fredag 30 september 2011

Det tog nästan ett helt år och få vatten och avlopp inkopplat.

Blev lite lätt städning i förmiddags sen åkte jag till Lydiagården och hämtade K, hon och de andra kvinnorna som varit där den här veckan såg så nöjda och avslappade ut. Hoppas dom är peppade att hjälpa till med kampen för Lydiagården.
Jag är "hustomte" i min kusins sommarhus. I oktober förra året, alltså 2010 började kommunen gräva för kommunalt vatten och avlopp. Idag blev jag ARG!!! Nu idag tvingade jag ut killarna från vattenverket ut till fastigheten kl.15:45 och idag kl.16:30 efter 1 års klöddande rinner det kommunalt vatten i kranarna.Hade jag haft VA-ingenjören där hade jag nog strypt honom.  Det har varit nästan samma klödd med det kommunala avloppet, Den danske firman som fick uppdraget av kommunen lär inte få fler uppdrag här.
Jag skulle kunna skriva en bok om alla turer fram och tillbaka, det ena osannolika efter det andra har hänt.
Så nu kan man både duscha och skita i Hedeberga, HALLEJULJA!!!
Nu sitter jag och tar det lugnt innan det är dags för nattjobb i helgen.

torsdag 29 september 2011

Besök på Lydiagården idag.

I morse var jag på medarbetarsamtal hos min chef, det gick bra. Vi har en bra relation och hon har jobbat mycket med vårt arbetslag, skönt med en chef som lyssnar.  Men min närmaste chef är mer ledare än chef, så är det väl inte riktigt högre upp.
För några år sen var jag på en föreläsning med Tommy Söderberg fd. förbundskapten i Fotboll Herrar.
Han frågade oss om vi visste skillnaden mellan en ledare och en chef??
- En chef måste man följa, -En ledare vill man följa.



Efter lunch körde jag till Lydiagården med äpplen och för att träffa Maud och de andra i personalen. Det blev ett kärt återseende. Det är bröstcancervecka där nu och tjejerna var på väg till bassängen.
Katten Bailey låg på sin vanliga plats vid terassdörren, dock utanför eftersom han tydligen tagit sig lite väl stora friheter i matsalen.
Vi fortsätter vår kamp för Lydiagården och flera av tjejerna jag träffade idag sa att dom svävade på moln.
Lydiagården kommer att kunna fylla sin kvot på 260 patienter för 2011 med råge, men det gör nog inte Spenshult.
Imorgon ska jag köra och hämta en av mina vänner, K som varit på Lydiagården den här veckan, vi träffades bara som hastigast idag.

onsdag 28 september 2011

Utflykt imorgon till LYDIAGÅRDEN

Idag har jag sålt äpple hela dagen, och av de 500-600 kunderna varav de flesta hade uppnått pensionsåldern så var det 1 herre som var otrevlig. Och nu ikväll är det den där sure gubben som hänger kvar i minnet, varför är det så??
Har fått en present av en av mina döttrar ett  Lindex  rosa band
det passar utmärkt.

Jag har jobbat lite för mycket nu enl. min chef och det är nog bra att jag vilar upp mig lite så då blir det utflykt istället.
I morgon eftermiddag ska jag köra till Lydiagården och hälsa på, tar med mig en mix av äpple och päron.



Ingrid Marie

Röd Aroma

Rubinola

Clara Frijs


tisdag 27 september 2011

Min lediga dag

Min lediga dag gick jag i pyjamas till lunch och sov lite i soffan mellan varven, 
ett kort besök på rehab i Tomelilla för tidsbeställning för mätning till nya kompressionsstrumpor.
Köpte 6 st av Cancerfondens Rosa Band. Gör du det också!!!


Köp ett rosa band!Cancerfondens rosa band kostar 25 kronor, varav 23 kronor går till kampen mot bröstcancer.*



Hela familjen åkte till Ingelsta kalkon för att äta i restaurangen.
Lite mer sömn i soffan och sen körde jag och tittade på match i Hammenhög.

måndag 26 september 2011

Rosa Bandet- grejer som jag köpt







 Om du vill stödja Bröstcancer föreningarnas riksorganisation så kan du köpa grejerna här och rulla ner på sidan.

