söndag 29 augusti 2010

28/8 Vad är väl en 50 - årsfest ???

Idag är det fest för Tina & Viktor som firar 50 resp. 25 år. vi beslutade att vi stannar hemma eftersom jag nog inte hade orkat med fördrinken ens. Så tråkigt jag hade verkligen sett fram emot festen för en av mina bästa vänner. Dagen/kvällen har tillbringats i soffan och på en madrass framför TV:n , yngsta dottern är rysligt förkyld så vi har ett säkerhetsavstånd på 1½ m.

Tessi 18 år

Vår lilla stora flicka är myndig idag, vart tar tiden vägen??  pga av min hälsa bjöd hon sina närmaste vänner ut på restaurang och när dom kom hem var jag i sängen. Vi ska fira henne senare.

seg som sirap 26/8

de senaste dagarna har det varit mest soffläge, bara några korta ärende som blivit uträttade. Slutar med pencillinet lördag fm. hoppas kraften kommer tillbaka efter det.

torsdag 26 augusti 2010

25/8 Skolan börjar idag.

Har känt mej trött idag inte alls den energin som jag hade igår. Men det är väl för att mina värde sjunker. Vilat i soffan mesta delen av dagen.

tisdag 24 augusti 2010

dyr medicin - tur man slipper betala själv

 kollade upp vad sprutan kostar... håll i hatten. Förpackningsinformation
Injektionsvätska, lösning, förfylld spruta 6 mg Klar, färglös injektionsvätska, lösning
1 x 1 styck förfylld spruta, 12630:-,

Biverkningar ?????

Har vaknat efter en bra natt, tog visserligen vid behovs medicin kl 20:30 och gick och lade mej, Hade ju varit uppe rysligt tidigt. Inga kräkningar inatt - så skönt. Vaknade vid 4-tiden och hade nån metallisk smak imunnen men med proviva försvann det. Steg upp kl 8 och har tagit mina illamående mediciner och känner mig okej. Ska till Nova kl 13:30 och få en spruta som sätter igång produktion av vita blodkroppar ( Neulasta). annars blir det nog lugna gatan idag.

CELLGIFT NR:2 CSK 23 augusti 2010

Vaknade tidigt 05:45 dusch och sen ut med Lisa på morgonpromenad hade beställt sjukresa till 06:50. Har kommit upp i högkostnads beloppet på 1900 kr och blir nu körd från dörr till dörr, smidigt.
Väl uppe gick jag och tog mina blodprover som sen skulle analyseras innan det blev bestämt om behandling. Hade inbokad tid på Skägg & Lockar i centrala Kristianstad och eftersom jag hade gott om tid promenerade jag de 1500 meterna in. Systerdottern Chris mötte upp för att vara mitt smakråd för min nya frissa. Den peruk jag sett först i katalogen provade jag först, den var enligt vårt omdöme klockren lite melerad i färgena med ljusa slingor :-) , den andra var enfärgad och med "tant" - inget för mig. Så det är lika bra att vänja sig direkt var inte varmare än skarfsen jag hade på mej innan så det blir nog bra. Bra att kunna variera sig.
Var tillbaks på CSK efter en lika lugn och behaglig promenad vid 10:30. Onkologen ville kolla hur infektionen såg ut innan ytterligare beslut om dagens behandling. Undersökning och blodprovssvaren var ok så nu kör CELLGIFTSKUR 2. Fick annan lite annan medicinering mot illamåendet som funkade bra. Eget rum som jag bett om i förväg, kände inte för att vara så social i stora behandlingsrummet. Fick mina 3 preparat in droppade i droppet och vilade en hel under tiden (blir jättetrött av pencillinen, den ska jag förtsätta med till asken är tom) Ris och Kyckling till lunch -gott, gott. Hemma igen vid halv 4.
De flesta har kommenterat min nya frissa med att jag är väldigt lik min lillasyster. så då ser jag ju inte konstig ut i den.

