fredag 30 december 2011

Funderar på hur mitt 2011 blev.

Idag har jag haft mer energi än igår så det går framåt. Drog på mig kompressionsstrumpan nästan direkt jag steg upp vilket  var ganska sent 10:30, märker ju hur väl jag behöver den när jag slarvat några dagar. SKÄRPNING!!  Dammsugat och fixat med tvätt idag, dock inga lyft för det fungerar inte. Har lite ont och är stram i bröst och axelpartiet på BC-sidan. På andra sidan börjar det likna och kännas som en tutte, förutom de 3 hålen i bröstvårtans ytterkant.
I morgon är det nyårsafton, vad hände med 2011?  Blev det som jag tänkt mig?  Var ju nästan klar med den tunga delen av behandlingarna, nja halvvägs i strålningen förra nyårsafton. Det är saker jag tänker på och ska försöka få in här på bloggen men inte idag. Ska göra ett försök i morgon.

tisdag 27 december 2011

troligen brustet blodkärl & FK får bakläxa av socialstyrelsen.

Sovit lite dåligt i natt, kanhända det berodde på min långa sovmorgon. Åkte upp till Kristianstad vid 11-tiden för att gå på Rean innan besöket på CSK. Men det var så sjukt mycket folk ute så jag orkade bara inte kolla i affärerna. Gick in en vända på Claes Olsson där jag köpte en övningkörning-skylt till Trine och 4 busungar från Rädda barnen / Claes Olsson. Så var det med den mellandagsrean. Gick ner till sjukhuset och fikade, köpte en tidning med korsord i sen gick tiden fort .
Jag hade sen duschen igår blivit ännu blå/rödare än tidigare. Eftersom det "stod" vätska i BC-sidan så tömdes det ut. Det var inte sårvätska utan såg ut som blod så troligen är det ett kärl som brustit. Det har i sin tur gett upphov till det blå/röda området under ärret. Varför kärlet brustit nu vet dom inte men jag tror att  hela läkningsprocessen på BC-sidan tar längre tid, strålningen och dess långa efterverkningar är väl också en del förklaring , ev kan det vara om jag lyft något som då tydligtvis varit för tungt.
Svaret på odlingen hade kommit och det fanns ingen tillväxt av bakterier. Jag är lättad att det "bara" är ett brustet kärl och inget annat, troligtvis fortsätter det väl att bli blå/rött någon dag till innan det sätter sig. Tror det är läkt innan den andra tutten är det. Nu ska jag fortsätta med sköljningarna på den sidan och har återbesök hos doktorn den 4 januari.
Brukar läsa på hemsidan till  BRO , det finns ett rullande nyhetsarkiv och idag kunde jag läsa att socialstyrelsen gjort revideringar i 4 av de försäkringsmedicinska beslutsstöden  bl.a. Bröstcancer.
Läste det lite snabbt med det är mer förankrat i verkligheten nu. Då slipper förhoppningsvis framtida bröstcancerpatienter få en rehabiliteringsplan som förutsätter att man är tillbaka i fullt jobb innan cellgiftsbehandlingarna ens är slut. Jag  ska sticka den under näsan på min gråe handläggare. Ska kolla om det gjorts ändringar på vad som räknas som allvarlig sjukdom också.
Läs om socialstyrelsens reviderade rekommendationer i det försäkringsmedicinska beslutstödet  här:
Har tänkt ladda några dagar men sen blir det nya brev med nya infallsvinklar till våra politiker i RegionSkåne och till personerna som jobbar centralt på RCC  (RegionaltCancerCenter), kommer att ifrågasätta  en hel del grejer.

julefrid i Spjutstorp!!

Jaha då var denna julen också över,
Lillejulafton var vi hos min syster och åt ett traditionellt skånskt julbord. Fick apotekets julsenap i min paket. Julafton firade vi hemma tillsammans med "farmor" och de norska traditionerna, med surkål, ribbe, pölse och karbonader på bordet. Fick många fina och praktiska saker i mina paket.
Juldagen gick i stillhetens tecken med ganska sen frukost/lunch. På kvällen kom Manne o Mats inom en stund, dom är nere i skåne över julen.
Annandagen blev en sjusovardag för min del 12:45 kom dom och undrade hur länge jag tänkte sova. Till mitt försvar är att jag var uppe till ½ 4 för att hämta tjejerna på Tingvalla.
Nu sitter jag och laddar för tisdagens besök på CSK, har inte tagit någon penicillin i helgen men borde kanske gjort det. Nåväl, förhoppningsvis finns det svar på odlingen när jag kommer upp. Det röda området är mer eller mindre rött och idag har det växt från att ha stått stilla lör-sön. Nu har jag börjat få ont av det också på något konstigt vis. Usch jag vill inte gnälla men det är inget kul, sätter igång mitt negativa tänk också.
Det enda jag vill är att få känna mig frisk!!!   :´´´´((    

fredag 23 december 2011

GOD JUL!!!!