Nödbroms, Högriskskydd & operation

Jag hade tänkt dra på i ullstrumporna hela veckan, men mina kollegor på musteriet har dragit i nödbromsen till mig, nu ska jag vara ledig tisdag och torsdag denna veckan. Jag är så glad att det finns människor runt mig som bromsar mig. På något konstigt vis känns det som jag dels vill ta igen det förlorade året 2010 och dels att jag vill passa på att jobba så länge jag kan.......man vet ju inte när skiten kommer tillbaka, ......om den kommer tillbaka. Så länge jag kan jobba 100% + lite till så känner jag mig frisk, fast det det är kanske inte så sunt i långa loppet.
Idag fick jag positivt besked från Försäkringskassan om högriskskyddet, det innebär att jag slipper karensdagen, mina arbetsgivare slipper betala sjuklön till mig. Jag får ersättning från Försäkringskassan från dag 1.jag har detta skydd till 31/8 2012 sen måste jag söka om igen.
Har även fått besked om min förestående operation av mitt "friska" bröst, det blir den måndagen 31 oktober.
Efter den kan jag nog sätta punkt för min cancerresa, längre än så vill jag inte resa. Någon rekonstruktion av mitt "dåliga" bröst är inte aktuellt.

lördag 24 september 2011

Intensivt och mycket jobb förra veckan, denna här och nästa vecka.

Då är dagen här som vi förberett oss på de senaste veckorna.Det innebär att jag i stort sett jobbar heltid i Kivik + att jag jobbar helgerna på mitt LSS-jobb. Nu blev det 2 nätter mitt-i-veckan  som gick också eftersom det är infört ett "semesterstopp" i kommunen, annars hade jag tänkt ta semester dom nätterna. Alla besöksmålen ska vara fina, äpplena plockade så det finns till försäljning. Vi har haft 12-15 olika äppelsorter och 4 olika päronsorter till försäljning, ett populärt inslag är att vi klyftar upp frukten för provsmakning. Vi sålde slut på flera sorter idag men hoppas på ny leverans i morgonbitti., söndagen brukar inte vara fullt så intensiv som lördagen. Nästa vecka blir det en del ekologisk frukt som ska plockas eftersom musteriet ska lansera en ny ekologisk must i höst. Sen lugnar det nog ner sig och innan man vet ordet av är vintern här brrrr.
 
Så här ser årets äppeltavla ut, den kallas Äppelriket.

fredag 23 september 2011

hinner inte riktigt med.....

Hinner inte uppdatera bloggen, det är jobb, jobb, jobb.  Äppelmarknad i helgen återkommer söndag eller måndag.

tisdag 20 september 2011

Hälsodeklaration?? nja.......

 Idag kom det 4 listor med 100 namn i posten. Me like!!
För en tid sedan skickade jag in en hälsodeklaration till ett företag som handhar en del av mina pensionspengar. FORA.  Eftersom jag ville ändra förmånstagare när jag såg att kollektivet stod som förmånstagare och inte den närmaste familjen, det är den delen av min inkomst som jag har på X:a- jobbet. Så jag ansökte om familjeskydd och återbetalningsskydd för inbetalda pensionspremier.
Innan jag blev sjuk trodde jag att jag nog skulle bli 100 år, det tror jag inte längre.... nåväl igår fick jag besked att jag beviljas återbetalningsskydd för framtida pensionspremier.
Och att min ansökan om familjeskydd och återbetalningsskydd för inbetalda pensionspremier avslås eftersom jag inte uppfyller hälsokraven.
Underlaget för beslutet har varit uppgiften om bröstcancer.
Tyvärr tror jag inte detta är sista gången jag får avslag på ansökningar där man ska bifoga en hälsodeklaration.
Cancer sucks!!!!!!!!!!!!!

