tisdag 28 september 2010

Snart är det oktober och höst

Oktober betyder Rosa Bandet och att man lägger lite mer fokus just på Bröstcancer, igår när jag var på apoteket hade de fortfarande inte fått de "nya" banden men dom kommer väl. Var inne med lapp på vårdcentralerna i Tomelilla från Bröstcancerföreningen Viktoria om en träff i Kivik på äppelgården 11 oktober.  Kan kanske vara bra att träffa andra kvinnor som också är drabbade. Vet inte vad som väntar kan vara att det är ett gäng som tycker synd om sig själv och förbannar det ödet som drabbat oss - eller  som de jag tror jag tillhör. Vi som ser framåt och och väljer att ÄLSKA LIVET med berg och dalar på vägen.
Man måste en sån här månad ändå ta upp vikten av att hjälpas åt att samla in pengar till forskningen, och då menar jag all cancerforskning.
Många män i vår omgivning har förhöjda PSA-värde utan att veta om det eftersom män inte får någon kallelse för ett enkelt blodprov och riskerar därför att få  prostatacancer. det är bara en av de många cancerformer som finns som det behövs pengar till.

måndag 27 september 2010

En härlig helg 24-26 september

En härlig helg med fint väder är till ända, i fredags körde jag till Kivik och gick och myste bland äppelträden, plockade ett och annat äpple också. Härligt att se hur alla verkligen lägger manken till för äppelmarknaden ska bli hur bra som helst. Årets tavla hade Fritjof Nilsson-Piraten motiv.
På kvällen var det seriefinal som tjejerna vann med hela 6-2, så underbart. Vilket kämpagäng  WOW.
Lördagen var det dags för U-laget, det blev förlust i deras match, men vad gör det efter fredagens vinst. Även söndagen var det fotboll, nu åkte vi och tittade på herrarna - tyvärr blev det förlust.
Som ni nog förstår är fotboll på lokal nivå ett av mina intresse.
Energin kommer tillbaka dag 13-14 efter behandlingarna , det känns skönt att man kan vara nästan normal i 7 dagar.
Har upptäckt att mina naglar blivit ljusare tror det har med FEC-behandlingen att göra, men dom är ok. Taxotere´n som jag börjar med nästa vecka har biverkningar bl a på naglarna, men dom uppträder oftast inte förrän 8-12 veckor efter påbörjad behandling. Har lämnat blodprov idag, nu händer nog inte så mycket, blåst och regn idag så det blir nog mys i soffan med en mugg varm choklad.

fredag 24 september 2010

Pigg som en lärka, 24 september

Nu är jag snart på topp igen. Idag ska jag köra till Kivik och busa med Olle. Det blir nog en runda ner i hamnen för att kolla på äppletavlan också fast den troligtvis inte är riktigt klar än. Ikväll spelar Onslunda IF:s damlag seriefinal. HOPPAS, HOPPAS, HOPPAS på vinst det skulle göra mig så glad. I morgon spelar U-laget och även där ställer tjejerna upp för varandra. Fotbollen är positiv energi för mig även om jag inte själv spelat på de senaste 25 åren.

onsdag 22 september 2010

22/9 nu är jag på benen igen

Har haft några sega dagar minst sagt men förhoppningsvis är dom över för denna gången. Pratat med försäkringskassans representant ang. min rehab-plan och han var införstådd att det nog inte är aktuellt med arbete 1 oktober för min del. Igår ringde Margareta, min doktor och hon tror att det dröjer till framåt vårkanten innan jag är i arbete igen.
Idag händer nog inte så mycket, tar det lugnt och planerar för ett besök på Kiviks musteri imorgon, det är ju äppelmarknad till helgen. Det är ganska bråttom där nu med alla grönområde som ska var fina och fräscha, samt att det ska finnas äpple från odlingen som besökarna kan köpa.
På fredag stundar det seriefinal för töserna hoppas dom taggar redan nu.http://www.onslundaif.se/