Det ser ut som jag får en grön jul, precis som jag önskat. Ikväll gör vi det vi tänkte göra för 1 år sedan, vi tar oss ner till Borrby  Strand och till min syster Gunilla. 
I år blir vi "bara" 25 personer, min mamma mina syskon och deras familjer, några har tyvärr lämnat återbud annars är skaran ca 45 personer. Vi har knytkalas och vi ska ha med bröd, rökt korv och frukt. 
Har överträffat mig själv idag och bakat 2 st äpplebröd med recept från Kiviks Musteri. 
Infektionen håller sig inom strecken så jag avvaktar lite längre innan ev. penicillin, men värktabletter får jag nog stoppa i mig. 

torsdag 22 december 2011

min kropp vill inte som jag vill - DET SUGER!!!!!

Nu är det 10:e dagen utan penicillin, redan i måndags (dag:7) började jag bli rödflammig på min BC-sida (hö.). Jag har legat lågt och avvaktat om det bara var tillfälligt men....nu ser det ut som jag har fått en infektion där också.
När jag var på CSK idag blev jag tappad på sårvätska som skickas på odling, - Ja, ni har hört det förut. Har markerat ytterkanterna med bläckpenna på den nya infektionen, om det blir rött utanför ska jag börja med penicillin direkt. Penicillin har jag hemma sen innan. Kanske, kanske om jag har tur kan infektionen ge med sig av sig själv, men själv tror jag inte på dom oddsen.
Men positivt är att min nya lilla tutte (vä.) börjar se ut som en tutte  även om det fortfarande är 2 stora och 1 litet hål runt bröstvårtan samt ett hålrum under som man inte ser. Väldigt lite död vävnad att klippa bort idag men det rinner fortfarande var, så det är lite begränsat vad jag kan ha på mig för kläder.
Ska på återbesök på tisdag, förhoppningsvis finns det ett svar på odlingen då.
Usch vad jag gnäller och visst vet jag att det finns dom som har det värre men.... just nu SUGER det. Det ingick inte i min plan att det skulle bli komplikationer, och om det blev det så skulle det inte hålla på så här länge......Just nu går jag nog bara på 30% av mitt vanliga jag och det är frustrerande samtidigt som jag inte orkar göra något åt det.
Jag är fortsatt sjukskriven till 31 januari 2012.

onsdag 21 december 2011

Julbesök på CSK

I morgon bitti bär det av mot Kristianstad igen, och ytterligare ett återbesök på CSK. Jag hinner nog med ett till innan året är slut. Har varit utan penicillin i 9 dagar nu och..... tja, vad ska jag säga. Det rinner fortfarande var ur såren och jag har 3 av dagarna den senaste veckan sovit till kl.12  , finns inte så mycket överskott av energi. Spolar ur sårhålorna som på sina ställen är 2½-3 cm djupa, det funkar bra och det blir rent för stunden. Är stel och stram i bägge sidorna men det blir väl så när kroppen själv ska ta hand om och kriga ut infektionen. Vi får se hur det blir med sjukskrivning efter nyår, vill varken sprida infektionen  eller bli smittad av nån elak bacill. Men det får jag diskutera med doktorn. Fick rehabiliteringsplan från F-kassan idag - planen från Kassan är fullt arbetsför 31 januari 2012 vi får se om det blir innan eller efter. Önskar er alla en GOD JUL!!

måndag 19 december 2011

Kajsa 5 år!!