måndag 19 september 2011

Sov Gott fina goa Karin H

Igår förlorade en av tjejerna jag haft kontakt med på forumet "cancertjejer" kampen, vi träffades irl i Torekov i våras. På träffen i Höör i somras kunde hon inte vara med, CANCER SUCKS!!  Tror nog att Karin är på min äng och gör Anna sällskap.
Vår vård & omsorgschef har infört "semesterstopp" för nya semesterdagar, redan beviljad semester kan hon inte göra nåt åt. så jag kommer fortfarande att vara ledig mina måndag och tisdagsnätter. Men det blir värre om jag vill vara ledig nån onsdag/torsdag, samtidigt tror jag det finns nån regel som säger att man inte får spara för många dagar av årets semester. moment 22 !!!
Nu putsas det och fejjas lite överallt vid musteriet, allt ska vara fint till helgen när det är Äppelmarknad.

söndag 18 september 2011

fredag 16 september 2011

japaner, japaner , japaner eller möjligen kineser

Strax efter lunch skulle vi rodda så att det fanns äpple till försäljning i helgen. När vi kom upp till stället med alla äpple och päronlådor så vimlade det av japaner / kineser. Dom gick loss i våra lådor och fyllde påsarna med både äpple och päron samtidigt som dom mumsade så det töt äpple ur öronen på dom. Misstänker att dom såg det som ett exotiskt inslag och jag är tveksam om dom gick till äpplets hus och betalade.
Nu i helgen finns det möjlighet att prova på att plocka äpple i plockmage ute i odlingen. Det finns 6 sorters äpple och 3 sorters päron till försäljning vid musteriet denna helgen.
Under morgondagen ska vi ta undan golvet vid svärmors husvagn och på söndag kör hon in den på vinterförvaring.
Är ledig i natt men ska jobba lördag & söndag - nätterna. Sen blir det mest troligt full vecka i Kivik igen - det är ju äppelmarknad nästa helg och då ska jag sälja äpple.

torsdag 15 september 2011

Försäkringskassan och deras intyg. Byråkrat-Sverige!!!!

Mitt liv just nu är mycket jobba. äta, sova. Men jag trivs med det, tycker om att vara igång rejält efter så lång frånvaro.
Fick läkarintyget från CSK idag, så nu skickar jag det vidare till Försäkringskassan och hoppas på att jag blir beviljad högriskskydd. Då slipper jag karensdagen och min arbetsgivare slipper betala ut sjuklön till mig, får sjukpenning från F-kassan från dag 1.
Fick avslag på min ansökan om sjukpenning enligt normalnivån, så tydligen tycker min handläggare inte att jag varit allvarligt sjuk. Helt ärligt kan han ta sig nånstans!! Har två månader på mig att överklaga beslutet så det gör jag kanske.

onsdag 14 september 2011

Det heter i Kivik , inte på Kivik - Skärpning!!!

Nu är det snart äppelmarknad i Kivik. För det heter i Kivik och inte Kivik. Tyvärr tror nog många av våra besökare från huvudstaden att det heter . jag har haft diskussionen många gånger. Man går marknaden i Kivik , gör ett besök musteriet i Kivik etc.  För man säger ju inte att man går slottet Stockholm, så snälla ni skärpning!!
Har plockat nästan 250 olika sorters äpple idag, odlingen på Balsgård är riktigt fin det var första gången jag var där. Hade nog alla sorters väder idag både regn, blåst och sol. Imorgon ska påsarna med äpple organiseras i bokstavsordning sen blir det kylen innan dom ska läggas ut i kulturodlingen lagom till äpplemarknaden. Det känns att det är höst, mössan åkte på redan i förra veckan och nu är det dags för underställ också.
De dagar det regnar är man riktigt inpackad i regnställ upptill och gummistövlar nertill, behöver jag berätta att det är skönt att hoppa in i duschen när man kommer hem och sen bara slappa i soffan sådana dagar.