söndag 22 augusti 2010

Tisdag 17 augusti - Söndag 22 augusti

Tisdag blir utskriven och åker hem kl 11, medicinen finns att hämta på apoteket.
Kommer hem till ett nyfejat hus familjen har gjort ett bra jobb,  tar det lugnt resten av dagen ser på fotboll på kvällen.
Onsdag kväll åker jag och tittat på match med damer U
Torsdag känner att jag återhämtar mig sakta men säkert, håret börjar släppa så nu blir jag snart skalliga damen.
Fredag lyssnar på kroppen och låter den bestämma takten, blir fort trött pencillinen är ju stark så det bidrar säkert.
Lördag är trött, trött, trött ligger mestadels på soffan och när jag gör nåt rinner svetten av mig direkt.
Söndag åker upp och kollar på Parloppet i Onslunda, fortsatt trött men har inte haft någon feber på hela veckan.
Håret faller i mer och mer så nu åker trimmern fram och jag är numera väldigt korthårig.
Imorgon  ska jag till frissan för att få min peruk och efter det till CSK och min 2:a cellgiftsbehandling om nu proverna är okej.

lördag 21 augusti 2010

Fortsatt isolering fre - mån

Efter telefonsamtal hem beslutade vi att familjen inte skulle komma upp, Ju mindre besök -desto bättre för mig. Maken och en kompis körde upp och hämtade bilen  på parkeringen (personalen hade pratat med parkeringsbolaget  så vi slapp böter.)
Lördag nya prover togs, vita hade stigit till 1,3 så sakta men säkert så repade kroppen sig. Pencillin 06:00, 14:00, 20:00. Saknade något att läsa, lite godis och frukt. dagen tillbringades men TV:n som sällskap och naturligtvis gick telefonen varm.
Söndag ungefär som lördagen, nu låg proverna på 1,6 . systerdottern lämnade en hett efterlängtad påse med bananer, gott&blandat och tidning. Allt spritades innan jag tog i det.
Måndag vita stigit till 2,6 så nu är kroppen på gång igen. Isoleringen blev hävd och jag kunde gå ut i korridoren och rasta mej. På eftermiddagen kom svaren på odlingarna, hals, urin och blododlingarna såg bra ut men jag hade kraftig tillväxt av stafylykocker i mitt opererade bröst. Troligtvis har jag fått det i samband med op i juni. Läkarna satte in ett annat sorts pencillin i tablettform så hemfärden närmar sig. Får byta rum utan TV men det gör inget jag kan ju gå ut i korridoren.

fredag 20 augusti 2010

bloggtorka - infektion - sjukhus - isolering

Nu är jag tillbaka igen. En hel vecka som visade sig jobbigare än jag trodde. På tisdagen körde jag för dottern till frissan och kände mig okej fast lite seg i kroppen.
Onsdagens morgon när Lisa skulle bli rastad konstaterade jag direkt att hon fick rasta sig i trädgården. Var illamående utan att spy hela dagen så mycket tid tillbringades i sängen. lite temp på kvällen 37,3.
Torsdag mådde jag bättre men tog det lugnt hela dagen, Tittade på Onslundas damer på kvällen upptäckte när jag kom hem att mitt op. bröst var rött och varmt. temp på kvällen 38,0.
Fredag fortfarande feber 37,5 ringe upp till CSK fick tid  för kontroll av bröst och blodprovstagning, Gjordes en tömning av sårvätskan i  bröstet som skickades till odling. Mina blodprov visade på en bakteriell infektion och min sänka låg på 125 (normal ska det vara under 10 ).  de vita blodkropparna på 0,8 (3,3)
Det blev inläggning och isolering på avd 51. halsprov,urinprov och några olika blodprov som skickades för odling.blev några stick i armen.
 Fick slangarna till porten inkopplade, Pencillin i droppform X 3, nya blodprover för att kolla så mina värde steg.
Så där låg jag på ett litet rum på avdelningen med en toalett som bara var min och med en dusch som spritades omsorgsfullt  innan jag gick dit. All personal var oxå nyspritade när dom kom in till mej.
Som tur var hade jag TV på rummet och telefon. fortsättning följer....

