fredag 30 juli 2010

~ Du kan ALDRIG veta hur stark du är, ända tills att vara STARK är det ÄNDA valet du har ~ 

~ Livet er som vinden, du vet aldri når stormen kommer eller hvor sterk den er,gjelder bare å komme seg igjenom den med livet i behold ~

Försäkringskassan och Frisören

I morse blev det ett nytt samtal till kassan kundtjänst har nu lämnat mitt ärende vidare till sin chef som ska kolla upp varför det dröjer. Själv har jag skrivit ihop ett brev till deras klagomur, vet inte om det hjälper men det lättade på trycket hos mig.
Lotta och jag varit i Kristianstad för att kolla på mina framtida frisyrer, har valt ut 3st som ska provas sen får vi se vad det blir. 2-3 v. leverans

torsdag 29 juli 2010

Onkologen 29/7

Idag åkte yngsta dottern och jag till CSK för att träffa onkolog, cytostatikasköterskan och lämna blodprov. Allt gick bra och alla hade god tid med oss, vi fick mycket information om den kommande behandlingen - mycket att hålla reda på. Start på måndag 10:30 för 1:a  behandlingen. Fick remiss för att prova ut peruk och det ska jag göra imorgon, kusin Lotta följer med som smakråd.

onsdag 28 juli 2010

Träning REHAB & Försäkringskassan

Tränat på REHAB, sicken härlig känsla att bli riktigt genomsvett. Provade på olika övningar som ska öka rörligheten i arm och bröstkorg, körde igenom några av mina gamla övningar också. Kommer att träna/gå dit och stretcha i mån av ork nu när cellgiftsbehandlingen kommer igång.


FÖRSÄKRINGSKASSAN är ju ett kapitel för sig. Dom fick in alla papper 30 juni och enl. "mina sidor" på webben ska det vara högst 30 dagars behandlingstid igår när jag ringde var inte mitt ärende påbörjat än.... hur sne kan man bli???
-får hoppas det löser sig innan helgen annars blir det fattigt.
Privatperson - Försäkringskassan

tisdag 27 juli 2010

Tid för besök hos Onkolog

På torsdag 29/7 ska jag träffa onkologen, cytostatika-sköterska samt ta nya blodprov.Tor Erik och ev. töserna följer med och får information. Behandlingstart planerat till måndag 2/8 , på Lisa´s 14 års-dag.

lördag 24 juli 2010

Gyn 23 Juli


Fick tid snabbt och var på undersökning,  men inget onormalt hittades så nu hoppas jag på tel.samtal på måndag så jag får en tid hos onkologen i veckan.
En bild på vår hund Lisa som blir 14 år den 2 augusti, min följeslagare som jag delar många tankar med.

Rehab 21 juli

Var på rehab kollade mina rörelser och kom framtill att vi nästa vecka börjar "träningen" i maskiner = stretching.

läkarbesök 16 juli

Dags för återbesök på kir. efter mina röntgen undersökningar och operationen av venporten. Hade tid kl. 9:30. Kom in 10:00 var ute och klar 10:08.....man behöver inte vara så listig för att förstå att jag inte fick reda på allför mycket på det besöket. Men skellettröntgen var ok, lungor och bröstkorg ok , men man såg något på livmodern som måste kollas upp. det var ungefär det jag fick reda på.
Hann inte fråga om spridningen till lymfkörtlarna, dr. tittade inte på venporten , kändes som den tiden man var sen måste sparas in på nån - nu råkade det bli mig.
Men glädjekänsla att det inte var nåt på skellett, lungor och bröstkorg var större än ilskan att jag fått så lite tid med dr.när jag åkte hem. Det var inte förrän på kvällen jag surnade till och var sen småilsken hela helgen. Måndag morgon ringde jag mottagningen och 20 min senare ringde dr. upp och hade då tid att prata med mej, slutet gott allting gott. Inväntar kallelse från gyn, hoppas det går snabbt.

söndag 18 juli 2010

scintigrafi 8 juli

Började inte så bra eftersom Skånetrafiken "glömt" sätta in förare på skåneexpessen 4. Jag fick köra som en galning till Kristianstad för att hinna i tid till CSK. fick min injektion kl 9, blev sedan 3 timmars väntetid innan undersökningen som bestod av att en kamera sakta, sakta förflyttade sig  från tårna till huvudet totalt 25 min.

Rehabhuset 7 juli

Besök hos Kerstin på Rehabhuset i Tomelilla, mätning av armarna samt genomgång av övningarna som kan motverka lymföden.

