torsdag 30 juni 2011

jobb, rehabträning, jobb, trädgårdsarbete, jobb

Jaha då har jag jobbat den ena av mina två nätter denna veckan. Tyckte i morse att min arm såg "ganska" normal ut och inte speciellt svullen. Men....... när jag skulle ta på strumpan efter morgonbestyren på jobbet så kunde jag inte dra på den.....amen HALLÅ!!!  det har inte hänt någon gång innan. Jag väntade till dagpersonalen kom och fick hjälp men det var inte helt lätt inte....så var det med den svullnaden, jag ser tydligen sämre också.Tur man jobbar med personliga assistenter, dom är vana att rycka in när det behövs.
Körde vidare till Rehabhuset och tränade i ca: 1 timme, kändes bra, tycker jag  var mindre stel i arm och bröstkorg.
Nu väntar några timmars arbetsträning i Kivik, vi ska rulla ut 250 kvm färdig gräsmatta idag.
Folk tycker jag ska vara nöjd om jag kommer tillbaka i jobb till 100% . Saken är ju den att mars-okt. har jag jobbat nästan 150% de senaste 3 åren, så jag är inte själv nöjd med 100%.
Efter Kiviksturen ska jag skicka familjen tvärs över vägen på fotboll, själv tänker jag hacka och kratta i min egen trädgård.
Kl 21 är det dags för ytterligare en natt arbete. Om jag sover ?? Ja, det gör jag på jobbet. Har en jourtjänst inom LSS.

tisdag 28 juni 2011

Nu går jag vidare.....

Nu lämnar jag Anna på min äng, hon har det bra där.
Själv har jag varit i Kivik och rensat ogräs. Det var betydligt behagligare att jobba under morgontimmarna och fram till lunch.
Vår Audi skulle besiktigas idag - blankt papper, skulle bara fattas annat, repererad för 9000 i början på månaden.
Efter det en övningkörningstur till Simrishamn, och nu blir det en öl och slappande ikväll.
Morgondagen är oplanerad men tror att det blir Rehab-träning på morgonen och ev. lite övningkörning på eftermiddagen, vi ska hinna med ett besök hos svärmor också. Hon ska passa Kajsa när vi är i Norge det kommer säkert att gå jättebra.

Anna finns på min äng.

Skrev i mars om min äng, den speglar min cancerresa. Har bilden och visualiserar ängen när det är jobbigt. 
Varje gång jag tänker på Anna så finns hon på min sommaräng. I en vit klänning och blommor i håret. Det är en bra bild. 
Jag ser en sommaräng, en äng som blommar, där kossorna går och betar och där barnen springer omkring barfota.
Men nåt händer och ängen mår inte bra , blommorna vill inte gro och blomstra, kossorna byter till en annan äng och barnen kommer inte till min äng.
Sommaren tar slut, hösten kommer och ängen är riktigt brun och grå.Ibland tror jag att ängen kommer att dö.
Så kommer vintern, ett vitt täcke döljer ängen och jag vet inte riktigt hur den mår.
Våren kommer och min äng är full av mullvadshögar och vildsvinen har också roat sig där. Jag ser inte ängen för alla högarna och vissa ter sig som berg för mig.
Jag inser att jag behöver hjälp för att få ängen att blomstra igen. hjälp att få bort bergen som vildsvinen bökat upp, och mullvadshögarna jämnas gemensamt till så gräset kan gro igen. Grunden är lagd, nu behöver ängen torka upp lite, kanske ska jag klippa gräset och plantera in lite blommor och äppelträd men jag känner att min äng kommer att blomstra igen, vem vet kanske kommer kossorna tillbaka. Barnen kommer säkert att skrattande springa barfota på min äng.

Jag ser Anna på min äng, hon har blommor i sitt hår. 

måndag 27 juni 2011

bland ogräset igen.