måndag 9 augusti 2010

Blodprover på Nova

dags för blodprovstagning för att kolla röda-vita- hb och nåt annat, begriper inte så mycket av det. Skulle det vara nåt galet så ringer dom till mej, Har haft alldeles för bra aptit i helgen ....  : (   så idag har det blivit havregrynsgröt med torkade tranbär jag får nog styra upp ätandet lite. Mår fortfarande bra och håret sitter kvar.

söndag 8 augusti 2010

mår bra

Jag mår bra, det ända jag känner är att jag blivit tröttare. Så därför blir det så att jag inte anstränger mig fysiskt och då kan jag hänga med hela dagen. Ska till Novakliniken  9/8 och ta blodprover.

torsdag 5 augusti 2010

torsdag 5/8

Lite lätt illamående på morgonen och trött i perioder så soffan har varit flitigt besökt idag. Piggare mot kvällen och fortfarande aptit, dricker proviva som måltidsdryck inbillar mig att det är bra.

onsdag 4 augusti 2010

Onsdag 4/8

Onsdagen har varit utan problem. Inga biverkningar än så länge, har tagit en lägre dos mediciner idag än igår och i morgon tar jag sista illamående-pillan. Sen får vi se vad som händer , lever på mitt liv som jag alltid gjort sover när jag är trött - och är vaken när jag är pigg. Och pengarna från F-Kassan var inne på kontot idag ,GÖTT.

tisdag 3 augusti 2010

biverkningarna kom.....

Klarade mig bra till 17:00 och någorlunda till 19:00 , sen kom illamående med kräkningar som följd i skov fram till 00:30. Mådde bra i kortare perioder då jag kunde vara lite social med familjen dock liggande i sängen. Mat var inte att tänka på. Undrar hur det blivit utan min illamående medicinering? har tagit piller idag som jag hoppas ska hjälpa men kommer att ta det väldigt lugnt idag. Ska testa med att äta en mosad banan.

måndag 2 augusti 2010

CYTOSTATIKA nr:1 av 6 den 2 augusti 2010

Då var det äntligen dags, 1:a behandlingen av 6 cellgiftsbehandlingar. De 3 första består av 3 olika preparat  även kallat FEC , de 3 sista är det 1 preparat. Kollar upp de olika namnen sen om nån är intresserad.
Enligt onkologen är det "rävgift" i alla. Jag tillhör gruppen som har lätt att må illa så jag får mediciner nån timme innan behandlingarna samt medicinerar mot illamående dag 2 & 3 också.
preparat 1(F) sprutas in i min port, tar 5-10 min, sköljdropp, preparat 2 (E) Hallonsafts-färgad dropp i ca 30 min och till sist preparat 3 (C) dropp i ca 30 min.
Personalen är jättetrevliga och har så god tid med oss, har suttit i en jätteskön stol under hela behandlingen och fick köttbullar och stuvade makaroner till middag.
Åkte buss så jag var uppe kl 10:00 - hem igen kl 14:00 ,
Än så länge märker jag inget av biverkningarna, vet inte hur det ska kännas. Det kommer när det kommer om det kommer.
FÖRSÄKRINGSKASSAN ringde i morse, ska tydligen få en del pengar på kontot på onsdag. Det är inte en dag för tidigt.

söndag 1 augusti 2010

1 augusti 2010. Dagen innan 1:a cytostatikabehandlingen
nyklippt och kortare lär det bli.

1 augusti 2010

I morgon 2 augusti startar det. Jag måste nog vara knäpp som ser fram emot starten på min cellgiftsbehandling för den kommer att:
* göra mig trött
*göra mig infektionskänslig
* göra mig skallig
 + en massa annat som jag bara kan anta ska hända. 
MEN DET VIKTIGASTE AV ALLT - CELLGIFTSBEHANDLINGEN SER TILL ATT JAG INTE SKA BLI SJUK I FRAMTIDEN. OCH DÅ ÄR DET VÄRT VARENDA BIVERKNING.

Kusin Lotta ska klippa mig idag, och det blir kort-kort.