söndag 19 september 2010

19/9 solen skiner inte alla dagar

Idag hade jag lika gärna kunnat bli i sängen hela dan. Trött som ett helt äldreboende, ont i när jag äter, dricker , pinkar och ... ja,  då är det inte så lätt att vara glad.  I morgon bitti ska jag lämna blodprover på Nova och sen hoppas att solen tittar fram och värmer mej.  =```(

torsdag 16 september 2010

Torsdag 16 sept. 2010

Tror jag börjar komma på banan igen efter några sömniga dagar, provade att ta av mina illamående-armband i tisdags men det funkade inte men inatt åker dom av. inga kräkningar denna gången heller så skönt. Det jobbigaste är att jag blir så fort trött. :(   men det ska väl vända i nästa vecka. Nu börjar hösten göra påmind och det blir mer mys med tända ljus och varm choklad det är ju inte heller fel.

tisdag 14 september 2010

nr: 3 i cellgiftsloppet

Ang. problemen med mina ögon så är det så att slemhinnorna blir irriterade pga av mina cellgifter som i sin tur hindrar att ögonen blir återfuktade så nu har jag ögondroppar 3 ggr/dag och det hjälper bra.
Då var det dags för min 3:dje och sista FEC-behandling, nu är det tisdag morgon och jag har mått bra. Ska köra till Novakliniken i eftermiddag för att få min Neulasta-spruta (för att köra igång mina vita) hoppas jag fortsätter att må så här. för det är ingen hit att tillbe "den stora vita guden"  på dagarna och byta till en röd plastspann på nätterna.
Nu väntar 3 st. Taxotere-behandlingar. Taxoteren har lite andra biverkningar än FEC,  man kan få ledvärk, påverkan på naglar och lite annat, tydligen är det mindre risk för illamående och det är positivt för en spykalv  som jag. Kommer dock att ta mer kortison innan och efter behandlingen för att förhindra allergiska reaktioner. Det blir med samma tidsintervaller dvs. var 3:dje vecka. Räknar med att vara klar med cellgifterna i halva november. 4 oktober är det dags igen. Tar problemen om dom kommer varför ta sorger och bekymmer på förskott?
KOM-I-HÅG   ~~KÖP SVENSKA ÄPPLE¨~~~
Det är en regnig dag i Spjutstorp men Lisa vill ut en liten sväng ändå så nu blir det regnställ och gummistövlar på. hoppas ni får fina dagar tills ni tittar in här igen.
Är hemma igen efter utflykten till Tomelilla, fattar inte att man kan bli så trött efter en liten runda på Lidl, ännu mindre på  Kvantum för avslut på Novakliniken så nu bli det nog soffan en stund innan töserna kommer hem.

lördag 11 september 2010

förkylningstider

Nu har hela familjen förutom jag varit rejält förkylda. Själv har jag inga symtom förutom att mina ögon rinner hela tiden jag har dom öppna. Men vem kan gå och blunda då kan man ju missa något. Ser ut som jag gråtit halva dag´n men så år det ju inte. Inbillar mig att det kan beror på att tårkanalerna kan vara svullna/irriterade pga cellgifterna får kolla det på måndag.
Igår var jag ute och gick en lite längre runda än den Lisa och jag tar på morgonen och imorgon blir dent kanske repris.
 Idag (lördag) känner jag att det är en liten förkylnings "plida" på gång, motar den med ANTI. På måndag får jag min 3:dje FEC- behandling och är således halvvägs med cellgifterna. Fick brev från Försäkringskassan i torsdags, en rehabiliteringsplan - så lustiga man kan vara. Lyssnade han överhuvud taget när vi pratades vid???

onsdag 8 september 2010

Tisdag & Onsdag 7-8 sept.

