiebesök på Spenshult, den enhet som har vårdavtal  om cancerrehabilitering med region Skåne. Jag blev INTE imponerad, visst är det är storslagen park runt sjukhus-området. Men det finns enligt mitt sätt att se det STORA luckor i rehabiliteringsprogrammet:
*Inga speciella samtalsgrupper,
*Om patienten (inte gäst) önskar går det att ordna, men........Inget läkarsamtal,
*ingen förläsning i sex-samlevnad trots att det är många påtagliga problem  och kroppsliga förändringar i många cancergrupper bröst-prostata-gyn.som i sin tur kan ge problem. 
*Måltiderna intas i den gemensamma sjukhuscafeterian tillsammans med andra patientgrupper. *Morgondopp i poolen och Gi Gong är en gruppaktivitet tillsammans med andra patientgrupper på sjukhuset, förutom 1:a tillfället som man har i "cancergruppen".
*Boendet är utspritt på 3-4 olika villor.
* Listan kan göras längre.......dom tyckte sydsvenskan haft ett jättebra reportage för ett tag sen........och dom återkopplade till mina frågor med mitt förnamn ganska tidigt. Så dom hade full koll på vem jag var.

När jag kom hem låg det ett brev från Biskopen i Lund, Lydiagården får 4000 i gåva från stiftet till cancerrehabiliteringen. HERREGUD!!!
Kiviks Musteri har också sponsrat Lydiagården med varor som jag lämnade till Eva idag, bilen var tungt lastad när jag körde i morse.TACKAR OCH BUGAR!!!


måndag 18 juni 2012

Nu tror jag det lugnat ner sig lite


Som jag skrev i förra inlägget har det varit intensivt ett tag nu. Trine tog studenten den 8:e juni. Himlen öppnade sig strax innan hon och klasskompisarna rusade ut på trappan, men tror inte studenterna märkte mycket av det. Vi hade hela veckan kärt besök från Norge. Stig Atle, Ingrid och lilla Mathea
Var ledig hela veckan innan för att kunna förbereda för festen, Tor-Erik och töserna tog en runda till Tyskland för att handla starkvaror. Vi fixade själv maten tillsammans med Lyngheds. Hade en bra känsla när allt var klart och festen var över, nu är töserna stora.
Lördagen städade vi undan efter festen sen var vi och åt lunch på musteriet och visade runt vilken fin arbetsmiljö jag har.
När jag blev sjuk för 2 år sedan visste jag inte om jag skulle få uppleva tösernas studenter, hade svårt att planera för deras fester. Mitt stora mål var att "hänga med" till dom gick ut skolan, det har jag fixat. Nu har ett inre lugn infunnit sig och jag känner mig nöjd med hur Tor-Erik och jag format och uppfostrat våra barn. Jag planerar inte långt fram utan lever i nuet och tar tillvara alla bra dagar. 
Glädjer mig för varje dag jag är cancerfri.
Förra veckan jobbade jag 5 dgr i Kivik, den nya plantskolan skulle vara klar för invigning på fredagen. Så det blev några långa och intensiva dagar, hade dessutom 2 journätter. Det blev inte så många timmar hemma förra veckan.
Helgen som gick hade vi loppis i Onslunda. Lördagen plockade vi upp grejer och på Söndagen var det försäljning. Bilder här:
Den här veckan jobbar jag 2 dgr i Kivik, i morgon ska jag köra till Spenshult för att på plats bilda mig en uppfattning om cancerrehabiliteringen dom bedriver där. Spännande!!!, har massor av frågor.
Ska boka Stockholmsresan 1-2 sept. (styrelseutbildning) och Islandsresan 7-9 sept.(bröllop)  får ta tag i det på onsdag.


lördag 2 juni 2012

De e mycke mer nu.......

Nu ska jag försöka uppdatera de senaste 14 dagarna. Jag fortsätter att jobba 2 dagar /veckan i Kivik och det känns lagom utan att ta semester från nattjobbet. I Kivik är det just nu full fokus på att få plantskolan och Hasselmuslunden klar till 15 juni.Har ledigt studentveckan men jobbar full vecka veckan därefter, i tisdags var det vansinnigt varm så jag jobbade utan kompressionstrumpan, Dumt!! Inte så illa i armen men bröstväggen, armhålan och ut på ryggen blev det sämre med eftersom vätskan "fastnade" med svullnad som följd.
Vi hade avslut på stegtävlingen i kommunen, vinnaren hade omräknat i mil gått sträckan Tomelilla - Stockholm på 14 dagar. Bra jobbat!!! Jag valde att ställa mig utanför tävlingen eftersom det blev tjafs hurvida man skulle omvandla eller inte - tjafset blev en energitjuv för mig så jag registrerade 14 steg. 1 steg/dag, det steg jag tog ur sängen varje dag, det är det som är viktigt för mig.
Studiebesöket på Spenshult blev inställt med kort varsel men det blir nog av den 19:e. Det har varit 2 tidningsartiklar som berört cancerrehabiliteringen i Skåne som jag reagerat på. Mer om det senare.
Musikakuten har genomförts av Radioactive med 26 timmars nonstop-sändning av önskemusik för  minst en tjuga. Flera företag har också skänkt pengar till projektet. Det kom in över 100 000 kr till LivslustYstad, HÄRLIGT!!! Jag var med som ambassadör för Lydiagården både fredag och lördag.
Måndag morgon hade jag tid för lymfmassage och blev då också tejpad med kinesiotejp för att kicka igång systemet igen. Måndag eftermiddag/kväll var det dags för CT av halsen, kontrast via nål. I torsdags fick jag besked via telefon ,man ser inget konstigt patologiskt. BRA!!
Hämtat mina nya rosa arbetsbyxor som invigdes i torsdags.
Styrelsemöte i bröstcancerföreningen i tisdags, ett bra och konstruktivt möte.
Igår var vi på studentfest hos Nelly och nästa fredag är det dags igen. Hej o Hå!!
I september är maken och jag bjudna på brudkaups på Island. Spännande!! men innan dess är det
Student den 8/6
Tessi till England i slutet av juni.
Bröllop 21/7
Så det är mycke nu!!!!