Idag har jag varit i Kivik och arbetstränat. Den nya parkeringen är inramad av Avenbokshäckar och där växer ogräs.Liksom det gör på många andra ställe på kiviks musteri.  Jag stannade i 3 timmar och tycker att det gick bra, men det var vansinnigt varmt i solen, eftersom jag ska akta mig för solen så hade jag en långärmad svart tröja på för att täcka de strålade partierna. Så imorgon startar jag tidigt innan solen står som högst på himmelen.Ser fram emot en ny dag bland ogräset, där kan tankarna flöda fritt.

söndag 26 juni 2011

Svart och Vitt.

Har  varit trött de senaste dagarna, min egen glädje över att just nu vara cancerfri hann inte riktigt sjunka in förrän jag fick ett sorgligt besked.
 A som bara var hälften så gammal som jag fick ge upp kampen mot cancermonsterna på midsommarafton. Varför??  man får perspektiv på livet när så unga människor dör. Varför skulle hon dö och jag klara mig?  Vet att det är vansinnigt att tänka så men........Känner på något konstigt vis skuld att jag som trots allt varit med om en hel del får leva vidare. Naturligtvis kommer ju rädslan om återfall tillbaka med full kraft och slår undan benen på mej.  Tankarna om livet och döden är starkare hos mig i samband med storhelger kan det vara för de helgerna ofta firat lite speciellt?
Nu försöker jag samla positiv energi igen för att ta mig upp för backen så jag kan se solen och glädjas över att jag går här, att jag kan krama min familj varje dag. att jag mår ganska bra. Att jag kan jobba, träffa mina vänner och njuta av livet.
Ska åka till Ystad senare idag för att träffa två vänner, vi ska ut och äta en god bit mat och prata gamla minnen.
Sen laddar jag för barndop i Norge nästa helg.

lördag 25 juni 2011

Försöker förstå meningen med cancer.

- Men det är omöljigt. Jävla sjukdom.
Först tror man att det man aldrig kommer att få det.
Sen när man fått det tror man aldrig att man blir frisk.
Just nu är jag cancerfri - hur länge får jag vara det??
Tänder ett ljus för A. Hon förlorade kampen igår.

torsdag 23 juni 2011

Glad igår, men ledsen ikväll.

Igår var en bra dag för mig, jag fick positiva besked och kan blicka framåt igen. Kvällen har jag tillbringat med 2 nära vänner som jag inte träffar så ofta men 1 gång varje sommar försöker vi göra något ihop. Åt och drack gott på en liten restaurang i Kivik. ser fram emot nästa träff redan.
När jag kom hem fick jag ett telefonsamtal som gjorde mig så ledsen och bedrövad. En ung kvinna i min närhet som borde ha 50-60 år kvar att leva kommer inte att få göra det..............................................
Är kluven i mina känslor , visst är jag glad och tacksam för att jag är cancerfri.....just nu, men Varför tar den här jävla sjukdomen livet av 25-åringar?? Varför??  


onsdag 22 juni 2011

Fick bra besked idag

Då var dagen här som jag gått och oroat mig för så länge. Tog bussen upp till Kristianstad på förmiddagen. gick och kollade i lite butiker innan jag gick den korta promenaden till CSK. Fikade och läste tidningen innan jag gick in på mottagningen.
Det kom in kvinnor och satte sig i väntrummet med nåt skrämt i blicken, precis som jag troligen gjorde för lite mer än 1 år sedan. Några hade sällskap men de flesta kom ensamma. Jag är en person som helst tar 1:a smällen ensam, så jag genomförde de flesta steg i min cancerbehandling ensam. Stöttningen fanns där hela tiden när jag behövde den och det visste jag. Men jag tyckte det var så skönt att ha en stund med mig själv och slippa vara social med den som ev. skulle varit med mig på behandlingarna det var jobbigt nog ändå.
Jag hade förberett mig inför dagens besök och skrivit ner sånt jag ville ha svar på. Bättre så eftersom jag är så glömsk. För att göra en lång historia kort så ser det riktigt bra ut just nu, framtiden kan man inte sia om. Jag har fått alla de behandlingar som står till buds för att bekämpa sjukdomen och de krämpor jag har nu är priset jag fått betala för att bli av med cancern.
UPPFÖLJNING: Vid ev. infektioner i armen är det husläkaren som gäller, framöver kan jag vid behov ringa bröstmottagningen, ex. när recepten ska förnyas och om jag känner någon knuta ringer jag direkt dit. Det är inte fler läkarbesök och kontroller planerat, det är nya riktlinjer sen mars 2011. och om man istället kan minska väntetiden för de som är nydiagnostiserade kan jag väl godkänna det. Det har dessutom visat sig att väldigt få återfall upptäcks i samband med "kontrollbesök" hos bröstläkaren, de flesta återfallen upptäcks av kvinnan själv som då kontaktar mottagningen.
Det blir mammografi om 1½ år -svar i posten i bästa fall.
Men jag är inte klar på bröstmottagningen än. Det blir en ny operation. Doktorn jag har är plastikkirurg och är den som gör rekonstruktionerna på CSK. Det vill jag inte ha men jag kommer att få gjort en bröstreduktion på det kvarvarande bröstet med ca. 50%. Det är i sig en bröstcancerförebyggande operation, samtidigt kommer ärret på mastektomin att snyggas till. Så jag kommer fortfarande att vara en-bröstad efter operationen eftersom jag inte vill ha nån rekonstruktion.
Nu ska jag njuta av att jag är frisk och ta hand om mig själv efter bästa förmåga. Den 22 juni 2011 blev en bra dag.