tisdag 13 september 2011

Positiva besked

Har varit på CSK idag för att kolla upp min knöl, var först på bröstmottagningen och blev undersökt. Fick sen en remiss till ultraljud på mammografi-mottagningen. Det är "bara" en körtel som spökar troligtvis tas den bort när jag opereras senare i höst/vinter. Det satt flera kvinnor och en man i väntrummet alla hade något nervöst skräckfyllt i blicken, jag hann tänka en del när jag satt där och väntade - iscch, men denna gången fick jag positiva besked. Nu vet jag det och kan lägga det åt sidan och koncentrera mig på annat.
Som att fortsätta att försöka påverka politikerna i Regionen så att det skrivs ett nytt avtal med Lydiagården.
Har godkänt texten och bilden som ska användas i Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Hoppas nu att svenska folket bidrar med riktigt mycket pengar till cancerforskningen.
Klockan 7 imorgon åker jag med C och O till Balsgård för att hämta äpple inför utställningen på äppelmarknaden.

måndag 12 september 2011

det är inte bara till att stiga upp på morgonen

Nä det är sannerligen inte bara till att stiga upp - man måste vakna också. Körde hemifrån med en hyfsad bra matlåda idag, men jag glömde min plockmage, mitt regnställ och mina gympaskor.
Jag valde att plocka Rosenkvitten idag, för även om det är mycket krypande bland buskarna så är det inte så tungt som att plocka äpplena. Plockmagen som var kvar hemma har ju lite specialanpassning med bolstring på min högersida.
Det blev ungefär 360 kg plockat idag, eventuellt ska resten av imorgon, skulle tro att det är ungefär lika mycket.
Strax innan kafferasten körde jag ner och plockade äpple med grabbarna, det funkade men naturligtvis är det ju bättre när jag har mina egna grejer.
I morgon blir det bara jobb halva dagen, ska till Kristianstad på kontroll på eftermiddagen.
Det 1:a brevet med ifylld protestlista kom med posten idag, ser fram emot fler.

lördag 10 september 2011

Det går som en dans....

Tor Erik och jag passade på att äta ute i torsdagskväll, det blev pizza för min del.  I den här härliga miljön har jag förmånen att arbeta, och även de dagar det är regnigt och kallt så är det så otroligt vackert. Igår när vi började plocka var äpplen fortfarande våta efter regnet och stora vattendroppar låg kvar på äpplen samtidigt som solen värmde och torkade dem. Magiskt!!  Gjorde klart lite smålådor inför äppelmarknaden innan jag började plocka med resten av plockgänget som dessa dagar bestått av 3 unga killar, o G & O förståss. På måndag ansluter E som varit ute och rest. Jag har varit lite mör i kroppen på kvällarna, det är trots allt väldigt många kilo man plockar totalt på en dag. Har nog skrivit det innan men 3 bingar per plockare och dag är nog ganska normalt, varje binge innerhåller ca 350 kg äpple när den är full. så det blir drygt 1 ton/dag.
Har haft semester på LSS- jobbet denna veckan eftersom det blev full arbetsvecka i Kivik, vill trots att jag tycker om att jobba ha lite balans i det hela.
 Har fått en del mail-svar från regionpolitiker och det är i stort sett dom som håller med om vansinnet att inte förlänga avtalet med Lydiagården som svarat. Dom andra skäms väl får man hoppas. Vi är snart 1600 medlemmar på sidan och protesterna fortsätter att strömma in. Jag vill så gärna att andra cancerdrabbade ska kunna få samma möjlighet som jag fick genom att komma på en rehabilitering på Lydiagården.
Namnlistorna kommer att läggas ut i Tomelilla nu i veckan, om du vill ha en hittar du den den på facebooksidan CANCERREHABILITERING I SKÅNE TACK!!!  annars skickar du ett mail till mig,  carin_lokken@hotmail.com  så mailar jag över en lista. Min postlåda är stor så jag har plats till många listor.
Våra töser kom hem inatt, landade på Kastrup 00.15 och vid ½ 3 var dom hemma igen, Jag kollade med en kompis till dem om han ville hämta dem i Malmö eftersom risken att jag skulle somna vid ratten vid den tiden var överhängande. Dom har fått ta det lugnt idag, och dom är SÅ nöjda med sin resa.  På båtluffningen såg dom t.o.m  delfiner.
 Idag har jag träffat systrarna M&M, de är båda gamla arbetskamrater sen tiden på Simrishamnshemmet och Gärsnäs. De berättade om ett nytt häslokost preparat som lär innerhålla massvis av antioxidanter. Jag beställde en omgång, är tveksam till blåbärs shotén som innehåller grapfrukts kärnextrakt, men Tor Erik kan prova den. Det är dags för svärmor att avsluta säsongen på campingen och Tor Erik har varit nere både idag och tidigare i veckan och hämtat grejer. 
Det blir nog till att tvätta imorgon och troligtvis en fotbollsmatch kl 17 i Sjöbo. 