Idag fyller vår "lilla bebis" 5 år. När vi hämtade henne på Polisens hundstall 14 februari 2011, hade hon varit omhändertagen och i polisens förvar sedan slutet av september 2010. Det som pga olika orsaker blev  4½  månaders förvaring gjorde Kajsa´s redan dåliga tandstatus ännu sämre. Vi betalade 500 kr till polisen och fick henne med oss hem.
Hon fick sin mun sanerad på djursjukhuset i Malmö när hon bott hos oss i 3 veckor. Då försvann de flesta av hennes tänder, hon har nog max 8 av 30 kvar. Vår del av behandlingen kostade 500 kr, resten 11 300 stod hundhjälpen för.
Det blev en Stockholms-tur i slutet av mars när jag fyllde 50, och hon fann en själs-frände i Wilson, dessa två fyrbenta familje-medlemmar i familjerna Lökken & Wallman har en sällan skådad respekt för varandra.
I början av april fick Kajsa en akut inklämning av ett navelbråck som hon hade när vi fick henne, efter samtal med hundhjälpen var det fixat en tid i Skivarp på Gamlegårds djurklinik så hon kunde bli opererad. Man gjorde även vid det sista med hennes tänder, och efter det har hon hållit sig kry.
Hon är dock inte rumsren, eller hon är det halvt om halvt. Lägger vi en tidning så är hon "klockren" på den, glömmer vi blir det på mattan.  Vi vet inte hur hon haft det innan troligen har hon fått göra på tidning, det spelar ingen roll hur många gånger vi går ut med henne hon gör så ändå.
Hon sover i vår säng, antingen huvudet på min kudde eller Tor Erik´s. En annan egenhet hon har är att hon ska gå ner ca 20 minuter efter att alla lagt sig, då snusar hon runt äter lite kulor, kollar så att skålen med den mjuka mosade maten är slut.
Hon tillbringar nästan lika mycket tid som jag framför datorn, liggande över datorn med halva kroppen. Har hänt mer än 1 gång att hon skickat meddelande på facebook. Hon har sin favoritstol när vi tittat på TV, när hon är ensam hemma ligger hon i trappan till ovanvåningen för där har hon koll på det mesta.
Från att vara väldigt skygg och "rädd för sin egen skugga" så har Kajsa växt och blivit en ganska självständig dam som vi har så mycket glädje av, GRATTIS KAJSA PÅ 5-ÅRSDAGEN!!

 Jag fick en paket med julhälsning från "Lydianerna" en godisbox.  http://www.godisboxen.se/. i posten idag, ÅHH så glad jag blir när något oväntat dyker upp.

söndag 18 december 2011

Ge många julklappar till UNICEF i år!!!

Den här bloggposten innehåller nötkräm


”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.
Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.
Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.
Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

fredag 16 december 2011

Trine 18 ÅR!!! Kassan har ringt.....

Trine vår yngsta dotter är myndig, nu gör bägge mina barn som dom vill. Vi var ju i Kristianstad i söndags på mamma-dotter mys, och hon fick de mesta av sina presenter då. Men en liten paket och frukost på sängen samt skjuts till skolan blev det. Eftersom det fanns inplanerat spelarmöte & zumbapass för töserna och Julfest på BRO för min del så firas födelsedagen fredag kväll med farmor, mormor och "gudföräldrar".
Julfesten på BRO i Kristianstad inleddes  med Luciatåg som Lisbet och jag bara såg bakdelen på eftersom vi kom sent. Det finns en person i föreningen som ALLTID har något negativt att komma med så även denna kväll, undrar om det bara är mot Lisbet och mig eller hon är så mot  alla - hon är en energitjuv i stora mått. Men de andra som var där var hur trevliga som helst och efter maten och kaffet blev det lottdragning, gick hem med en stor shoppingväska och 2 tomtar.
För någon vecka sen ringde det en dam från Försäkringskassan och jag trodde ju att hon var min nya handläggare, men igår fick jag ett samtal från ett försäkringskassenummer som jag hade sparat i mobilen och anade ugglor i mossen ......Jo, det var min väldigt "gråa" handläggare som jag hade under min långa cancer-sjukskrivning. Han undrade hur det var och när jag kunde börja jobba igen, för efter 3 månader ska det provas på hela arbetsmarknaden. Den 31 januari 2012 har det gått 3 månader, så jag har 7 veckor dit!! Jag vet ju att jag kan jobba på mitt/mina vanliga jobb bara infektionen läker ut. När gör den det?? JA, hur ska jag vet det, vet inte hur lång tid det tar med läkningen. Jag kunde kanske jobba nån annanstans?? Jo,visst jag har ju bara ett lymfödem i högerarmen så lyft fungerar inte längre. Ibland blir jag bara så irriterad på denne sävlige man, som inte verkar förstå och inte har någon empatisk förmåga alls.
Idag har jag varit en runda på apoteket och "bunkrat" omläggningsgrejer så det räcker till torsdag, under tiden har Tor Erik och Tessi städat.
Nu är det sista helgen innan jul, men jag stressar inte med julklapparna får nog bli pengar och kanske någon lott.

torsdag 15 december 2011

Julgranen på plats

Idag har granen blivit framplockad och klädd, i morgon fyller Trine 18 år, var tar tiden vägen??

tisdag 13 december 2011

Annas födelsedag idag!!