tisdag 21 juni 2011

Håller mig sysselsatt.

Efter att ha jobbat i natt åkte jag vidare till Miamöte där det bjöds på smörgåstårta, mums!! Resten av dagen innehåller en shoppingtur till Malmö med Caroline, lite hämtningar och lämningar, fotbollsmatch och sen jobb i natt. Bra !! Då kan jag skjuta morgondagens aktiviteter och tankarna på dessa tills i morgon.

måndag 20 juni 2011

Trött och tjurig.

Det kommande läkarbesöket på onsdag gör mig stressad och orolig. Tror att det är därför jag är tröttare och mer tjurig än vanligt.
Sen måste jag lära mig att säga NEJ eftersom jag märker att jag inte orkar, hinner, vill vara med och styra upp saker och ting längre. Förr engagerade jag mig i det mesta som kom i min väg, blev nog en sådan som folk "räknar med" och oftast var jag där också. Men nu finns inte orken där på samma sätt och istället för frustration över att inte orka så väljer jag bort saker, - eller försöker, för när det kommer någon och frågar kan du göra detta och detta så har jag så svårt att säga NEJ. Det är något jag aktivt måste jobba med.
Nu väntar det jobb i 2 nätter, än så länge tycker jag själv att det fungerar bra. Är nu uppe i fullt sysselsättning på min tjänst i kommunen. Sen är det bara resten......vill så gärna att det ska fungera att vara i Kivik också, det är där jag återhämtar mig mentalt. Bland ogräs och äppelträd.
Längtar till onsdag eftermiddag när jag fått besked som måste vara positiva.

Kom-ihåg-lista till onsdag.

Då var en av årets mest intensiva helger på IP till ända. Vi plockade fram grejer under hela lördagen grillade lite på kvällen och kl 13:00 idag söndag tog vi emot hugade spekulanter som fick botanisera bland "lopporna".
från loppisen 2010
När vi stängt och städat undan efter 4 timmars loppmarknad hade föreningen tjänat in en summa på drygt
120 000. Det näst bästa resultatet någonsin, förra året hade 130 000 när vi var klara.
Dagen fynd för egen del var en solfjäder som passar bra när mina "hetetokter" kommer.
Nu sitter jag och förbereder mig inför onsdagens läkarbesök - ska sammanställa en kom-ihåg-lista, det kan ju ta några dagar eftersom jag glömmer saker ganska ofta. Ska ta hjälp av en Lathund jag hittade på en sida om vad som ska kontrolleras på 1-års kontrollen.