Tisdag morgon och personalmöte med LSS-gruppen, jag försöker köra ner och vara med på dom, det är den ända gången i månaden vi träffas hela personalgruppen. Trevligt,trevligt.
Onsdagens förmiddag tillbringade jag i den ljuvliga naturen vid Kiviks musteri, där finns nog världens mest härliga gäng. Ni ska veta att vi har högt till tak -  vi är ju alltid ute. Idag var det gräsmatteläggning som stod på schemat så fint. Göte var uppe på sitt berg bland äpplena även han fick besök av mig. Saknar det jättemycke,. men jag kan ju köra dit precis när jag vill.och det finns ju ett 2011. Mår alldeles utmärkt, så skönt efter de sega veckorna i augusti. På måndag blir det sjukresa till CSK för nu har dom fått ett intyg från onkologen om att jag inte bör köra bil vid behandlings tillfällena.

måndag 6 september 2010

Måndag 6/9 Full av energiiiiii

Det känns så härligt nu när jag känner att min energi är på väg tillbaka. Helgen har varit mysig med sol och promenader med Lisa. Har även kört ungdomarna till & från fest.
Idag har jag lämnat blodprov och hoppas dom är bra, :)
Tänkte vara ute i god tid och beställa sjukresa innan behandlingen på måndag 13:e.
Vet ni vad nöten på skånetrafiken säger: - du är inte berättigad till sjukresa, får man frispel eller får man frispel???  Hon fick luren i örat, bara för att jävlas kommer jag att begära att resa som ensamresande i fortsättningen oavsett om det behövs eller ej. Ska ta tag i det i morgon när det är telefontid.

fredag 3 september 2010

En finfin fredag

Uppe med tuppen idag också. Efter rundan med Lisa och lite häng framför datorn åt jag lunch med Eva, min chef  vi hade en trevlig stund på Bullen & Bönan då vi även uträttade en del pappersjobb som hänger ihop med min sjukskrivning. Åkte en runda till äppelodlingen i Bästekille och fikade med gänget som plockar äpple där. Haft en fin dag med massor av positiv energi.

torsdag 2 september 2010

Torsdag 2 september 2010

Uppe med tuppen kl. 06:00, skönt att känna sig utvilad efter 7 timmar sömn, för sover gör jag som en stock hela natten och har gjort så hela tiden sen i maj. Har kommit på ett knep att slappna av och hitta positiv energi när jag ska sova, funkar varje gång.
Ikväll har jag tittat på fotboll  blev tyvärr 0-0 i en match som vi ägde, men så är spelet ibland bara att ta nya tag. Imorgon ska jag nog hälsa på hos en av fruktodlarna & plockarna  där jag plockat äpple några år för nu är säsongen igång, Discovery är ett jättegott svenskt äpple som är klara nu.
 Peruken blir inte så flitigt använd (som jag misstänkte) det blir mest scarves eller mössa. Om jag ska på maskerad så ska jag gå bara huvudet, då kan jag låtsas jag är Voldemort i Harry Potter. :)

onsdag 1 september 2010

Energin återvänder sakta men säkert.

Idag onsdag 1 september känner jag mig nästan lika pigg som innan jag fick infektionen den 11 augusti, det har varit jävligt sega 3 veckor. Nu är det bara irritationen i halsen/matstrupen som ska ge med sig. Har haft så mycket support och omsorg från mina nära o kära, det är guld värt. Nästa vecka planerar jag att köra till Kivik för ett besök bland ogräs och äpplen. De besöken ger mig så mycket positiv energi i en himmelsk omgivning så ni kan inte ana. Ska försöka få till ett besök på mitt LSS-jobb redan denna veckan, saknar dom också. Skolan är igång för tjejerna jag stiger upp kl. 6 och håller dem sällskap tills bussen går och försöker sen vara vaken till åtminstone kl. 12 innan jag vilar. Tror att det är bra om jag försöker hålla ordning på dygnets timmar. Har inte hört något från CSK efter mina blodprov i måndag så då var dom bra, det gillar jag.