När jag åkte till Kristianstad idag tänkte jag på Lucia 2010. För 1 år sedan på Luciadagen inledde jag en etapp i min cancerbehandling "Strålningen", det var nog den lättare delen av behandlingarna. Nu efteråt förstår jag inte hur jag orkade stiga upp kl.5 varje vardagsmorgon ända fram till den 22 januari. De flesta minns väl fortfarande förra vintern, så nu ser jag fram emot en grön jul. Taxin kom 05:45,  strålningen öppnade 07:15. Så tidigt på morgonen var det sällan någon längre väntetid och ofta var jag hemma igen vid 10-tiden.
Många av dessa tidiga morgnar satt jag och pratade med Anna och hennes pojkvän J, vi önskade varandra ett bättre 2011 i julklapp.Då såg allt ljust ut för oss båda, men Anna somnade in midsommarafton. Idag är det Annas födelsedag, hon sitter nog på ett litet moln med Lussesärk, Luciakrona och käkar lussekatter, sådana här dagar är frågorna fler än svaren.
Dagens besök på CSK bestod av en "snabbkoll" av doktorn, klippning av "dökött" och spolning. Ska nu göra uppehåll med penicillinet för att undvika resistans, men märker jag att det blossar upp och blir rött igen eller jag får feber ska jag kontakta mottagningen annars är nästa återbesök planerat till torsdag nästa vecka.

måndag 12 december 2011

Sovmorgon

Tog en rejäl sovmorgon och vaknade 11:45, var förvisso uppe 07:30 och tog min medicin men somnade om igen. Förmodar att jag behövde sova ur mig.
Fick köra och köpa nytt koppel till Kajsa idag, hennes svarta finns inte nånstans, hon har kanske gått den ena vägen och buren tillbaks.
Till kväll har vi haft en mustig höstgryta med högrev, palsternacka, morötter och lök. När vi satt och åt pratade vi om "Lussevakorna" när Tor Erik och jag var unga för typ 30 år sedan och hur det är nu. Vi konstaterade att det inte är/var så vanligt med Luciafirande i Norge och att saker nog inte har ändrat sig så mycket på 30 år här i Sverige. Möjligen att det inte fanns så många "skumma piller" som stoppades i drickan på "min tid".
Morgondagen inleds med en Kristianstad-tur till  CSK, sista dagen med penicillin imorgon.  Ska kolla på ny telefon hos min mobil-operatör om det är bra väder annars orkar jag inte gå in till stan.

söndag 11 december 2011

"Matrunda", Missad konsert & Mys med yngsta dottern.

Igår blev det en matrunda på Österlen, kusinens man var nere i sommarhuset över helgen. Startade på Kiviks musteri där vi inhandlade massor av dricka, körde vidare och passerade Simrishamn, Brantevik och Skillinge utan stopp. For vidare mot Österlenkryddor vid Köpingebro och inom ett fiskrökeri innan vi styrde kosan hemåt.
Kom på att Jacob Hellman hade en av få spelningar på Babel igår, kom tyvärr på det lite sent så jag fick ingen med mig in till Malmö. Vet att Jacob & Karolina ofta är på en plats  som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Skulle varit kul att se en konsert med honom för lite större publik också, men det kommer fler chanser.
Blev lasagne och rött vin till kvällsmat istället sen tittade vi  på "så mycket bättre" , Det var Mikael Weihe´s dag, hans och Björn Afzelius är några av få artister jag lyssnat mycket på genom åren.
Idag tog jag och yngsta dottern bussen upp till Kristianstad för att shoppa, kändes skönt att åka dit utan sjukhusbesök. Hittade en jacka med 50% rabatt, blev även presenter till dottern som fyller 18 på torsdag.
Ikväll har maken och jag varit på Röda Korsets julauktion här i byn. Nu blir det lite datortid innan sängen kallar. Morgondagen är en blankt ark än så länge.
Ska maila Skåne´s alla kommuner imorgon och kolla om dom har några hälsomässor inplanerade 2012.
Planer för 2012: Naturligtvis håller vi koll på Hälso & Sjukvårdsnämndens agenda och kommer att uppvakta dom med jämna mellanrum.  Har tillsammans med Maud börjat planera för ett antal fd. patienter som varit på Lydiagården som helt ideellt kommer att vara "ambassadörer" vid olika hälsomässor runt om i Skåne. Vi kommer att dela ut information om Lydiagården och dela med oss av våra erfarenheter till besökarna. Vår vilja att göra något BRA av något DÅLIGT är en drivkraft.

fredag 9 december 2011

Vädret satte P för mina planer.