Det + de besvär jag har så är nog min läkar-timme slut, det är stressande nu dagarna innan och jag kan tänka mig att jag är ganska frånvarande i tanken.
I morgon börjar jag jobba 75%, -dvs hela min natttjänst. det är en sanning med modifikation för jag kommer att plocka ut sparade semesterdagar 4 nätter/månad under en lång tid framöver och kommer nog inte upp i 75% tjänst förrän nästa år.
Just nu vill jag att allt ska vara som det var innan - kämpar varje dag för att intala mig själv att allt är bra.

lördag 18 juni 2011

Loppis förberedelser

Har plockat upp loppisgrejer i Onslunda hela dagen, i morgon kl 13:00 startar försäljningen. Ska snart upp och grilla lite. Skönt att skingra tankarna från jobbiga saker. Ungarna är i Ebbarp i helgen, var det nu ligger??

fredag 17 juni 2011

Tankarna på annat håll

Sitter med Kajsa och datorn i knä´t, (ibland är det bra med en liten hund) och kommer inte till skott med det jag sagt ska göras idag.
Har en vän som fått det värsta besked man kan få............och jag tänker naturligtvis mycket på min vän.
Så träningen som jag skulle varit på i förmiddags blev inte av, men klippningen och en snabbvisit hos min syster i Ystad ska jag genomföra.

torsdag 16 juni 2011

Tandläkarbesök med tårar.

Fy vad det var jobbigt att gå till tandläkaren, bara de att man ska hålla på och böka och mecka med mig. NÄÄ!.
Tror det har blivit lite väl mycket av det de senaste året, så när jag fick bedövning innan hålet skulle lagas började hjärtat banka och tårarna rinna utan att jag kunde kontrollera det. Det bara rann över. Har världens bästa tandläkare bara jag slipper öppna munnen, han vet vad jag gått igenom och gjorde en X.a koll av mina tänder. Han bedömde att mina tänder har klarat behandlingarna bra, återbesök om 1 år.

8 pissvåta badlakan i tvättkorgen är INTE okej.

Har tagit det ganska lugnt nu i början på veckan, igår städade jag, la in alla badhanddukar i skåpen. Tyckte det såg helt okej ut när jag körde till jobb 21:00 igår och tvättkorgen var tom.. Tösernas kompisgäng skulle tälta i trädgården dom blev väl ca:10 pers totalt. När jag kom hem imorse  08:00 låg det 8 pissvåta badlakan i tvättkorgen, hur klarar man det?? 8 st. LÅNAR MAN HANDDUKAR KAN MAN VÄL FÖR I HELVETE HÄNGA UPP DOM PÅ TORK EFTER SIG???  
Tydligen var det inte ens mina egna ungar som använt dom. 

BLIR SÅ JÄVLA SNE´´ NÄR MAN SKA BEHÖVA BLI IRRITERAD PÅ SJÄLVKLARHETER REDAN KL 8 PÅ MORGONEN, SNACKA OM NEGATIV ENERGI 



Det ÄR det tandläkarbesök idag, dom där 2 hålen ska väl lagas , isch har redan ont i magen. Gillar verkligen inte att gå till tandläkaren. Hade tandställning när jag gick i 3:an, tandläkaren jag gick till var en äldre tysk man - är övertygad om att han jobbat i koncentrationslägerna under kriget. Han var så jävla hårdhänt. När jag bodde i Norge gick jag inte till tandläkaren alls och när vi flyttade till Sverige igen dröjde det totalt 8 år från senaste tandläkarbesöket.
I morgon ska jag klippa mig, funderade en stund om jag skulle låta det bli längre men nä så länge det växer så ojämnt kommer jag att ha det kort.
Tänker mycket på läkarbesöket i nästa vecka och känner mig speedad, måtte jag få bra besked. Annars ser jag bara ett STORT SVART HÅL.........
Nu måste jag ut och leta positiva energier

måndag 13 juni 2011

In i ekorrhjulet igen.