onsdag 7 september 2011

Segt att jobba ute i regnet idag

Vi har haft kontakt med tjejerna ett par gånger och dom verkar ha det riktigt kul. Det lär bli ett minne för livet för dom, är så glad att dom har det bra.
I söndags kväll ringde en av politikerna som jag mailat till upp mig, han hade sin syn på det hela och jag min.
Hur ska man som patient kunna begära på remiss till rehabilitering och man inte blir informerad om möjligheten.
Jag har startat en namninsamling på facebooksidan och hoppas naturligtvis att många skriver på så vi kan ha . CANCERREHABILITERING I SKÅNE !!   man kan skriva ut en lista och lägga i sin lokala butik eller samla namn på annat sätt. Listan skickas sedan till mig så sammanställer jag den.
Var på medlemsmöte i Kristianstad igår BRO, föreläsning i "Tankens kraft"  efteråt blev det kaffe och lottdragning. Jag vann 2p strumpor och 3 mackor, på 10 lotter. (mackorna var bonusvinster)
Igår var det lagom väder att jobba utomhus i, men idag vaknade jag med huvudvärk det är längesedan sist och  det  har småregnat hela da´n kändes som tiden stod still fram till lunch,  men efter lunchen och lite höjning av blodsockret så gick det igen. Caroline tog några bilder på mig bland äpplena igår. Hoppas något blev hyfsat så jag kan skicka dem vidare till min beställare.
I morgon börjar plockningen på musteriet, det är vått ute i odlingen men med regnställ  och gummistövlar ska det nog funka. Ska ta med mig alla mina kompressionsstrumpor så att jag har torra sådana att byta med hela tiden. Det blir Röd Gravensteiner och ev James Grive som vi startar med  imorgon.

söndag 4 september 2011

stilla och tyst

Det är så stilla och tyst här hemma nu när tjejerna är iväg. Det är en försmak på hur det blir sen, tiden går fort. Dom ringde hem igår och berättade väldigt målande om den 5-7 cm stora kackerlackan som dom hittade under locket på toastolen. Vädret var bra, rummen fina och båtutflykt på måndag bokad, tydligen var det nån strandtur på onsdag också.
Här hemma har helgen bestått mest av brevskrivande och friidrotts-tittande, och natt-jobb 21-08.

fredag 2 september 2011

Nu har töserna flugit sin kos till KOS.

Barnen börjar bli stora, idag har dom åkt på 1 v. charter till KOS tillsammans med 3 väninnor. Avresan är från Kastrup, Köpenhamn kl 16.  Med de nya pågatågen är man på flygplatsen på 1 timme och 19 minuter, och då bor vi  ute på landet men har ändå så nära. Så vi kan väl kalla oss Köpenhamnare.
Det kommer att bli tomt och konstigt under den kommande veckan men det är så det är.
Barnen har man till låns.
Redan nu är det märkligt tyst i huset.
Har tjatat om mina pinkepiller innan, nu tar jag en pilla varje morgon. Förutom att jag är mindre svullen i händer och fötter på eftermiddagarna och kvällarna (sen fylls det ju på på natten och jag får inte på och av ringarna på morgonen) så sover jag bättre. Slipper "ta i trä" att vakna sjöblöt mer än en gång/natt. Det i sin tur gör att jag har mer energi till dagarna.

torsdag 1 september 2011

Är inte 20 års erfarenhet värt något


Artikeln om Lydiagården finns att läsa i dagens Ystad Allehanda.
Eftersom det är en lokaltidning  vill tidningen ha någon lokalt som har anknytning till
artikelns innehåll.
Och då blev det jag. Det är för en god sak.
Dagens Ystad Allehanda   

Måste också lägga in
UNG CANCER