Jag tänkte åka en tur till Kristianstad idag för att "bara" gå på stan, inget besök på CSK. Men med detta busvädret så känner jag inte för det, jag stannar kanske kvar en stund på tisdag när jag ändå ska på återbesök.
 Igår skrev jag ansökan om högkostnadsskydd på sjukresorna, det har hittills blivit 10 vändor till Kristianstad sen 15:e september. så dom 1980 kronorna är passerade för länge sedan.
Fungerar väl sådär med att hålla rent såret, positivt är att det rinner mindre var ur det nu så det börjar väl ge med sig.
Tvättberget är borta, nu ska kläderna bara upp och in i skåpen igen.

onsdag 7 december 2011

Igår började jag beta av tvättberget tror jag är klar någon gång i morgon. Sen blir det väl till att ta ett tag i julstädningen, eller "tja" plocka undan det värsta och ta fram lite pynt.
Har spolat sårhålan själv idag,  nu har jag 3 lite större hål och 1 litet.
Alla har förbindelse med varandra och även om det klipptes bort en hel del gojja igår så är det gult & fult idag. Men tror nog att det fungerar att hålla det öppet till nästa besök på tisdag. Är ärligt talat lite mer orolig för att hålla upp med penicillinet från tisdag, men där är ju några dagar tills dess. Ska försöka lägga in en bild, det är inget vackert, men men.....
Skånskan  TV4 nyheterna 2:47 in i inslaget.  Sydnytt    intervju

Lydiagården stämmer Region Skåne på 11 miljoner | Malmö Fria

Lydiagården stämmer Region Skåne på 11 miljoner | Malmö Fria

Cancerpatienter slåss för rehabilitering | Malmö Fria

Cancerpatienter slåss för rehabilitering | Malmö Fria

tisdag 6 december 2011

Det ljusnar fast vi går mot mörkare tider.

Tidigt uppe idag, åkte med K som också skulle upp till CSK. Efter ca 1 mil smällde det till i bakdäcket och punkteringen var ett faktum. Turligt nog kände vi folk i byn där vi fick punktering och lånade en bil så resan mot Kristianstad kunde gå vidare.
När jag kom till "kassan" kände" damen bakom disken igen mig från TV,   ;) . Uppe på mottagningen klipptes en hel del "dökött"  bort, nu hoppas vi att jag själv kan hålla det rent innan nästa besök som är planerat till tisdag 13:e om det inte jäklas innan dess. Nya bud om penicillinet ska hålla på 1 vecka till för att sen avsluta.  Min SSK trodde att det nog kommer att ta några månader innan det är läkt ut ordentligt, muntert!!!!
Efter våra besök på CSK åkte vi hemåt och eftersom vi båda hade ärende i Tomelilla så avslutade vi med en fika på Bullen & Bönan .
Det kom listor både igår och idag, jag avvaktar veckan ut, sen skickar jag dem för komplettering till Region Skåne.
Känns så skönt att våra listor och arbetet i facebookgruppen haft sådant genomslag att både tidningar, Radio & TV intresserat sig. Nu kommer jag att flytta lite av fokus från politikerna och rikta in mig på RCC Syd (Regionalt CancerCentrum Syd).http://www.skane.se/sv/Webbplatser/Regionalt-Cancercentrum/ och  deras rehabiliterings-spindlar men politikerna slipper inte mig än. Lydiagården har fått positiva signaler från både stiftelser och fonder som kommer att finansiera en del av rehabiliteringsveckorna, men vi vill att skåningarna ska kunna åka till Lydiagården på vårdavtal.                                                                            

måndag 5 december 2011

TV -debut

Efter cancern utsätter jag mig själv för det ena stolleprovet efter det andra så länge det är för en god sak, idag hamnade jag i  Sydnytt i samband med att vi lämnade över våra protestlistor. Vi landade på 7500 namn och 2100 medlemmar på facebooksidan, förhoppningsvis gör det skillnad. Även om listorna nu är inlämnade kommer vi att fortsätta med olika aktiviteter och arrangemang där vi kan tala väl om Lydiagården.
Det blev en välbehövlig tupplur på soffan i eftermiddag.
Till kvällsmat gjorde jag en smarrig potatis och morotsoppa som vi fick när jag var på Lydiagården, den är bara så supergod.
Ska på återbesök i morgon, har en hel dökött som behöver klippas bort. Tror den andra sidan behöver tömmas men det får vi se i morgon.
medicinerar med värktabletter x 4, känner mig piggare när jag gör så, onödigt att gå och ha ont.

söndag 4 december 2011

I morgon smäller det.