Då är vardagen på ingående, var och tränade på rehab i morse. - på friskvårdsklippet som vi har via jobbet, hann inte vara där förra vecka så jag siktar på 2 ggr denna veckan. Gjorde mitt vanliga pass och det var ingen förändring mot senast jag tränade dvs. jag känner mig mkt stelare i hö.sida samt ökat andningsmotstånd vid ansträngning. Förhoppningsvis är det effekter av strålningen.
Har sökt min handläggare på försäkringskassan idag, han skulle ringt mig i förra veckan. Den 7 juni hade jag varit sjukskriven 1 år och sjukpenning kan beviljas antingen på fortsättningsnivå 75% ellernormalnivå 80%. Vid mitt möte med handläggaren i april ansökte jag om sjukpenning enligt fortsättningsnivån, för man skulle som han uttryckte det ha en allvarlig sjukdom för att bli beviljad 80%. RIDÅ!!! Det är ingen jävla förkylning och ingen fis på tvären heller jag har haft och fortfarande behandlas mot. Så då härsknade Lökken till, man kan ju undra vad är kriterierna för allvarlig sjukdom?? Hittade Socialstyrelsens lathund här till försäkringskassan när dom ska bedömma sjukpengen.
Skickade in ny ansökan i slutet av april om ersättning enligt normalnivån 80% eftersom jag anser att jag uppfyller kriterierna, sen har jag inte hör något. Fick tag i honom för en stund sedan och hade skickat vidare min ansökan till nån specialist, så än har dom inte sagt Nej och gör dom det så överklagar jag.
Försökt få tag i min frissa, mitt hår växer som ogräs - fast bara på toppen - sidorna och nacken har mer normal hastighet.
Några bilder från studenten.

lördag 11 juni 2011

Studenthelg!!

Theresé, Erica , Rebecca

 Nu är den över!! STUDENTEN för äldsta dottern.Vi åkte in till Ystad i god tid igår,  för att få hyfsad parkeringsplats. Omvårdnadsprogrammet gick ut 13:27 efter gratulationer från släkt och vänner blev det flakåkning och sen hemkörning i min systers cabbe. 
Tor Erik hämtade maten i Hammenhög och kl 18 kom gästerna.Vi firade tillsammans med min svägerska Gun som fyllde 50 och min brorson Marcus som också tog studenten. 
Studenterna åkte vidare till Öja vid halv 12 och vi gamle dansade vidare. Tog hem blommor och presenter på natten eftersom vi under kvällen hade besök av några icke inbjudna som ville in på festen. 
 Vi körde till Ystad i förmiddags och tog farväl av våra Norge-besökare innan vi skulle städa resten från festen. Allt var i stort sett färdigstädat eftersom Lars & Gun vaknat tidigt och cyklat till ängen. så vi delade på maten som blev över när det var inbaxat i kylen hemma arrangerade jag blommorna. Då var jag helt slut och det blev några timmars sömn. nu sitter jag och sammanfattar en av vad jag tror de mest minnesvärda händelserna i min dotters liv. Samtidigt börjar jag ladda om för det är dags för student nästa år igen.
Är glad för all hjälp jag fått för att vi skulle kunna genomföra kalaset. Gun har dragit det tunga lasset , jag har nästan kommit till dukat bord.
Nu är det ganska tomt i schemat innan den 22:e och återbesöket på CSK. Tjejerna börjar sommarjobba nästa vecka.


fredag 10 juni 2011

MARI THERESÉ LÖKKEN 920827 - STUDENT IDAG !!!!


Idag är det festdag i Spjutstorp, Theresé rusar ut på Österportskolans trappa som student kl 13.27 där har dom 3 minuter på sig innan nästa gäng kommer. Efter gratulationer från släkt och vänner blir det flakåkning med klassen och sen hemresa i "cabbe". Kan tänka att det blir kaos i Ystad idag.
Igår var jag i Sjöbo och mötte upp brorsonen Marcus som gick ut där. 
min svägerska Gun fyllde 50 igår. 
Så ikväll blir det fest på ängen i Spjutstorp.
Nu hoppas jag att vädergudarna är med oss och att det blir en härlig dag/kväll som är lagom varm.
Tessi åkte iväg redan 6 i morse för stundande champagne-frukost


Tor Erik och Trine har fixat med musiken och Marcus familj har gjort det mesta andra praktiska. Maten hämtar vi i Hammenhög , butiken där gör  en speciell studentbuffe´ som vi har blivit rekommenderade. Vi dukade igår. Ska åka ner och hämta blommorna så fort dom öppnar på butiken,  

Presenten då  - det blev en karaff från Eva Solo med tillhörande glas mest bara för att ha något sen blir det pengar.


