Dag op & röntgen X2 den 1 Juli

Blev opererad kl 10:15, fick insatt en venport. klar 10:50 och gick direkt vidare till Scintigrafi´n och var då 25 min försenad, skulle ha radioaktiv injektion 3 timmar innan undersökningen. Flickan i luckan orkade inte ringa in till tjejerna på nuklear så jag blev sittande 25 min till. Summan av kardemumman blev att jag skippade scintigrafi us. för att hinna med CT av bröst och buk. (scintigrafi [si- eller ski-],medicinsk undersökning som avbildar en radioaktiv isotops (radionuklids) fördelning i kroppen. Avbildningen sker med en gammakamera, och bilden benämns scintigram.) Till CT ,drack 1 liter kontrast under 2 timmar, inlagd i maskinen sen blev det kontrast i armen också. Ny tid för Scint 8 juli. Hade en del ont av venporten de första dygnen , tills jag kom på att sportBH:n behövdes nattetid, då blev det mkt lättare. Stramade i halsen där dom gick in i venen men det blev bättre eftervart.

återbesök 23 juni

Dags för återbesök på CSK, fick besked att av 20 utplockade lymfkörtlar var det cancerceller i 6. :( Det kommer att bli cellgifter x 6, strålning 5 dag/v i 5 veckor och efter det hormonbehandling. 1 juli ska jag på CT av bröst och buk, scintigrafi = skellettröntgen, samt få en venport inopererad . Då är den dagen räddad.

14:e & 18:e kontroller

den 14:e och 18:e var jag uppe för sårkontroll och samtidigt tömdes bröstet och armhålan på sårvätska, 2½ dl på måndagen och 3 dl på fredagen. tjock nål men man känner inget när dom sticker.

lördag 17 juli 2010

operation 8 juni - 10 juni

Tisdag:var nr 1 på operationslistan så strax före halv 8 åkte jag ner till op. efter alla förberedelser så söver dom mig och nästa gång jag vaknar och minns något är kl 13.30. mår bra hela tiden på post op. och har inte speciellt ont 3-4 på en 10-gradig skala. Dr som opererade mig kom in och berättade att man tagit lymfkörtlarna i armhålan också eftersom det fanns cancerceller i portvakten. Har 2 dränage inlagda som ska tas bort innan hemgång. svar på proverna får jag 23 juni vid återbesöket. Vid 17:30 fick jag komma upp på avdelningen igen ringde hem och berättade om "fynden" i portvakten, Naturligtvis blev dom ledsna med eftersom jag mådde så oförskämt bra så sa jag att det är ok att ni kommer upp samma sak sa jag till min systerdotter som bor i K-stad. Sen gjorde jag något dumt - jag drack saft . den 1:a klunken gick bra. men sen började kallsvetten rinna och illamåendet satte in lagom till jag fick besök.så efter 45 min beslöt vi att det var nog bättre att jag fick sova.
Onsdagen: var jag pigg igen, dränage nr:1 togs bort. Träffade sjukgymnasten. Familjen kom på besök på kvällen, samtidigt kom Jorunn hon var på väg fr. Oslo, Norge till Norje i Blekinge på rockfestival. Snacka om att bli förvånad när hon dök upp, det värmde in i hjärteroten.
Torsdag:Fick besked att det blir någon form av efterbehandling. Dränage nr:2 togs bort och kl 12 blev jag utskriven och kunde ta en sjukresa hem. Vilade det mesta av dagen men det var skönt att komma hem. 5 kg lättare dessutom. :)

7 juni 2010

Blodprovstagning, radioaktiv spruta för att man dagen efter skulle hitta min portvaktkörtel, besök hos narkosläkaren, ritad på med tusch. sen inläggning på avd.82.

Besök på bröstmottagningen 20 maj 2010

Åkte upp till CSK och blev väl mottagna dock ½ t. efter utsatt tid. Fick det tunga beskedet att jag har bröstcancer, operation blev bestämd till 8 juni. Redan där och då bestämdes med läkaren att hela mitt bröst skulle tas bort. Har tänkt länge och väl igenom mitt beslut innan och kände att förlusten av mitt bröst är mindre än att jag mister en del av funktionen i armen vid. ev lymfödem.

X:a mammografi 3 maj 2010

Fick efter 2-3 veckor ett brev på posten, -Du är kallad till kompletterande undersökning på Centralsjukhuset Kristianstad, Redan då visste jag nog omedvetet att här är nåt som inte stämmer. Och mycket riktigt det var på höger bröst man sett nåt oroande på bilderna tagna i Ystad. Det blev många nya bilder , ultraljud och slutligen en finhålsbiopsi av min "julgran" . enligt läkaren bör man oavsett om det är en snäll eller elak knuta operera bort den. åkte hem och bad man och barn ställa in sig på att det var en elaking. Många tårar föll från våra kinder under veckorna innan jag/vi fick besked.

kallelse till mammografi april 2010

Första noteringen var egentligen nån gång i feb-mars 2010, denna långa och kalla vinter. Jag upptäckte nåt "konstigt" i höger bröst när jag duschade. Tänkte väl inte mer på det utan noterade att jag det är nog snart dags för mammografi. Mindre än 1v. senare hade jag en kallelse i brevlådan för rutinundersökning av brösten, den x/x på Hamngatan i Ystad kl xx:xx .