Idag har jag varit på julmarknad i Onslunda, hade ingen speciell arbetsuppgift utan minglade runt och samlade underskrifter för Lydiagården. 140 namn fick jag ihop idag, Klockan 9 i morgon bitti ska vi träffa politikerna från  Region Skåne, hälso & sjukvårdsnämnden på "Dockan" i Malmö.  Vi ska lämna över namnlistorna och ännu en gång be de styrande att tänka om och göra rätt. Sydnytt har lovar komma och filma vid överlämnandet, vi har i vilket fall uppmärksammat cancerrehabiliteringen och fler innevånare i Skåne vet att man har rätt till rehabilitering efter en cancerdiagnos. Men vi ger oss inte och fler aktiviteter planeras.
Min tutte är lite mindre öm, jag har för 1:a gången sen operationen kunnat ligga på vänster sida och sova. "Dököttet" trycks ut ur hålen som nu är 6 eller 7 till antalet, ikväll fick jag loss en "kaka" stor som en tesked, nice!!   Behöver ta värktabletter var 4:e timme så det blir några stycken på en dag. Ska träffa doktorn igen på tisdag, får skjuts upp av en bröstsyster som ska ta bort sin port-a-cath..

lördag 3 december 2011

Seg......

Sovmorgon till 10. körde upp till Onslunda där det var full aktivitet med förberedelser inför Julmarknaden i morgon. Kollade de yngre grabbarna lite så föräldrarna kunde jobba ostört,  för jag kan inte göra så mycket annat just nu. Var jättetrött efter 3 timmar och har sovit en stund i eftermiddag. Har själv spolat såret idag, funkade väl ok. Mer "dökött" men det får vänta till tisdag, där går gränsen.
Kajsa har fått sina klor klippta idag, samt putsat pälsen på tassar och ben. vår granne som också har papillon hjälper oss med det.
i morgon är det Julmarknad, Tor Erik ska hjälpa till med serveringen, Trine sälja korv & sill. Själv ska jag inte göra så mycket.

fredag 2 december 2011

"DÖKÖTT" är inte övervikt. Det är död vävnad.

Jag har tidigare tänkt på överflöds-kilo när man pratar om "dött kött", men nu har det fått en annan innebörd.
Idag har dom klippt bort en del död vävnad =  dökött så hålet börja bli ganska stort. När nu "proppen" med "dököttet" är borta blir det bättre avrinning. Bandaget jag har på ser ut som en mindre barnblöja 15 x 25 cm. Ja,  ni fattar själv.....
Infektionen är en av de värsta doktorn sett efter en bröstoperation, och så fick jag den. Har bestämt mig för att inte börja älta "varför jag skulle drabbas" som om inte cancern hade räckt. Nu är det som det är och jag får  ställa in mig på att det tar tid innan det är okej igen.
Har med mig en hel kasse med grejer för att klara helgen och måndag.

torsdag 1 december 2011

Fina blommor vid dörren

Skippade vårdcentralen idag, tvättade själv och bandagerade. Det är verkligen inget vackert och varet rinner ut från 4 eller 5 hål, urgh!!! Seg och stel i armarna när immunförsvaret jobbar övertid.
Var inne på "Ystan" och intervjuades om listorna och syftet med dem, artikeln kommer fredag eller lördag.
Körde till Ystad och köpte månadskort på skånetrafiken, Tomelilla - Kristianstad 6 zoner, 690 kr. Det lär ju bli ett antal resor fram och tillbaka i december.
Intog soffan och ryggläge i någon timme innan jag satte igång och skannade in resterande listor och samlade dem på USB-minnet. Under tiden jag sov hade det kommit ett blomsterbud, Tack Eva för dom fina blommorna. Precis vad jag behövde. :)
Det  blir busstur i morgon igen , ska vara uppe vid 11-tiden så jag åker nog vid 9:30. har tuggat i mig 120 penicillinpiller sen 2011-11-11, fortsätter med 200 till.
har börjat få ont nu ikväll så det blir nog lite värkpiller och god natt!!















.