Släkten ger Marcus  ölglas i en serie som heter YOU/WE. finns i snaps och vinglas också.


Fick brev från CSK igår, hjärtat bankade igång rejält  - vad hade dom nu sett??
Falskt alarm - det var bara blodprovslappen. 
PUH!!!


torsdag 9 juni 2011

Är trööötttt, men försöker ladda......

Dom där 10000 stegen /dag sket sig direkt. Men nästa vecka så.....  Just nu är det mycket runt studentfirandet, och även om min svägerska gör nästan allt och jag bara flyter med så är jag dränerad på energi. Blommorna beställdes igår och presenterna till alla utom dottern är klara. Hon vet inte vad hon vill ha, och jag vet inte vad jag ska köpa. Men jag finner väl på något i 11:e timmen.
Jag var full av energi i början på veckan och får försöka hitta den igen innan morgondagen. Men tror att anspänningen på mammografin och röntgen och nu väntan på svar gör sitt till.
Yngsta dottern slutar skolan idag och då blir det jordgubbar och glass, en tradition vi startade med när töserna var små. Vissa år har vi fått hålla tillgodo med spanska jordgubbar som kostat guld, men i år kommer jordgubbarna från  Eriksgården utanför Sjöbo.

onsdag 8 juni 2011

Lungröntgen - check

Fick brev från röntgen i Ystad idag, dom har drop-in mellan 11-15. Körde in och blev röntgad det är skönt att ha det gjort innan fredag, nu väntar jag bara på positiva besked den 22:e.

Handla, Handla, Köp, Köp, Köp

Inköp inför studentfirandet på fredag är väl det som står på agendan idag. Jag och svägerskan styr kosan mot butikerna för att inhandla det som ska vara till festen på fredag. Gör det lite lätt för oss och använder engångsgrejer.
Känns bra efter mammografin igår, skönt att det var någon där som hade empatisk förmåga. Men skicka sköterskan på kurs, det kan hon fanimej behöva. Nu väntar jag på kallelsen till lungröntgen.

tisdag 7 juni 2011

Mammografi och Ultraljud

Körde till Kivik i morse och åt frukost på musteriet, pratade återgång till arbetet (sista 25%) med Jessica, hoppas jag kan arbetsträna till sista augusti. och sen vara helt friskskriven från 1 september. Så då behöver jag 25% sjukskrivning 18/7 - 31/8 eller rehabpeng.
Då  var det dags för mammografi idag. Frågade när jag kom dit om vad man gör på den opererade sidan.
Sköterskan: - ingenting, där finns ju inget att undersöka.
Jag: - Det är ju märkligt för i stora delar av landet så mammograferar man alt. ultraljuds undersöker det som finns kvar. Varför gör man olika? Rimligen borde man göra likadant i hela landet.
Sen bollade vi argumenten mellan varandra en stund innan hon gick med på att prata med doktorn, så att han skulle förklara för mig.
När doktorn kom lyssnade han på mej och min oro, bl a att jag har svårt att känna vad som är ödem och ärrvävnad efter operationerna och vad som inte är det.  Så jag fick gjort ett ultraljud på den opererade sidan, han tog ett par bilder, men kommenterade inte dom. Det var samma doktor som jag var hos vid min förra mammografi när min bröstcancer upptäcktes. Han var lika trevlig nu som då och noga med att jag skulle vara nöjd och det skulle kännas bra för mig. Han avslöjade också att mammografibilderna på vänster bröst såg bra ut.
Han visste inte varför man inte har samma regler i hela landet med hur man gör vid mammografi efter mastektomi,  visst borde det finnas nationella riktlinjer för det också.
Tycker att sköterskan kunde varit lite smidigare och inte avfärda min oro med en handviftning. Doktorn var mycket bra.
Lämnade blodprov som jag får reda på den 22:e.
Körde och lämnade "rosa bandet" grejerna och sedan hem.
Hemma väntade Stig, Ingrid och lilla Mathea på mig. Dom har åkt "danskebåten" till Köpenhamn, lite smidigare än att köra med en 2 månaders bebis i 70 mil. Ikväll blir det grillning och mys med Mathea.

måndag 6 juni 2011

Städning idag, Mammografi imorgon.

Det blev inte 10 000 steg igår, fotbollsmatchen som töserna förlorade stort (Sommarnattaeffekt) och ett Trevligt besök på Thairestaurangen tillsammans med Lotta & Sven kom emellan. Det blir inte så idag heller för idag är det städning som gäller.Kört 2 vändor med grejer till loppisen,  så jag har varit igång hela dagen ändå.
Vi  får besök från Norge i morgon, min bonusson Stig Atle hans sambo Ingrid och lilla Mathea kommer hit inför Tessi´s student.
Imorgon ska jag köra till CSK i Kristianstad. det är dags för mammografi. Undrar hur det känns?? och hur det blir med undersökning av den opererade sidan?? enligt bröstsköterskan är det läkarna på Unilab som bestämmer om det ska vara ultraljuds-undersökning eller inte. Men hon tyckte att jag rimligen borde få ultraljud också. Så nu ska jag ladda med argument så det blir gjort. Ska inom på lab. och lämna blodprover också.
Ska lämna tillbaka grejerna till bröstcancerföreningen, det som blev över från Tivoliparken i lördags.

söndag 5 juni 2011

Powerwalk igår, YES!!

Igår kväll när det blivit lite svalare gav jag mig ut på en powerwalk. Har 9 olika rundor som jag mätt upp och igår gav jag mig ut på den längsta av dem. Har ett personligt rekord på den rundan på 76 min, men igår gick jag den på 71 min. -Jävlar, 5 min snabbare än när jag var igång. Jag ville kolla om min andning och ev. smärta i bröst/skulderregion blev värre vid ansträngning. Pressade mig igår för att testa både orken och uthålligheten. Har  lika ont om jag rör mig eller ej, ska bli skönt att få lungröntgen gjord.
Våren 2009 powerwalkade jag mycket och gick ner 12 kilo, av någon anledning kom jag av mej i mitt gående och la på mej 5 kg. Så blev jag sjuk för maj 2010 och man tror ju att man tappar kilo då..jo, i det akuta skedet med operatin och så. men - icke sa Nicke. Nu 2 år efter har jag gått upp 6 kg av de tappade 12. När tränade mer frekvent la jag in min träning på Funbeat , Träningssajten FunBeat är gratis och är till för dig som vill träna, oavsett hur länge du har hållt igång. Alla träningsformer finns representerade, t.ex. löpningcykling,spinningstyrketräning och olika former av gruppträning. 
Kan även lägga till träningskompisar där. Nu  har jag bestämt mig för att dom 6 kilona ska bort igen + 10 till. Så nu är mitt mål att jag ska gå 10000 steg/dag. varav 5000 ska vara areobicsteg (snabba ). vi får se hur det går men jag siktar på det.
Idag bär det av mot Löberöd och damlagsmatch, hoppas på 3 poäng idag.

lördag 4 juni 2011

Zumbans dag i Kristianstad



Här sitter Lisbet och jag i skuggan i Tivoliparken, Kristianstad. Vi blev ombedda av bröstcancerföreningen Victoria att vara på plats och dela ut lite brosyrer och informera om föreningen. Tycker själv det gick alldeles utmärkt. Härlig musik och en jäkla fart hela tiden. Kusin Lotta följde också med på vår lilla tripp.
Ikväll ska jag ut och gå " långa Hedebergarundan"  den är drygt 8 km lång och tog innan jag blev sjuk 76 min. får se vad jag gör den på idag. Tänkte jag ska testa mig lite innan besöket på CSK på tisdag.
Nu är jag tillbaka efter min runda - Är så sjukt nöjd med mig själv, gick rundan på 71 min. Nu blir det en snabb dusch sen ska jag gå en sväng till Kusin Vitamin.

fredag 3 juni 2011

Överlevnad , Ödem, Österlen & Ölands kungsäpple

Överlevnad - Det är bra 5-överlevnad efter bröstcancer, men hur stor betydelse har den 5-åriga hormonbehandlingen? den som hämmar tillväxten av cancercellerna. Hur många blir egentligen botade? Hur ser överlevnaden ut 10-15 år efter hormonell bröstcancer?? Hur många lever med sjukdomen då??
Ödem - Det är inget kul med lymfödem, det triggar igång mina negativa spiraler. Så därför blir det ingen längre text om det. läs mer om lymfödem  här.


Österlen - min hembygd, en bild säger mer än 1000 ord.
 

 



Österlenvisan


Ge mig en dag av vindar och sol
vid stränder ljusa och klara
där tystnaden går i kullarnas gräs.
Vid havet, vid Österlens dalar.

Ge mig en natt då tiden står still

då trast och näktergal talar
då nöd och då lust, då kärlek blir till.
I lundar, i Österlens dalar.

Ge mig den stund, ja, ge mig den tid

då hundra lärkor och svalor
flyger min själ till himmelens frid.
På hedar, vid Österlens dalar.


Dagens äpple: Ölands Kungsäpple
 






 









torsdag 2 juni 2011

Äng, Änglar, Ärr & Äpple


Äng - Vid en  av träffarna på Fenix skulle vi under avslappning visuallisera en plats där vi kunde få återhämtning och ro. Ledaren bad oss tänka på en strand . En strand förknippar jag med badande och solande, Sola får jag ju inte göra, utan ska helst täcka det strålade området med en mörk tröja,    och se mig själv sittande enbröstad i baddräkt var också svårt. Så jag visualliserade en ÄNG istället. Den ängen finner jag på "berget" vid Kiviks musteri, där uppe ligger jag mitt i en äng full av maskrosor och blommande äppelträd. Stenshuvud till höger om mig, Hanöbukten till vänster, Kungörnar på himlen och havet vid foten av berget.


Änglar - Det finns många änglar i min närhet, Glad att dom finns där för mig när jag faller.
Ärr - Den här sjukdomen har ju gett mig ett och annat ärr,  bara att lägga till de tidigare. 
Varför Äpple?? Jo, varje år lagom till äppelmarknaden i Kivik ställer musteriet ut en vansinnigt massa olika äppelsorter. Bilderna nedan är från Musteriet

onsdag 1 juni 2011

blodprov och röntgen.

Ska inom på bröstmottagningen på tisdag i samband med mammografi´n, doktorn vill ha blodprov och lungröntgen gjord innan återbesöket d.22:e. Blodproverna tar jag på tisdag i Kristianstad, lungröntgen blir i Ystad. Hoppas att det är effekter av strålningen och inte något annat som gör att det känns stelt och stramt.

Intressant läsning ang. sjukskrivningar och cancerbehandling

Ångest, Återfall, Åksjukeband & Åkerö

        
Återfall -  Den senaste månaden har jag blivit stelare och fått ont på ställe jag inte vill ha ont på. 
Ska på mammografi på tisdag 7/6 i Kristianstad, undrar hur det känns att komma tillbaka till dom lokalerna?
Jag tror att jag förr- eller senare får ett återfall. Jag hoppas naturligtvis att det dröjer länge än. En skugga jag får lära mig leva med, man kan ändå inte springa från den. 
Ångest - Är nog mer ängslig nu, och tillåter mig själv att vara det ibland. Jag lever med ett cancermoln på min himmel. Tidigare har jag burit på mycket själv men nu ser jag till att få det ur mig. Idag har jag ringt och pratat med bröstsköterskan, hon tar kontakt om dom bedömmer att mina "krämpor" bör kollas upp innan den 22:e på återbesöket. 
Åksjukeband - När jag fick mina cellgifter hade jag stor nytta av åksjukebanden som finns på apoteket, jag fick mina på mottagningen. Hade på dem i flera dagar efter behandlingen och om det var dom eller cocktailen av anti-illamående medicinen som hjälpte vet jag inte - men tron kan försätta berg.

Dagens äpple: Åkerö